Skip to main content
Info Schi de Week-end 06-08 Februarie 2015
 
Se anunță un weekend plin de evenimente dar şi multă andrenalină, sunt sanșe ridicate să avem ceva ninsori, dar nu abundente, probabil ca în cursul săptâmănii viitoare să ne confruntăm cu ninsori ceva mai "îndrăznețe".
Starea şi situaţia pârtiilor de schi pentru weekend-ul 06-08 Februarie 2015 se prezintă, astfel
 
Stațiunea Azuga
La Azuga avem zăpadă din belșug pe toate pârtiile, în concluzie toate pârtiile sunt perfecte pentru practicarea sporturilor de alunecare. Pe majoritatea pârtiilor de schi avem peste jumătate de metru. Pe pârtiile de schi Cazacu Începători cunoscută de rideri dar şi localnici Debreczy, cât şi pe pârtia Cazacu Variantă, se schiază în condiţii optime, pe ambele pârtii stratul de zăpadă este între 50-60 cm. Se schiază de asemenea şi pe pârtiile Cazacu, Cazacu Bretea şi Sorica administrate de Azuga Resort, stratul de zăpadă este între 40-60 cm. La baza pârtiei de schi Sorica, au loc o serie de evenimente organizate de Europa FM.
 
Staţiunea Sinaia
Se schiază pe toate pârtiile situate pe Valea Soarelui și Valea Dorului stratul de zăpadă este aproximativ de 70-90 cm.
Trebuie să aveţi în vedere că buna dvs dispoziţie este la voia naturii, vântul de pe Crestele Bucegilor suflă deseori în rafale puternice, aspect care vă poate provoca oricând neplăceri prin închiderea instalaţiilor de transport pe cablu sau spulberarea stratului de zăpadă, fâcând impracticabile porţiuni bune din pârtii, dar care vă poate îngreuna chiar şi accesul retur către staţiune.
Se schiază şi mai jos spre staţiune pe pârtiile Drumul de Vară şi Pârtia Nouă, stratul de zăpadă este între 30-50 cm.
Programul de funcționare al skiliftului este același cu cel al Gondolei Sinaia.
Parcarea de peste 350 de locuri vă facilitează accesul la Gondola Sinaia! Tariful este de doar 5 lei/ zi.
Recent a fost introdus în circulaţie un autobuz modern care asigură accesul facil al schiorilor şi turiştilor din centrul oraşului către staţia de îmbarcare a gondolei.
 
Staţiunea Buşteni
La Buşteni raportul se prezintă promițător, pârtiile din cadrul domeniului schiabil Kalinderu se prezintă în condiţii foarte bune, funcţionează ambele pârtii de schi şi este deschis fun-parkul, stratul de zăpadă este între 40-50 cm. Pentru acest week-end se anunță multă distracție în cadrul evenimentului Serbările Orașului Bușteni, 2015
 
Stațiunea Predeal
La Predeal, sunt practicabile toate pârtiile de schi din cadrul complexului schiabil Clăbucet, stratul de zăpadă se menţine în parametri celor 40-50 cm. Deci în concluzie buna dispoziţie şi distracţia vor fi la baza pârtiei.
Teleferic Prahova Sinaia, operează mai multe pârtii de schi din cele mai importante staţiuni montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Bușteni şi Predeal. Operatorul gestionează 15 pârtii de schi şi exploatează 11 instalaţii de transport pe cablu.
Pentru acces pe pârtiile de schi de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova.
În week-end are loc evenimentul Neaţza cu Răzvan  &  Dani în direct pe Partia Clăbucet din Predeal – transmisie în direct între orele  08:00 – 11:00.
 
