Skip to main content

Info Schi de Weekend, 19-21 Decembrie 2014

Start la distracţie, schi şi săniuş !

 

Raport privind starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România

Cel mai aşteptat moment pentru majoritatea dintre noi a sosit; pentru cei mici şi voinici a venit vacanţa de iarnă, pentru cei mari şi cu probleme mult aşteptatul concediu, iar pentru iubitori sporturilor de iarnă, a început sezonul de schi.

Putem spune că avem toate motivele şi ingredientele necesare unei vacanţe reuşite: Pentru fiecare avem zăpadă naturală şi artificială pe pârtii; unii la derdeluş, alţii la schi pe platou cât mai sus, iar pentru observatorii din fire şi cu simţuri fine: vin fiert, ceai şi ciocolată caldă.

Weekendul care preveseteşte Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos se anunţă unul plin de evenimente, multă distracţie, zile libere de vacanţă, cadouri, clipe minunate alături de cei dragi, iar ca totul să fie de vis aşteptăm şi fulgi de nea mari şi un strat de zăpadă cât mai consistent.

Situaţia pârtiilor de schi pentru weekendul 19-21 Decembrie 2014 este următoarea:

Stațiunea Azuga

Zăpada căzută săptămâna trecută din cauza variațiilor mari de temperatură, în majoritatea regiunilor unde s-a aşternut, este deja topită.

Pentru iubitorii de munte şi împătimiţii sporturilor de iarnă, care aleg Valea Prahovei, Azuga este locul unde pârtiile se prezintă în cea mai bună condiţie. Astfel, pârtiile administratate de Debreczy Alex SRL se prezintă în cele mai bune condiţii. Se poate schia pe pârtia Cazacu Începători cunoscută de schiori şi localnici Debreczy dar şi pe Cazacu Variantă, pe ambele pârtii stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm.

Detalii pârtii de schi Azuga

Staţiunea Sinaia

Weekendul trecut s-a putut schia în condiţii optime la Sinaia, sus pe pârtiile aflate pe platoul de la altitudine. În continuare practicarea sporturilor de iarnă este posibilă doar pe pârtiile din Valea Soarelui şi Valea Dorului. De la Cota 2000 se poate coborî pe Drumul de Vară doar până la Cota 1500. Stratul de zăpadă este între 30-40 cm nefiind uniform. Pârtiile de la altitudine sunt bătute, marcate, balizate și pregătite pentru asaltul pasionaților de sporturi alpine.

Detalii pârtii de schi Sinaia

Stațiunea Predeal

La Predeal, stratul de zăpadă bătătorit este de aproximativ 15 cm. Se fac eforturi pentru a fi practicabil măcar tronsonul pârtiei Clăbucet care este deservită de teleschi.

Pentru acces pe pârtiile de schi de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova. Deschiderea oficială a sezonului de schi 2014-2015 este programată pentru data de 27 decembrie, când se va organiza un program special presărat cu multe surprize. Vă vom ţine la curent cu informaţii în acest sens

Detalii pârtii de schi Predeal

Stațiunea Poiana Brașov

În Poiana Brașov vor fi practicabile tronsoanele superioare ale pârtiilor situate pe Masivul Postăvarului: Lupului, Sulinar, Kanzel, Drumul Roșu şi porţiuni din Ruia, stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm. În ce priveşte practicabilitatea pârtiei Bradul starea ei este incertă. Tarifele pentru acces la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi râmăn la nivelul sezonului trecut.

Detalii pârtii Poiana Braşov

Stațiunea Păltiniș

Pentru acest weekend la Arena Platoș se sărbătorește World Snowboard Day. În 21 decembrie, unii dintre cei mai spectaculoși snowboarderi din Sibiu și din țară vin la Păltiniș pentru a populariza acest sport minunat prin concurs freestyle de copii, best trick adulți, workshopuri și voie bună. Anul trecut, World Snowboard Day s-a sărbătorit în peste 120 de stațiuni din 35 de țări de pe toate continentele: din Argentina sau Brazilia până în Japonia și Coreea, din Australia până în Rusia și Mexic. Încă de la lansarea acestui eveniment internațional acum opt ani, mai mult de 100 000 de persoane au avut șansa de a descoperi bucuria alunecării cu snowboardul pe zăpadă în ritmul World Snowboard Day. Organizatorii au pregatit premii constând în echipamente de profil în valoare de aproximativ 2 000 RON pentru podium copii si juniori, fete şi băieţi de la magazinul Switch, BestTrick premiat cu produse.

