Skip to main content

Info Schi România pentru Weekend-ul 18-20 Decembrie 2015

Raport despre starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România, pentru weekendul 18-20 decembrie 2015

Pentru weekendul care precede Sărbătoarea Nașterii Domnului, situația în zona de munte s-a îmbunătățit ușor, cei cațiva fulgi de nea au acoperit pe alocuri pâmăntul negru și uscat, dar contribuția cea mai mare a avută temperaturile negative care au permis amenajarea multor pârtii cu zăpadă artificală. În ceea ce privește evoluția precipitațiilor pentru intervalul următor, șansele sunt foarte mici ca să avem un strat de nea naturală, iar pârtiile deja amenajate sunt în mare pericol, există premise ca de Crăciun să se înregistreze temperaturi de + 10 grade celsius.

Sunt deschise și practicabile pârtiile de schi din stațiunile Băile Harghita, Toplița, Straja, Arieșeni, Cavnic, Șureanu, Păltiniș, Rânca, Sinaia și Harghita Mădăraș.

 

1. Staţiunea Straja

În Straja râmăn în continuare practicabile toate pârtiile aflate pe platoul din stațiune, cele care coboară spre orașul Lupeni nu dispun de suficientă zăpadă. Sunt deschise și practicabile în condiții bune următoarele pârtii: Canal, Lupului, Începători, Platoul Soarelui, Baloo și Constantinescu. Stratul de zăpadă este în medie de 40 cm. Tarifele până la sfârșitul anului, râmăn la valoarea practicată în sezonul trecut. În stațiune s-a deschis o nouă pârtie de schi destinată începătorilor, îndeosebi copiilor, este o pârtie ușoară are o lungime de 100 metri, lățime 40 m și este deservită de un baby lift. Mai multe găsiți aici

Detalii pârtii Straja

Webcam Live starea pârtiei Soarelui Straja

Webcam Live starea pârtiei Constantinescu Straja

 

2. Stațiunea Arieșeni

La Arieșeni au mai căzut câțiva fulgi de nea, care au contribuit la conservarea stratului de zăpadă bătătorit, vor fi în continuare practicabile cele 2 pârtii de la Arieșeni. În ceea ce privește pârtia Piatra Grăitoare sunt semnale că undeva de Crăciun să fie deschis telescaunul. Stratul de zăpadă  pe pârtiile de la Arieșeni este de 30-40 cm

Detalii pârtii Arieșeni

Webcam Live starea pârtiei Vârtop – Arieșeni

 

3. Șureanu

Stratul de zăpadă depus aici se păstrează intact fiind ajutat de climatul montan perfect, după care tânjesc multe resorturi de schi. Domeniul de la Șureanu este deschis momentan doar în weekend-uri, vacanța de iarnă, sâmbătă și duminică. Se poate schia pe pârtiile de schi Curmătura 1, Curmătura 3 și Cumătura 4. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 cm, dar există porțiuni de iarbă și pământ.

De miercuri, 23 decembrie 2015 va intra în funcțiune și instalația de telescaun.  

Atenție la drum, prezintă serioase denivelări, obligatoriu echipați-vă de iarnă, cu ”tact și multă răbdare”.

Situație disperată la Șureanu cei 18 km de la Barajul Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu – DJ 704 reprezintă o adevărată probă de îndemânare, drumul este plin de gropi, denivelări iar drumul este îngust, unde două mașini care merg paralel nu pot avea loc. Recent a avut loc în zona o întâlnire a investitorilor din zonă cu factori decizionali, dar rezultatele sunt dezamagitoare.  

Detalii pârtii Șureanu

 

4. Cavnic

Domeniul Roata – În weekend vor fi funcționale cele 2 pârtii Roata. Pe Roata 1 stratul de zăpadă este de aproximativ 50 cm, pe Roata 2 – 40 cm, iar pe Pârtia Albastră doar 20 cm, celelalte pârtii din cadrul domeniului Roata au 10 cm de zăpadă, dar sunt în curs de amenajare.