Stațiunea Poiana Brașov
În Poiana Brașov, se menţin în stare perfectă toate pârtiile din staţiune. Pe pârtia de schi Kanzel avem un strat de 60 cm de zăpadă, deci condiţiile de schi sunt excelente. Condiţii optime spre excelente avem pe pârtiile Lupului, Sulinar, Drumul Roșu, Stadion şi Bradul, stratul de zăpadă este între 30 şi 50 cm.
Circulă Ski Bus-ul cursa specială 100 – Poiana Express care facilitează accesul turiştilor veniţi cu trenul din Gara Braşov spre Poiana Braşov. Astfel, în zilele de sâmbătă şi duminică, sunt realizate curse rapide, între Gara CFR Braşov şi staţia RAT Poiana Braşov, cu câte o singură oprire pe traseu, în staţiile „Sanitas”, la dus şi, respectiv, „Hidro A” (zona Camera de Comerţ), pe sensul de întors din staţiune. Plecările din capătul de linie Gara CFR Braşov au loc la orele: 10.05, 11.20, 12.05, 15.35, 16.20 şi 17.00. Plecările din Poiana Braşov vor fi efectuate după următorul orar: 11.20, 12.00, 12.45, 16.15, 17.00 şi 18.00. Un bilet pentru linia 100 costă 5,5 lei, tichetele putând fi achiziţionate de la cele două capete de linie şi de la casieria din staţia „Sanitas”. Autobuzele care vor circula pe traseul liniei 100 vor pleca din terminalul de la Gara CFR Braşov şi vor opri în staţia „Sanitas”, dar NU vor opri în capătul de linie Livada Poştei. Pe sensul spre Gara CFR, autobuzele vor pleca din capătul de linie Poiana Braşov şi apoi vor opri în staţiile „Hidro A” (zona Camera de Comerţ) şi Gara CFR Braşov. NU vor opri în Livada Poştei.
 
Staţiunea Băişoara
Pârtia Mare (Veche) din Muntele Băişorii se prezintă în condiții excelente, avem zăpadă proaspătă iar stratul de zăpadă pe pârtie este între 30-40 cm.
Teleschiul funcţionează zilnic de la ora 10:00 până la ora 17:00. O urcare cu teleschiul costă 5 lei, un ticket cu 5 urcări – 25 lei la care se acordă 1 urcare bonus, iar un ticket 10 urcări – 50 lei + 2 urcări bonus.
La Buscat, se schiază pe toate cele 3 pârtii din cadrul complexului, administratorul promite că pârtia este pregătită pentru un sezon lung până în martie, nu râmăne decât să ne convingem. Grosimea stratului de zăpadă este între 40-55 cm.
 
Staţiunea Şureanu
În Munţii Şureanu şi Sebeşului avem zăpadă din belșug, zăpada măsoară între 60-80 cm.
Sunt practicabile în condiţii bune spre execlente pârtiile de schi Şureanu 1 şi 2; Auşel 1, 2, 3 şi pârtiile Curmătura 1, 3.
Acces: Sebeș – Șugag – Lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – Mânăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).
Distanța rutieră față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.
Starea drumului între Sebeș și Lacul Oașa (Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.Practicabilitatea drumului este acceptabilă, însă condiţiile de iarnă impun pe anumite tron
Administratorul domeniului schiabil Şureanu a montant un număr de 3 camere pentru a oferi posibilitatea turiştilor şi schiorilor, să vadă în timp real condiţiile meteo, practicabilitatea pârtiilor de schi cât şi existenţa zăpezii.
În acest week-end Ping și Pong dau tonul distracției la Serbările Zăpezii 2015, Domeniul Schiabil Șureanu
 
Staţiunea Arieşeni-Vârtop
Tot în judeţul Alba, în inima Apusenilor la Arieşeni există 2 pârtii de schi administrate de operatori privaţi. Se schiază în condiţii bune pe ambele pârtii Vârtop de la Arieşeni, stratul de zăpadă este între 40-50 cm.
În imediata apropiere a staţiuni Arieşeni se află satul de vacanţă Băiţa-Vârtop, aflat în administrarea Primăriei Nucet, aici pe Piatra Grăitoare se schiază în condiţii bune, stratul de zăpadă este între 20-35 cm.
 