Imagini live cu atmosfera de distracţia şi starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site la legăturile demai jos

Arena – Platoş și Panorama Sibiului – Poiana Poplăcii

Detalii Pârtii de schi Arena Platoş

|n ce priveşte pârtiile de schi Onceşti, acestea au suferit îmbunătăţiri semnificative, s-a montat un telescaun nou, s-au achiziţionat tunuri de zăpadă artificială iar instalaţia de iluminat artificială este pregătită.

Detalii pârtii de schi Onceşti Păltiniş

Bălea Lac

La Bălea Lac stratul de zăpadă măsoară aproximativ 70 cm, dar există risc moderat de avalanşe, prin urmare practicarea sporturilor de iarnă-sporturilor alpine este interzisă. Dar cu toate acestea să stiţi că puteţi urca sus să vedeţi minunăţia din gheaţă care este pregătită anul acesta. Sezonul 2014/2015 începe pe 20 decembrie. Al X-lea sezon, ediţie aniversara, al Hotelului de Gheaţă va fi inaugurat în data de 25 decembrie. O vizită la Bâlea Lac este o plăcere oricând, însă iarna vârfurile acoperite cu zăpadă din jurul hotelului par şi mai spectaculoase decât de obicei. Tema acestui sezon este “Zodiacul”, temă care va sta la baza fiecărui eveniment organizat, dar şi la designul interior al camerelor.

Detalii Pârtii de schi Bălea

Stațiunea Rânca

La Rânca condiţiile de schi se menţin în condiţii excelente, media stratului de zăpadă depăşeste 30 cm. Sunt practicabile partiile M1, M2, Teleschi M3, Teleschi M4 şi Junior (Plopu).

Detalii partii de schi Rânca

Borsec

Complexul de schi din Borsec este pregătit pentru un nou sezon de schi, tarifele rămân cele din sezonul anterior. Pârtia de schi Speranţa este bătătorită şi pregătită pentru afluxul de turişti şi schiori. Grosimea stratului de zăpadă este de 30 cm. În weekendul acesta la Borsec se organizează un Târg de Crăciun.

Staţiunea Borsec vă oferă în sezonul de iarnă un peisaj deosebit, cu zăpadă din belşug. La o distanţă de 200 m de staţiune iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie cel mai modern complex de schi din zonă (trei pârtii alăturate – pârtia principală cu o lungime de 680 m şi grad de dificultate mediu, două pârtii alăturate, prima cu o lungime de 726 m şi grad de dificultate uşor, cea de a doua cu o lungime de 814 m şi grad de dificultate uşor ), practicabil şi seara, fiind dotat cu instalaţie nocturnă. Pârtia principală beneficiază de instalaţie de teleschi şi de instalaţie pentru producerea zăpezii artificiale. În incinta complexului funcţionează un centru de închiriat echipamente sportive specifice, restaurant cu terasă, staţie salvamont. Locuitorii vă pun la dispoziţie sănii trase de cai pentru plimbări pe traseele înconjurate de brazi seculari. O atracţie deosebită reprezintă şi concursul internaţional de atelaje canine, care se organizează de 5 ani consecutiv şi care se bucură de un mare succes în rândul vizitatorilor. Concursul de atelaje canine pentru acest sezon este programat pentrum weekendul 10-11 ianuarie 2015. Tradiţionala Serbare a Zăpezii şi diferitele concursuri de schi vă aşteaptă pe parcursul sezonului de iarnă. Experienţa dobândită de-a lungul anilor anteriori demonstrează că, Borsecul prin microclimatul său, este un loc ideal pentru menţinerea sănătăţii dar şi pentru recreere.

Detalii pârtii de schi Borsec

Topliţa

Se schiază în condiţii optime pe ambele pârtii de la Topliţa. Pe pârtia de schi Bradul există zăpadă naturală de 20-25 cm, iar pe pârtia de schi Măgheruş, cu ajutorul tunurilor, s-a asigurat baza necesară pentru  un strat de zăpadă de 25-30 cm

Detalii pârtii de schi Topliţa

Staţiunea Harghita Băi

Se va putea schia doar pe pârtia Ciskipe, strat de zăpadă estimat 25 cm.

Detalii partii de Harghita Bai

Staţiunea Harghita-Mădăraşi

Toate pârtiile vor fi functionale, pe pârtie stratul de zăpadă este de maxim 20 cm.

