Skip to main content

Info Schi România pentru Weekend-ul 4-6 Decembrie 2015

 

Raport despre starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România, pentru primul weekend al sezonului de iarnă 2015-2016.

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită.

Începutul sezonului de schi 2015-2016 este unul promiţător, după weekendul "tricolor" când deja unele pârtii de schi au devenit practicabile.

Având în vedere că este început de sezon, ne vom limita, să oferim informaţii despre pârtiile de schi care vor fi funcţionale în acest weekend, pe restul domeniilor schiabile nu se va schia din lipsa de zăpadă, infastructură modernă sau lipsa temperaturilor favorabile practicării schiului.

 

Se va schia la Straja,  Arieșeni,  Șureanu,  Cavnic și Rânca !

 

Staţiunea Straja

Straja anul acesta a fost prima care a deschis sezonul și prin urmare a câștigat mult râvnita cursă a inaugurărilor sezoanelor de schi, în detrimentul Arenei Platoș de la Păltiniș, care de câțiva ani își anunța cu surle și trâmbițe deschiderea sezonului de schi. Așadar și în acest weekend se va schia pe majoritatea pârtiilor din stațiunea hunedoreană.

Pârtii deschise Canal, Lupului, Începători, Platoul Soarelui și Constantinescu. Stratul de zăpadă este în medie de 40 cm. Tarifele până la sfârșitul anului, râmăn la valoarea practicată în sezonul trecut.

Detalii partii Straja

Webcam Live Straja

 

Stațiunea Arieșeni

În weekend se vor deschide cele 2 pârtii de la Arieșeni, au fost montate crosele pe ambele lifturi, iar la telescaunul de la Vârtop care deserveșete pârtia Piatra Grăitoare se fac ultimele probe tehnice. A nins aproximativ jumătate de metru la Arieșeni și Vârtop, chiar dacă vremea se va încăzi pârtiile nu sunt în pericol.

Detalii pârtii Arieșeni

Webcam Live Arieșeni

 

Șureanu

Începând de sâmbătă 5 decembrie se deschid  pârtiile de schi Curmătura 1 și Curmătura 3. Stratul de zăpadă măsoară în acest moment peste 40 cm iar condițiile meteo sunt potrivite. Atenție la drum.

Detalii pârtii Șureanu

 

Cavnic

Domeniul Roata – Sunt deschise pârtiile Roata 1 si 2 se fac eforturi pentru înzăpezirea artificială a pârtiei albastră. Pe Roata 1 si 2  stratul de zăpadă este de 30 cm, iar pe pârtia albastră 15 cm, celelalte pârtii sunt în curs de amenajare.

Domeniul Icoana – Se schiază pe pârtiile Icoana 1, Icoana 2, Icoana 3 și funcționeaza tubingul. Stratul de zăpadă pe pârtiile de la Icoana este între 15-30 cm.

Detalii pârtii Icoana

 

Stațiunea Rânca

Pentru acest weekend, se va schia pe pârtia de schi M1, stratul de zăpadă naturală este 40 cm sunt perspective să fie funcțională și pârtia Junior din stațiune.

Detalii partii Rânca

 

Sinaia

Se schiază pe pârtiile situate pe platou la altitudinea de 2 000 m în Valea Dorului și Soarelui, strat de zăpadă între 20 și 30 cm.

Sub 1400 m până în stațiune, zăpadă căzută săptămâna trecută s-a topit.

Detalii pârtii Sinaia

 

 

Păltiniș

În ciuda eforturilor administratorilor de la Arena Platoș, pârtiile de schi nu vor fi funcționale, va fi deschisă în schimb pârtia de săniuțe,  iar Moș Nicolae are câteva surprize pentru cei mici.

Detalii pârtii Arena Platoș Păltiniș

Webcam live Arena Platos 

 

TransAlpina

În curând se deschide sezonul 2015-2016 la TransAlpina. Se fac ultimele teste la instalații, se montează plasele de protecție și la orele serii pornesc tunurile de zăpadă.

Stratul de zăpadă este între 20-60 cm. La cota 1 300 m stratul de zăpadă este intre 20-25 cm, iar la cota 1 900 m, stratul de zăpadă atinge si 60 cm.

Detalii partii Transalpina

Webcam Live Transalpina

 

***Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top