Skip to main content

Domeniul Schiabil Șureanu se deschide parțial, în acest weekend

 

Domeniul Schiabil Șureanu se va deschide sâmbată, 21 decembrie 2019. Din cauză că stratul de zăpadă nu este încă suficient de mare, va funcționa telescaunul și pârtia A3.
Prognoza meteo arată însă șanse mari de ninsori la acest sfârșit de săptămână, ceea ce poate duce la deschiderea întregului domeniu schiabil în următoarele zile.
Pe perioada  în care va funcționa doar telescaunul și pârtia A3, prețul skipass-ului  va fi redus la 70 de lei pe zi pentru adulți și 60 de lei pentru copii.
”Prețurile vor reveni la normal în momentul în care deschidem și celalalte pârtii ale Domeniului Schiabil Șureanu” au transmis administratorii pârtiei.
Se poate ajunge pe DN 67 C sau ”Transalpina”, cum este numit pe această porțiune, de la barajul Oaşa, prin dreapta lacului, venind dinspre Sebeş. Drumul lasă în urmă Mănăstirea Oașa și Luncile Prigoanei și, în câțiva kilometri se deschide într-una dintre cele mai frumoase peisaje din România: Poarta Raiului.
Pe vreme frumoasă, se vede clar în față Vârful Şureanu, în dreapta Vârful Cârpa, iar în stânga o vale care izvorăște din culmea Aușelului. Drumul este acceptabil sau rău, în funcție de anotimp și de cât de recente au fost intervențiile minime pe care le fac autoritățile județene.
Iarna și vara se circulă relativ bine, însă probleme mari pot apărea primăvara și toamna, în timpul topirii zăpezilor și al ploilor. Atunci apa curge pe drum și formează minitorenți care lasă în urme gropi și ogașe.
Printre posibilitățile de cazare în zonă, am putea recomanda pensiunea Poarta Raiului.Este așezată perfect, la numai câțiva metri de drumul principal și cu o priveliște uimitoare asupra vârfurilor din zonă.
Pensiunea are un apartament și 16 camere frumoase și spațioase, cu minibar, televizor și acces foarte bun la internet, jacuzzi, saună, cameră de joacă pentru copii, sală de conferință și un restaurant remarcabil.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top