Skip to main content

Chiar, daca fulgi de nea se lasa asteptati, administratorii partiilor de schi au inteles ca nu poti sa astepti la infinit, doar ajutorul divin, in acest sens si-au regandit politica de imagine si de marketing prin achizitionarea de instalatii de producere a zapezii artificiale. 

De mai bine de  o saptamana in statiunile de schi de la noi din tara, unde mediul climatic a favorizat producerea zapezii artificiale au  inceput pregatirle pentru sezonul  de schi 2011-2012. 

La Azuga a inceput sa se schieze in urma cu o saptamana, in acest sens cei care au fost pe "faza" au fost deja weekendul trecut si-au testat partia de ski Cazacu Incepatori sau Babyschi. In aceasta saptamana tot la Azuga s-au  pornit tunurile pentru inzapezire artificiala pe Cazacu varianta si Sorica. Daca temeperaturile raman scazute in continuare, in weekendul „Marii Unirii” se va schia si pe aceste 2 partii de schi. Acelasi lucru se va intampla si la Cavnic, pe domeniul schiabil Roata, aici lucrurile stau un pic mai bine, in sensul ca  sa pregatit deja zapada pentru acoperi o suprafata skiabila  de 3 km. 

Administratorul domeniului skiabil Roata spera ca de 1 Decembrie sa inaugureze la Cavnic sezonul de schi 2011-2012, dar acest lucru  este conditionat de inregistrarea unor temperaturi mai scazute fata de cele existente in prezent.

La Predeal au inceput probele la instalatiile de inzapezire artificiala a partiilor Clabucet.  Anul acesta vor fi montate si functionabile 10 tunuri de zapada, cu aceasta ocazie au fost montate si plasele de protectie. Exista premise ca in prima saptamana a lunii decembrie, sa se deschida sezonul de schi in toate statiunile de pe  Valea Prahovei.  La Busteni  saptamana aceasta s-au pus in functiune tunurile de zpada, dar vremea a jucat feste administratorului, momentan operatiunea de inzapezire a fost sistata.

25.11.2011, ora 12:40

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top