Stațiunea Păltiniș
Complexul Arena Platoş
La Păltiniş sunt practicabile toate pârtiile de schi din staţiune atât cele de la Resortul de schi si snowboard Arena Platoş cât şi cele de la Onceşti, stratul de zăpadă este între 50-70 cm.
În aces weekend, la Arena Platoş se desfăşoară World Rookie Tour, Arena Platoș Păltiniș
Imagini live cu atmosfera de distracţie, condiţiile meteo şi starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site la legăturile de mai jos
Streaming Live Arena – Platoş
și
– Onceşti Păltiniş
Pe pârtiile de schi Onceşti avem un strat de zăpadă de aproximativ de 40 cm, iar tarifele la transport pe cablu sunt printre cele mai mici din ţară. Astfel o urcare pentru schiori cu telescaunul costă doar 6 lei, iar o plimbare de agrement dus-întors costă 8 lei.
 
Stațiunea Rânca
La Rânca condiţiile de schi sunt perfecte, stratul de zăpadă oscilează între 60-80 cm. Sunt practicabile toate pârtiile de schi din sţaţiunea gorjeană: M1, M2, Teleschi M3, Teleschi M4, Păpuşa şi Junior (Plopu).
Telescaun Păpuşa – 1 urcarea – 6 lei/adulti, 1 urcare – 4 lei/copii, cartele: 10 urcări – 50 lei/adulţi, 10 urcări – 35 lei/copii, 20 urcări – 100 lei/adulţi, 20 urcări – 60 lei/copii. Programul Telescaunului este între orele 09:00:-18:00
 
Topliţa
Se schiază în condiţii bune spre excelente pe ambele pârtii de la Topliţa, iar stratul de zăpadă este între 40-45 cm. Practicarea sporturilor de iarnă la Topliţa rămâne printre cele mai ieftin din ţară. Astfel 1 urcare pentru adulti costă 2 lei, iar pentru copii sub 14 ani, doar 1,5 lei, iar dacă optaţi pentru un abonament pe zi 35 lei pentru copii şi 45 lei/zi pentru adulţi. Schiori începători pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard prezenţi la baza pârtiei, iar pentu echipare completă şi corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv. La baza pârtiei se pot găsi şi monitori şi instructori de schi care îşi oferă servicii la tarife cuprinse între 30-50 lei/oră.
 
Borsec
Pârtiile de schi Speranţa și Prichindel sunt bătătorite şi pregătite pentru afluxul de turişti şi schiori. Grosimea stratului de zăpadă pe pârtia Speranţa se menţine la cota de 40 cm, iar pe pârtia Prichindel este 30 cm.
Staţiunea Borsec vă oferă în sezonul de iarnă un peisaj deosebit, cu zăpadă din belşug. La o distanţă de 200 m de staţiune, iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie cel mai modern complex de schi din zonă (trei pârtii alăturate – pârtia principală cu o lungime de 680 m şi grad de dificultate mediu, două pârtii alăturate, prima cu o lungime de 726 m şi grad de dificultate uşor, cea de a doua cu o lungime de 814 m şi grad de dificultate uşor ), practicabil şi seara, fiind dotat cu instalaţie nocturnă. Pârtia principală beneficiază de instalaţie de teleschi şi de instalaţie pentru producerea zăpezii artificiale. În incinta complexului funcţionează un centru de închiriat echipamente sportive specifice, restaurant cu terasă, staţie salvamont. Locuitorii vă pun la dispoziţie sănii trase de cai pentru plimbări pe traseele înconjurate de brazi seculari. O atracţie deosebită reprezintă şi concursul internaţional de atelaje canine, care se organizează de 5 ani consecutiv şi care se bucură de un mare succes în rândul vizitatorilor.
Tradiţionala Serbare a Zăpezii şi diferitele concursuri de schi vă aşteaptă pe parcursul sezonului de iarnă. Experienţa dobândită de-a lungul anilor anteriori demonstrează că, Borsecul prin microclimatul său, este un loc ideal pentru menţinerea sănătăţii dar şi pentru recreere.
 