Detalii pârtii de schi Harghita – Mădăraşi

Staţiunea Straja

La Straja se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune. Media stratului de zăpadă este de 40 cm.

Detalii pârtii de schi Straja

Staţiunea Cavnic

În Maramureş, situaţia râmăne neschimbată, singura staţiune unde se va schi este tot Cavnic. La resortul de schi Icoana vor fi funcţionale pârtiile de schi Icoana 2 şi 3 dar şi tubingul, stratul de zăpadă este între 30-40 cm. La Complexul Roata, sunt funcţionale pârtiile Roata 1 şi 2, startul de zăpadă este între 20-40 cm.

Detalii pârtii şi tarife Icoana Cavnic

Staţiunea Transalpina-Voineasa

Deschiderea sezonului de schi şi snowboard 2014-2015 la Ski Resort Transalpina este programat pentru sâmbătă 19 decembrie 2014. Pârtiile sunt bătătorite, balizate şi preparate pentru freamătul schiorilor. Se va schia pe Transalpina 1 şi 2, grosimea stratului de zăpadă de aproximativ 40 cm. Pentru primul weekend din acest sezon, se vor practica tarife promoţionale. Astfel un ski-pass pentru adulţi valabil toată ziua va fi 50 Ron,  în schimb un skipass pentru copii, elevi, studenţi, valabil toată ziua doar  20 Ron.

SRT vă pregătește-te o iarnă plină de zăpadă, surprize, concursuri și voie bună!

Elementul de noutate al sezonului va fi constituit de un proiect mai puţin obişnuit pentru România: Adrenalin Mountain Park. Eforturile susținute ale celor implicați vor avea ca rezultat cel mai mare parc dedicat sporturilor alternative de iarnă! Snowpark-ul AMP va conține linii și elemente destinate tuturor nivelelor, de la începători la avansați.Turiştii care vor avea nevoie de un sprijin sau un sfat, le va sta la dispoziție echipa AMP și școala de snowboard “project RIDE”.,

În cadrul domeniului schiabil de peste 30 de hectare se pot practica cele mai îndrăgite sporturi de iarnă, în condiţii excelente!

Domeniul schiabil din Munţii Latoriţei cuprinde 9 km de pârtii de schi cu grade diverse de dificultate, dotate cu lănci şi tunuri pentru zăpadă artificială. Pârtiile sunt deservite de mai multe instalaţii moderne de transport pe cablu două telegondole interconectate, două teleski-uri şi un telescaunş

Schiori pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard, iar pentu echipare corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv.

După o tură de schi se poate servi un ceai fiebinte, o cicolată caldă la après-ski situat la cota 1850, dar există şi două restaruante unul la staţia de îmbarcare şi un alt restaurant la staţia intermediară de interconectare a telegondolelor.

Sezonul WINTER 2014/2015 are stabilit un calendar plin de evenimente, cu tematică divesă pentru fiecare lună a sezonului, completează clipele minunate trăite într-un decor de vis!

Accesul pe timp de iarnă la Ski Resort Transalpina se poate face dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Mălaia, Voineasa, Vidra), sau dinspre Petroşani.

Câteva repere în ceea ce priveşte distanţele rutiere:

Dinspre Râmnicu Vâlcea spre Ski Resort Transalpina – 107 km

Dinspre Sibiu – Ski Resort Transalpina – 138 km

Dinspre Petroşani – Ski Resort Transalpina – 36 km.

Detalii pârtii de schi Transalpina

Vatra Dornei

Probabil  că se va putea schia în condiţii dificile pe pârtia Parc şi Veveriţa, dar şi aceste condiţii sunt sub semnul întrebării, dacă în orele următoare nu scad temperaturile sau dacă la stratul de zăpadă subţiat considerabil, nu se aştern noi fulgi de nea, atunci weekendul winter la Dorna este compromis.

Detalii pârtii de schi Vatra Dornei

Notă

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită.

Aşa cum am anunţat la începutul sezonului de schi, anul acesta vom oferi informaţii actualizate din staţiunile unde există rapoarte despre starea şi evoluţia vremii, dar şi sprijin din partea resorturilor de schi. Staţiunile care nu sunt listate în acest raport înseamnă că nu se poate schia sau nu există deschidere în privinţa informării şi mediatizării locaţiei.

*** Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Recomandarea noastră este să accesaşi periodic acest link-articol

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top