Skip to main content
Se fac eforturi ca partia de schi de la Durau sa fie reintrodusa in circuitul turistic, daca lucrurile decurg programului, iar autoritatile locale si cele centrale (APM Neamt si Ministerul Turismului) vor intelege importanta acestui proiect, Mos Craciun are toate sansele sa vina la Durau pe schiuri.
Mos Craciun are de gand sa faca ultimul popas in acest an la Durau, unde spera sa fie ajutat sa poata goli intregul sac cu daruri pentru turisti prezenti in statiune: partie de schi, nocturna, teleschi modern, tunuri de zapada, patinoar si multe alte surprize la fata locului.
Dupa lungi tergiversari si dispute aprinse Mitropolia Moldovei si Bucovinei a "revenit la sentimente mai lumesti", acestia au acceptat un parteneriat privat initiat de administratori pensiunilor din statiune dar si oameni de afaceri importanti din judet, care au preluat administrarea partiei de schi. Deocamdata intelegerea este valabila pe 5 ani cu posibilitate de prelungire.
In momentul de fata se fac ultimele pregatiri privind amenajarea partiei, privind dotarile si masurile de siguranta,  asteptandu-se autorizatia de mediu de la APM Neamt si certificatul de omologare de la Ministerul Turismului.
Se doreste ca in ajun sau cel tarziu, in prima de Craciun sa fie inaugurata, ocazie cu care schiori vor putea sa isi prelungeasca distractia pe partie, dat fiind ca va fi inaugurata si instalatia de iluminat.
Datorita altitudini dar si pozitionari la poalele masivului Ceahlaului, exista premise ca sezonul de schi la Durau sa fie prelungit pina in martie sau aprilie, iar la acest lucru va contribui si tunruile de zapada achizitionate de firma nemteana, care va administra partia si teleschiul.

                                                                 19.12.2012, ora 08:10

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top