Skip to main content

Este o arie de protectie speciala avifaunistica de interes, european ce corespunde categoriei a IV IUCN (rezervatie naturala de tip avifaunistica), situata in sud -vestul Banatului, in judetul Caras -Severin .

Rezervatia a fost declarata arie protejata in anul 2004, se intinde pe o suprafata de 498 de ha si este inclusa in Parcul Natural Portile de Fier .Vegetatia este una specifica zonelor umede si anume rachita alba, plop alb, pestisoara, trifoias de balta.

Rezervatia asigura conditii de cuibarit , hrana si vietuire mai multor specii de pasari migratoare, de pasaj sau sedentare dintre care egreta mare, barza neagra, cufundar polar, cufundar mic, daia, striga, lebada cantatoare, vultur pescar, buhai de balta .

Fauna rezervatiei are in componenta si specii de reptile, amfibieni si pesti protejate prin lege sau aflate pe lista rosie a IUCN  .Specii de reptile si amfibieni : sarpele lui Esculap , sarpele de apa , broasca testoasa de balta  broasca testoasa a  lui Herman, broasca  rosie- de padure , brotacul – verde – de – copac etc.

Pestii cu specii de zvarluga, tipar, avat , moioaga , fusar, porcusor de nisip, avat, tiganus.

Cai de acces :drumul national DN 57 Moldova Noua – Pojejena si drumul national DN57 A spre Belobresca.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top