Detalii pârtii Roata

Domeniul Icoana – Se schiază pe pârtiile de schi Icoana 2, Icoana 3 și funcționează tubingul. Stratul de zăpadă pe pârtiile de la Icoana este între 15-30 cm.

Detalii pârtii Icoana

 

5. Stațiunea Rânca

La Rânca situația se prezintă foarte bine, se va schia pe pârtiile de schi M1 și Junior stratul de zăpadă naturală este 40 cm .

Detalii partii Rânca

 

6. Sinaia

Se schiază pe pârtiile situate pe platou la altitudinea de 2 000 m în Valea Dorului și Soarelui, strat de zăpadă între 30 și 40 cm.

Sub 1400 m până în stațiune, nu este funcțională nici-o pârtie.

Detalii pârtii Sinaia

 

7. Păltiniș

Pârtiile de la Arena Paltoș au fost deschise de joi, este funcțională Pârtia Arena iar stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm.

În wekeend are loc World Snowboard Day

Detalii pârtii Arena Platoș Păltiniș

Webcam live starea pârtiilor Arena Platoș

 

8. Harghita Mădăraș

Se schiază în continuare pe pârtiile din stațiune dar nu în condiții grozave. Noutatea sezonului o reprezintă noul sistem de acces pe pârtii.

Detalii pârtii Mădăraș

 

9. Toplița

Au fost pornite tunurile de producere a zăpezii artificiale, s-a început acoperirea pârtiei Bradul și se va continua cu Măgheruș. Sămbătă 19 decembrie vor deschise ambele pârtii.

Stratul de zăpadă estimat să fie 20-25 cm de nea. Pârtiile de schi de la Toplița rămân în continuare printre cele mai ieftine destinații de schi din țară.

Detalii pârtii Toplița

 

10. Băile Harghita

Se va putea schia doar pe pârtia Csipike, strat de zăpadă naturală peste 20 cm, s-a lucrat și cu tunurile de zăpadă artificială.

Detalii pârtii Băile Harghita

 

11. Bucin

Sâmbătă 19 decembrie, se deschide sezonul de schi în Pasul Bucin, pe pârtia Havas Bucin, stratul de zăpadă este de 40-50 cm.

Detalii pârtia de schi Havas-Bucin

 

12. Azuga

Se faca eforturi să fie deschisă pârtia Începători din stațiune, se lucrează și la restul domeniului schiabil din Azuga. Stratul de zăpadă pe pârtia Cazazu Începători este de 20 cm.

Detalii pârtii de schi Azuga

 

În curs de amenajare: Vatra Dornei, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Șuior și Voineasa

Poiana Brașov

Pârtiile aflate în partea superioară a Maisvului Postăvarul sunt amenajate cu zăpadă artificală, dacă temperaturile rămân scăzute se va putea schia cel mai devreme în Ajun de Crăciun. Stratul de zăpadă pe Masivul Postăvarul ajunge la aproximativ 30 cm, dar administratorii doresc să creeze un strat de cel putin 50 cm, pentru a putea pregăti pârtiile pentru un sezon cât mai îndelungat.

Detalii pârtii Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Lupului  Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Drumul Roșu  Poiana Brașov

 

Trans Alpina

Din păcate deschiderea pârtiilor de la Voineasa se lasă așteptată.

Stratul de zăpadă este între 20-60 cm. La cota 1 300 m stratul de zăpadă este intre 20-25 cm, iar la cota 1 900 m, stratul de zăpadă atinge si 60 cm.

Detalii partii Transalpina

Webcam Live  starea pârtiilor Transalpina

 

Șuior

Se lucrează susținut cu tunurile de producere a zăpezii artificiale, deocamdată pe pârtii este un strat de 10 cm de zăpadă, spre Cota 1000, aproximativ 12-15 cm.

Detalii pârtii de schi Șuior

Webcam live starea pârtiilor Șuior

 

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți stațiunea de schi dorită.

***Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top