Skip to main content

Întoarcerea la Apă – un nou eveniment la Herculane

 

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociației Pro Turism Herculane. Ediția a VIII-a a ,,Conferinței Naționale Întoarcerea la Apă,, are loc în perioada 27 – 29 martie la Afrodita Resort & Spa.

Specialiști din România și din străinătate s-au înscris deja pe lista de participare a sesiunii de discuții și a meselor rotunde ce vor avea loc pe parcursul celor trei zile de eveniment.

,, Ne bucurăm să fim gazdă pentru atât de mulți oaspeți, al căror interes pentru stațiunea noastră și resursele sale nu poate decât să ne încurajeze. De asemenea, latura internațională pe care o dezvoltă evenimentele noastre de la un an la altul este îmbucurătoare și ne ajută foarte mult, atât la a ne familiariza cu sistemele europene de valorificare a resurselor naturale și noi terapii wellness & spa, cât și cu promovarea stațiunii în plan extern prin specialiștii sosiți din diverse țări la aceste mese rotunde,,  Marinela Badea, Președinte Pro Turism Herculane.

Evenimentul este susținut de Ambasadorii Băilor Herculane și este realizat în colaborare cu “desprespa.ro”, pe lista de spekeri aflându-se mai mulți specialiști precum:

– Natașa Ranitovic, President Cluster Wellness și EuropeSpa Expert din Serbia și

– Mara Kuruson, Vice Chair în Eastern European Initiave, Global Wellness Institute, din Finlanda.

Unul din subiectele ce urmează să fie prezentate este sistemul geotermal Băile Herculane cu privire specială asupra rezultatelor hidrologice obținute prin forajul ,,4573 Bis,, din perimetrul Diana.

Mai exact este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels.

Grupul ajuns în Herculane prin preluarea și redarea în circuitul turistic a Diana Resort în 2011, a continuat seria de investiții în 2012 cu Afrodita Resort & Spa iar în anul 2017 a finalizat una din cele mai importate etape ale ultimei investiții și anume asigurarea cu apă termală.

Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade.

Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

Investiția este cea mai importantă și mai mare de acest gen din ultimele două decenii.

Proiectul a fost coordonat de Inginerul Geolog Florian Malancu, ce urmează să prezinte specialiștilor și presei rezultatele hidrologice obținute prin această investiție majoră ce s-a întins pe aproximativ doi ani.

La eveniment sunt invitate autoritățile locale si județene, specialiști din domeniul turismului, balneologiei, geologiei, precum și specialiști în wellness și spa. În cadrul programului de conferință, pe lângă sesiunile de discursuri, v-a avea loc masa rotundă pentru proiectele Global Wellness Institute, vizitarea obiectivelor turistice, precum și a surselor de apă.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top