Desi 30 % din suprafata judetului Valcea este zona de munte acesta nu are in prezent o partie de schi functionala, astfel iubitorii de schi din judet erau obligati sa parcurga distante mari pana la statiunile de schi existente in judetele invecinate.
In aceasta iarna, cel mai probabil la sf. lunii decembrie a.c. sau inceputul anului (luna februarie sau martie 2012) , se va deschide prima partie din cele 4 care vor fi finalizate cel mai tarziu pina la debutul sezonului de schi 2012-2013. Partiile de schi vor totaliza aproximativ 9 km.
Actualmente in statiunea Voineasa, in zona Vidra se lucreaza la un proiect de anvergura pentru ca statiunea sa devina o destinatie de iarna de referinta.
Avand in vedere potentialul turistic al domeniului schiabil din jurul Lacului Vidra (alt. 1320 m) care este marginit de muntii Lotrului, Latoritei, Parang (munti cu inaltimi si goluri alpine aflate la peste 2000 m alt), autoritatile locale si judetene cu aportul Ministerului Turismului, doresc ca pe langa statiunea Vidra sa dezvolte o zona turistica integrata o serie de dotari care sa fie legate intre ele printr-o retea de teleferice compusa din 2 teleschiuri cu o lungime de 730 m, telescaun care va strabate un traseu cu o lungime de 1800 m, un babyschi si o telegondola care va parcurge un traseu de 3 km. La acestea se vor adauga unitati de agrement, unitati turistice de cazare si alimentatie publica, parcare etajata cu o capacitate cuprinsa intre 350 – 400 de locuri, etc. Toate partiile vor avea tunuri pentru inzapezire artificiala si vor fi iluminate nocturn.
La baza telefericului vor fi amenajate unitati specifice salvamontului, jandarmeriei montane, un punct de prim ajutor etc.
Traseul telefericului cu 4 locuri va traversa un culoar, plecand din zona varfului Miru, traverseaza zona Bora, urmand ca la statia aflata pe golul alpin sa fie statia de sosire, de acolo urmand un traseu de teleschi care va lega zona varfurilor Mioarele – Coasta Benghii.
Astfel se creeaza posibilitatea fireasca de a se realiza un vechi proiect de mare anvergura care a luat nastere in jurul anilor 1970 o data cu proiectarea si executia lucrarilor Hidrotehnice din bazinul raului Lotru.
Voineasa este recomandata pentru vacante si pentru tratamentul neuro-asteniilor, organismului slabit, suprasolicitare fizica si intelectuala, anemii secundare etc.
Mentionam faptul ca zona propusa este cuprinsa in Legea 562/2003 SCHI IN ROMANIA (cu modificarile ulterioare), avand un potential turistic de importanta nationala, iar statiunea Voineasa (statiune de interes national) nu beneficiaza de dotarea cu o partie de schi, chiar daca cadrul natural permite acest lucru. De asemenea, inca din anii1970 cand au fost proiectate si realizate constructiile aferente lucrarilor barajului de la Vidra s-a avut in vedere organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din 1982. Satul Olimpic era format din trei statiuni VIDRA, ALBA si MURA . Atunci au fost proiectate si realizate mai multe cladiri care au un aspect arhitectonic deosebit.
Tot aici a functionat si un telescaun care a fost exploatat o perioada de timp de o societate privata, dar dupa ce sindicatele au preluat patrimoniul statiunii acesta a fost si el abandonat.