Skip to main content

Colegiul Medicilor din Romania si Fundatia Amfiteatru au onoarea sa va invite in perioada 18-20 noiembrie 2011 la Forumul National pentru Turismul de Sanatate, organizat cu participarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului.

Actul medical de calitate devine tot mai important in viata comunitatilor, influentand nu doar sanatatea membrilor sai, ci insasi calitatea vietii in ansamblul sau prin efectele create de dezvoltarea activitatilor locale. Componenta esentiala a activitatii turistice de ansamblu, turismul de sanatate defineste practica de a calatori intr-o alta tara in scopuri terapeutice

Abundenta resurselor balneare, dar si calitatea resurselor medicale din Romania creaza premisele dezvoltarii unui sistem turistic de sanatate specific la nivel national. Luand in considerare multiplele avantaje oferite de practicarea turismului de sanatate, se impune includerea ofertelor specifice intr-un circuit european si international. Turismul de sanatate ofera astfel noi perspective de dezvoltare turistica, economica si sociala a Romaniei, prin valorificarea complexa a resurselor naturale si antropice.

In acest sens, Colegiul Medicilor din Romania si Fundatia Amfiteatru vor dezvolta un program complex destinat turismului de sanatate, inaugurat cu ocazia  acestui eveniment.

Prin Forumul National pentru Turismul de Sanatate se urmareste crearea unei platforme de comunicare si mediere intre profesionisti din sectorul serviciilor turistice si de sanatate.

Forumul National pentru Turismul de Sanatate reprezinta un pas important in implementarea protocolului semnat intre Colegiul Medicilor din Romania, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului, creand premisele  parteneriatelor de tip public –privat, intalnirilor multi- si bilaterale intre principalii vectori implicati in domeniul turismului de sanatate.

Va asteptam la Forumul National pentru Turismul de Sanatate, in perioada 18-20 noiembrie, la Hotel Traian, Piata Unirii, nr. 1, Iasi.

 

-AGENDA-
 

FORUMUL NATIONAL PENTRU TURISMUL DE SANATATE

IASI, HOTEL TRAIAN, 18 – 20 NOIEMBRIE 2011

 

Vineri 18 noiembrie 2011

 

13.00 – 17.00 – Inscrierea participantilor

20.00 – Cina

Sambata, 19 noiembrie 2011

9.00 – 9.30 – Deschiderea oficiala a forumului

9.30 – 11.00Turismul de sănătate

9.30 – 10.00 – Concepte, componente si definitii.

Moderator: Emilian Imbri, Consilier, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

10.00 – 11.00 – Turismul medical. Turismul medical – influente economice si sociale. Rolul medicului in dezvoltarea comunitatii. Importanta actului medical pentru dezvoltarea unei comunitati. Discutii si concluzii.

Sesiune de discutii si comunicari.

Moderatori: Prof. Dr. Vasile Astarastoae – Presedinte, Colegiul Medicilor din Romania; Dr. Vasile Cepoi – Director General, Directia de Sanatate Publica Iasi.

Prezentarea lucrarii: Turismul de sănătate din perspectivă geografică și multidisciplinară. Autor: Drd. Iulia Scarlat – Facultatea de Geografie, Universitatea din București      

11.00 – 11.30 Coffee Break

11.30 – 13.00 – Turismul balnear romanesc. Directii de dezvoltare in contextul European actual. Rolul medicului intr-o statiune balneara.

 Sesiune de discutii si comunicari.

Moderator: Nicu Radulescu, Presedinte, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania; Dr. Calina Nicolescu Veselu, Director Medical, Complex Flora Lacu Sarat

Prezentarea lucrarii – Balneoterapia în România. Autori: T. V. Surdu, E. V. Ionescu, O. Surdu, V. Marin, V. Rusu, S. Demirgian – Universitatea din Constanta.

13:00 – 14.30 – Pranz

15.00 – 16:30Marketingul turismului de sanatate – Partea I.

Directii de dezvoltare ale turismului de sanatate.

Sesiune de discutii si comunicari.

Moderatori: Octavian Arsene – Director, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului; Gheorghe Fodoreanu, Director General, Invitation Romania

Prezentarea Lucrarii: Lansarea în circuitul turistic de sănătate a bazei de tratament balneoclimateric din Staţiunea Lacu Sărat,  judeţul Brăila  Autor: Boboc Luciana  Preşedinte –  Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, Asistent universitar  la Universitatea “Danubius” Galaţi,

16.30 – 17.00 – Coffee break

17.00 – 18.00  Marketingul turismului de sanatate – Partea a II-a.

Directii de dezvoltare ale turismului de sanatate.

Sesiune de discutii si comunicari. Partea II

Moderator: Octavian Arsene – Director, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Prezentarea lucrarii: Moinești – stațiune turistică,  un proiect ambițios al municipalității  Autori: Ing. Viorel Ilie, Dr. Adrian Cotirlet, Viorel Costea, Dr. Iulian Pavel.

19.00 – Cina

 

Duminica, 20 noiembrie 2011

9:00 – 10:00 Conferinta Internationala “Turismul de sanatate – un turism responsabil”

Moderatori: Lukas Katsikaris, Director Executiv, Bolt International – Grecia

Paolo Grigolli, Directorul Școlii de Management în Turism, din cadrul Școlii de

Management Trentino, Trento-Italia

10.00 – 10.30 – Coffee break

10.30 – 11.30 – Concluzii. Inchiderea forumului.

 

                                                                                Publicat 18.11.2011, ora 17:45

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top