Staţiunea Harghita Băi
Se schiază în condiţii foarte bune pe pârtiile Ciskipe, Kossuth şi Mikloş, stratul de zăpadă pe pârtii osciliează între 30 şi 50 cm. Funcţionează instalaţia de tubing (gogoaşa) şi patinoarul. 1 urcare cu teleschiul este 2 lei, iar un abonament la schi valabil toată ziua este 40 Ron.
Oferta bogată şi diversă în staţiune, iată câteva din facilităţile oferite:
Snowmobile
Se pot închiria snowmobile la cerere, la Hotel Ozon şi Cabana Harghita – 100 lei/30 minute.
Pationar
În staţiune din iarna anului 2010 s-a amenajat un patinoar natural, în stil candian.
Închirierea patinelor – 10 lei/2 ore.
Preţul închirierii patinoarului/persoană- 10 lei pentru 2 ore/ziua (9-11, 11,30 -13,30 , 14-16)
Preţul închirierii patinoarului/persoană -20 lei pentru 2 ore seara (16:30-18:30)
Preţul închirierii patinoarului/persoan -20 lei pentru 2 ore noaptea (19:00-21:00).
Intervalele de jumătăţi de ore între sesiuni- sunt rezervate pentru mentenanţă/amenajarea suprafeţei de gheaţă.
Gogoaşa de zăpadă – lungime 140 m
Program 10:00-17:00, 19:00-21:00
Tarife 1 urcare- 2, 5 lei
5 urcări – 10 lei
Pistă de biciclete montan, cu o lungime de aproximativ 7 km este bătută, se poate practica schi fond pe aceasta.
 
Staţiunea Harghita-Mădăraşi
Toate pârtiile de schi din staţiunea harghiteană sunt practicabile, stratul de zăpadă este ântre 50-80 cm, se schiază în condiţii bune spre optime.
 
Ciceu-Pârtia Piricske
A apărut o nouă stațiune de schi în judetul Harghita, la doar 15 km de Miercurea Ciuc în direcția Odorheiu Secuiesc veți observa indicatorul către Piricske, viraţi dreapta şi după un kilometru şi jumătate aţi ajuns la noua destinație de schi Piricske, localitatea Ciceu.
Pârtia de schi se adresează începătorilor dar și famililor, are o lungime de 270 metri, dificultate ușoară. Pârtia deține certificat de omologare, este prevăzută cu tunuri de zăpadă dar și nocturnă – instalaţe de iluminat.
Pentru acest weekend pârtia se prezintă în condiții bune, iar stratul de zăpadă este 20-25 cm.
Programul de funcționare al pârtiei este de Luni-Vineri între orele 13:00 – 17:00 și 18:00 – 21:00, iar în zilele de Sâmbătă și Duminică între orele 18:00-21:00. Un abonament pentru 1 zi valabil în intervalul 09:00- 17:00 costă 40 Ron/pers, în schimb un abonament pentru 1/2 zi, valabil în intervalul 09:00 -13:00, 13:00 – 17:00 – costă 25 Ron/pers, iar un abonament de seară valabil între orele 18:00 – 21:00 – 25 Ron/pers.
În curând vom transmite streaming live de la pârtia de schi Piricske.
 
Băile Homorod
La Băile Homorod, pârtia Lobogo se prezintă în stare bună-strat de zăpada 30 cm, temperaturile specifice zonei supranumită la noi polul frigului sunt la ele acasă. Astfel, acestea au favorizat producerea zăpezii artificiale.
 
Praid – Joseni
Toate pârtiile din depresiunea Giurgeului sunt practicabile. Pârtiile Havas Bucsin şi Bujdosu au zăpadă de peste 60 cm.
Ambele pârtii de schi Bogdan au un strat de 40 cm de zăpadă bătătorită.
Detalii pârtii de schi Praid
 
Staţiunea Covasna
Dacă doriţi să vedeţi condiţiile meteorologice şi starea pârtiei puteţi accesa unul din streamingurile existente.
 
