Skip to main content

 Daca pina acum Baisoara oferea doar o singura varianta pentru iubitorii schiului, din acest weekend  mult mediatizatul proiect de schi, Buscat Resort isi va deschide larg portile.


Vineri 28 ianuarie 2011 se va deschide accesul pe cele 3 partii de schi din zona Buscat. Resortul de schi Buscat se afla in statiunea clujeana, Muntele Baisorii, cunoscuta mai degraba sub denumirea de Baisoara,  in zona Varfului Buscat la altitudinea de 1 676 m.


Accesul in zona se face pe varianta traditionala spre Baisoara, iar de aici se mai continua pe un drum judetean, inca 3 km sau pentru cei care nu sunt familiarizati pe DJ 107.


Resortul de schi cuprinde 3 partii de schi cu grade de dificultate diferite. Partia Buscat 1 are o lungime de 1 300 m si se adreseaza incepatorilor, pentru cei care au ceva experienta Partia Buscat 2 va asteapta cu 900 m lungime de suprafata schaibila, iar Buscat 3 cu cei 900 m lungime se adreseaza doar celor experimentati.


Accesul pe partii se va face cu o instalatie de transport pe cablu de tip telescaun care parcurge distanta de 2 500  m, in aproximativ 7 minute, iar capacitatea de transport este de 1 400 persoane/ora.  


Costul unei urcari cu telescaunul este 6 lei, pentru 11 urcari se vor achita 60 lei, iar un abonament de 1 zi va costa 120 lei.


Programul de functionare a telescaunului va fi intre orele 09:00-16:30.

Schiorii veniti la Buscat au parte de o  parcare amenajata cu o capacitate de 200 locuri, un centru de inchirieri schiuri. Pentru cei dornici de lectii de ski se asigura cursuri de ski.  La baza partiei, va vor astepta un After ski Party si Open Air Grill&Bar.


Administratorii resortului intentioneaza pe viitor, sa  doteze  complexul de partii cu o moderna instalatie de nocturna,  iar pe durata intregului sezon vor organiza mai multe evenimente de referinta. Elevi, studenti si grupurile organizate vor beneficia de oferte si promotii speciale.


Detalii tehnice complexe despre partii, aici


26.01.2011, ora 20:00

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top