Skip to main content
  Hotelul de gheata din inima Romaniei 
 
   Epopeea Transfăgărăşanului începe de la Vama Cucului şi urcă 30 Km pînă la Bălea Casacadă, de acolo se urcă cu telecabina în 15 minute la Cabana Bălea Lac.
     La 2034 m altitudine, familia Klingeis a readus în circuitul turistic Cabana Bălea Lac, emblemă veche a Transfăgărăşanului.
     Ambiţiile acestora nu s-au oprit aici, propunându-şi ridicarea unui hotel de gheaţă, folosind din plin gheaţa din lacul Bălea.
Întreaga structură este alcătuită din blocuri masive de gheaţă susţinute de piloni înfundaţi mai bine de şase metri în pămînt
 Hotelul de gheaţă are o capacitate de  10 camere duble, dotate cu mobilier specific constructiei. Hotelul dispune de recepţie, bar de zi, unde produsele sunt servite în tacămuri de gheaţă. Fiecare cameră poartă numele unui filosof cunoscut, român sau străin, acolo fiind expuse scurte prezentări ale filosofilor respectivi. Datorită altitudinii, hotelul are toate şansele să dureze în deplină siguranţă până la sfărşitul lunii mai.
     Inițiatorii proiectului speră ca până la marea sărbătoare religioasă: Boboteaza să definitiveze biserica de gheață devenită deja parte a proiectului de marketing turistic “Ice Bâlea “.
    Acest îndrăzneţ şi energic proiect va fi reeditat în fiecare an, odată cu debutul sezonului rece. Proiectul este inspirat din ţările scandinave, cu tradiţie în construcţii hibernale, dar şi din ţări precum Canada, Japonia. Ice Hotel este primul hotel de gheaţă din Europa de Est şi o certitudine de promovare a turismului românesc în lume.
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top