Staţiunea Sugaş Băi
Se schiază doar pe pârtia veche Sugaş. Stratul de zăpadă pe pârtie este între 15 şi 20 cm, iar starea pârtiei se prezintă în condiţii bune.
Sâmbătă, Duminică precum şi în timpul vacanţei şcolare pârtiile sunt deschise între orele 09-21. În afara vacanţei şcolare, teleschiurile funcţionează de luni până joi în intervalul orar 15–20, iar vineri orarul se prelungeşte cu o oră.
Schi Bus-ul circulă de marţi până duminică, porneşte din Sfântu Gheorghe spre Sugaş Băi la ora 10, respectiv 16 din staţia Casa cu Arcade şi opresc la Piaţa Kalvin. Autobuzele transportă schiorii de la Sugaş Băi spre Sfântu Gheorghe la orele 13 şi 19. Vă informăm că staţiunea nu prea dispune de unităţi turistice care să ofere masă şi cazare, conform informaţiilor publice ale ANT dar şi promovării existente în mediul online, în staţiune există doar 2 pensiuni turistice (Gorgo şi Phoenix) clasificate care însumează 13 camere cu o capacitate de 26 de locuri.
 
Stațiunea Sovata
Pe pârtiile Aluniș avem zăpadă consistentă depusă într-un strat de 40 cm
 
Staţiunea Straja
La Straja se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune. Media stratului de zăpadă este între 50-60 cm. În acest week-end are loc primul eveniment al sezonului de iarnă 2015 – Cupa Baloo la Schi Alpin, Straja
 
Răușor
În Munţii Retezat avem zăpadă peste jumătate de metru, iar pârtia de schi oferă un loc perfect pasionaţilor de munte dar şi schiorilor care pot schia în voie pe o pârtie amenajată într-un cadru natural de excepţie. Stratul de zăpadă este de 50 cm, iar pârtia se prezintă în condiţii excelente.
 
Staţiunea Şuior – Mogoşa
În staţiunea maramureşeană, Şuior sunt practicabile aproape toate pârtiile din cadrul domeniului Şuior – Mogoşa, stratul de zăpadă este între 50-60 cm.
În continuare, în staţiunea Izvoare, sezonul de schi nu a început, dar nici nu sunt speranţe că funcţiona pârtia, în condiţiile proastei administrării.
 
Staţiunea Cavnic
În Maramureş, la Cavnic, în cadrul resortului de schi Icoana sunt funcţionale toate pârtiile de schi Icoana 1, 2 şi 3 dar şi tubingul, stratul de zăpadă este între 60-80 cm. La Complexul Roata sunt funcţionale toate pârtiile de schi, stratul de zăpadă este între 35-90 cm.
 
Staţiunea Borşa
În nordul ţării, la Borşa, stratul de zăpadă este între 35-40 cm. Sunt practicabile pârtiile Poiana Ştiol şi Vârful Ştiol.
 
Slănic Moldova
Pârtia Nemira din staţiune se prezintă în condiții optime, strat de zăpadă 20 cm.
 Program Telescaun:  sezon 2014  – 2015
Luni, Miercuri, Joi – 09.00 – 13.00 si 14.00 – 18.00;
Marti – 14.00 – 18.00;
Vineri – Duminică – 09.00 – 13.00 si 14.00 – 20.00.
Pauza tehnică pentru refacere zăpadă:  Zilnic între orele 13.00 – 14.00.
Revizie telescaun: Marti 09.00 – 13.00.
Tarife urcări
 
   Tarife abonamente
 
1 urcare
2 puncte
6 urcări
12 puncte
12 urcări
24 puncte
 
1 zi
 
2 zile
Adult
5 lei
25 lei
50 lei
 
60 lei
 
100 lei
Copil, elev, student
3 lei
15 lei
30 lei
 
40 lei
 
60 lei
Notă: Pentru instalația de telescaun, prețul tichetelor/cartelelor este în funcție de numărul de puncte, 1 urcare fiind cotată cu 2 puncte. Valoarea punctelor folosite nu se poate recupera.
 
