Skip to main content
 O stradă din Braşov se împodobeşte mai cu sârg decât celelalte. Orice braşovean şi turist va putea decora un colţişor din strada Postăvarului, în cadrul Fatzada Winteraction, un eveniment organizat, în premieră, de către Depoul de Artă Urbană şi Primăria Municipiului Braşov.
De sâmbătă (ora 12.30) până în Ajunul Crăciunului vă aşteptăm alături de locuitorii de pe strada Postăvarului să aduceţi spiritul Crăciunului pe această frumoasă stradă.
Haideţi ca împreună să îmbrăcăm în straie de sărbătoare brăduţii pe care vi i-am pregătit! Fie că vorbim de bradul mare, de cei cinci brăduţi ornamentali, de cei opt brăduţi din lemn, de bradul nostru din schiuri sau de bradul studenţilor din Basarabia, cu toţii vă aşteaptă să aduceţi ceva din bucuria Crăciunului, de acasă, pe stradă.
Globuri, luminiţe, beteală, îngeraşi, colinde, un ceai cald, vin fiert cu aromă de
scorţişoară şi coji de portocale sunt doar câteva din lucrurile frumoase pe care le puteţi face să se întâmple în acest loc.
Locuitorii de pe stradă au început să-şi decoreze ferestrele şi, odată cu ei, noi impodobim strada cu şiraguri de luminiţe şi ghirlande cu ornamente lucrate chiar de noi. Vă pregătim sania lui Moş Crăciun, globuri de gheaţă colorată, oameni de zăpadă din pahare de plastic şi coroniţe de Crăciun.
De la sfârşitul săptămânii viitoare vă aşteptăm să cântăm colinde împreună. O vom face în buna tradiţie a Braşovului, în română, maghiară, germană, iar Comunitatea evreilor din Braşov ne va împărtăşi câte ceva din tradiţia sărbătorilor de iarnă specifice lor.
,,Mă bucur că ideea oamenilor de pe strada Postăvarului s-a transformat în realitate şi, ca de fiecare dată, Municipalitatea este parte a unui proiect creat de comunitate, pentru comunitate. Sper ca anul viitor, locuitorii de pe cât mai multe străzi vor descoperi bucuria întâmpinării Crăciunului alături de vecinii lor. Vom fi mereu alături de oamenii care vor să facă lucruri frumoase pentru oraşul nostru” a declarat primarul George Scripcaru.
Iniţiatorul acestui proiect, Dan Oprea, a completat: ,,Spiritul comunităţii este prezent în tot ceea ce facem. Ca şi în ediţiile anterioare ale proiectului Fatzada, aducem arta în stradă şi o folosim ca unealtă modelatoare. Winteraction este un proiect multicultural de artă şi cultură urbană cu implicaţii sociale”.

Pentru mai multe detalii:
Dan Oprea, Manager proiect, Depoul de Artă Urbană
Mob.: 0722.285.996
Mail: dan@oprea.net

09.12.2012, ora 12:30
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top