Staţiunea Gura Humorului
La Gura Humorului se schiază pe amble pârtii Şoimul, stratul de zăpadă măsoară între 20-25 cm. Programul pentru pârtiile Şoimul I şi II este de Luni până Vineri între orele 12.00-20.00, iar Sâmbătă şi Duminică: pârtia este deschisă între orele 10.00 – 20:00
 
Staţiunea Vatra Dornei
La Vatra Dornei, se poate schia în condiţii bune pe pârtia Parc, iar pe pârtiile de schi Poienţa şi Veveriţa , condiţiile sunt acceptabile spre dificile, stratul de zăpadă măsoară între 15 – 20 cm. Weekendul viitor vor avea loc Serbările Zăpezii, Vatra Dorna, ediţia a XXXII-a. În perioada 13 Februarie – 01 martie 2015, Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei organizează o nouă ediţie a “Serbărilor Zăpezii”, manifestare care se va desfăşura trei weekend-uri consecutive, scena urmând să fie amplasată între Cazinou şi Izvorul Sentinela. 13 Februarie – Deschiderea oficială a evenimenului cu LiveMix & McShow.
 
Pasul Mestecăniş
În Pasul Mestecăniş, cei 3 km de pârtii care formează domeniu schiabil de la Valea Putnei se prezintă în condiţii foarte bune. Într-un peisaj de basm şi plin de tradiţii, turiştii au deja o nouă atracţie turistică şi sportivă, patru pârtii de schi cu diferite grade de dificultate sunt pregătite să fie testate. Stratul de zăpadă este de 20 – 25 cm, iar condiţiile de schi sunt satisfacatoare. Spre corecta informare va spunem că tariful la teleschiul mic este 2 lei, iar teleschiul mare costă 3 lei
 
Staţiunea Transalpina-Voineasa
La Domeniul schiabil Transalpina sunt deschise pârtiile de schi Transalpina 1, 2, 3 şi 4, stratul de zăpadă este între 35 şi 50 cm Domeniul schiabil din Munţii Latoriţei cuprinde 9 km de pârtii de schi cu grade diverse de dificultate, dotate cu lănci şi tunuri pentru zăpadă artificială. Pârtiile de schi sunt deservite de mai multe instalaţii moderne de transport pe cablu două telegondole interconectate, două teleski-uri şi un telescaun.
Weeken-dul viitor la TransAlpina se va desfășura o nouă ediție a Concursului de Ski Cupa Transalpina, 2015 Schiori pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard, iar pentu echipare corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv. După o tură de schi se poate servi un ceai fiebinte, o ciocolată caldă la après-ski-ul situat la cota 1850, dar există şi două restaurante, unul la staţia de îmbarcare şi un alt restaurant la staţia intermediară de interconectare a telegondolelor. Accesul pe timp de iarnă la Ski Resort Transalpina se poate face dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Mălaia, Voineasa, Vidra), sau dinspre Petroşani. Câteva repere în ceea ce priveşte distanţele rutiere: Dinspre Râmnicu Vâlcea spre Ski Resort Transalpina – 107 km Dinspre Sibiu – Ski Resort Transalpina – 138 km Dinspre Petroşani – Ski Resort Transalpina – 36 km.
 
Streaming Live pârtii de schi
 
Notă *
Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită. **Aşa cum am anunţat la începutul sezonului de schi, anul acesta vom oferi informaţii proaspete din staţiunile unde există rapoarte despre starea şi evoluţia vremii, dar şi sprijin din partea resorturilor de schi. Staţiunile care nu sunt listate în acest raport înseamnă că nu se poate schia sau nu există deschidere în privinţa informării şi mediatizării locaţiei. *** Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară. **** Recomandarea noastră este să accesaţi periodic acest link-articol.
 
Pârtieee…!
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top