Skip to main content

Info Schi România pentru Weekend-ul 24-27 Decembrie 2015

 

Raport despre starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România, pentru Weekend-ul Magic de Crăciun 24 – 27 decembrie 2015.

În preajma Crăciunului s-au mai amenajat mai mute pârtii de schi cu zăpadă artificială ca turiștii veniți să celebreze Nașterea Măntuitorului să se bucure de magia iernii. 

Cu toate acestea multe pârtii vor râmâne închise pentru prima și a doua zi de Crăciun, dar măcar există un pic de zăpadă pentru o bulgăreală, derdeluș și chiar o alunecare rapidă și plină de andrenalină pentru schiori si snowboarderi.

Există ceva semnale de ninsori ușoare între Crăciun și Anul Nou, precipitații ceva mai semnificative vor fi după data de 1 ianuarie 2016

Sunt deschise și practicabile pârtiile de schi din stațiunile Poiana Brașov, Sinaia, Azuga, Băile Harghita, Toplița, Straja, Arieșeni, Cavnic, Șureanu, Păltiniș, Rânca, Harghita Mădăraș, Borsec.

 

1. Poiana Brașov

În sfârșit se schiază la Poiana Brașov!

Așa cum vă anunțam de săptămâna trecută, exista semnale ca în Ajun de Crăciun, pârtiile din Poiană să fie funcționale. De marți efectiv sunt practicabile pârtiile situate în partea superioară a Masivului Postăvarul. Stratul de zăpadă este în medie de 30 cm. În stațiune gradul de ocupare a unităților de primire turiști depășeste 70%,  iar de Anul Nou gradul de ocupare va fi peste 90 %.

Se schiază pe pârtiile Kanzel, Drumul Roșu, Sulinar și Lupului.

Detalii pârtii Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Lupului  Poiana Brașov

Webcam Live starea pârtiei Drumul Roșu  Poiana Brașov

 

2. Predeal

În a doua zi de Crăciun debutează noul sezon de schi la Predeal!

În cadrul evenimentului de deschidere a sezonului de schi, începând cu ora 17:00, pe pârtia de schi Clăbucet vor avea loc demonstraţii specifice sporturilor de iarnă și cunoscuta coborâre a schiorilor cu torțe. Demonstraţiile vor fi susţinute de formaţia Salvamont Predeal şi sportivi de la cluburile și şcolile de schi din staţiune. În primă fază va fi practicabilă doar pârtia de schi Clăcbucet Sosire. 

La baza pârtiei va încălzi atmosfera, DJ Rynno & Sylvia, Andreea D şi Denisa Trofin.

Deschiderea sezonului va fi transmis în direct la Antena Stars, timp de 2 zile se vor face transmiuni în direct de pe pârtie. Dimineață între orele 8:30 și 12:00,  iar după masă între orele 17:00 și 19:30.

Pe data de 31 decembrie, începând cu ora 23 va avea loc un tradițional eveniment Revelion pe pârtie, gazde vor fi DJ Arando Marquez, și LouLou.

Detalii pârtii de schi Predeal

 

3. Azuga

Se schiază pe pârtia Cazacu Începători și porțiuni din pârtiile Cazacu Variantă și Sorica, stratul de zăpadă artificială este de 25 cm iar pe platou atinge si 40 cm.

Detalii pârtii de schi Azuga

 

4. Sinaia

Se schiază pe pârtiile situate pe platou la altitudinea de 2 000 m în Valea Dorului, Valea Soarelui și Lăptici strat de zăpadă între 25 și 30 cm.

Sub 1400 m până în stațiune, nu este funcțională nici-o pârtie.

Detalii pârtii de schi Sinaia

 

5. Staţiunea Straja

În Straja se schiază pe toate pârtiile aflate pe platoul din stațiune, cele care coboară spre orașul Lupeni nu dispun de suficientă zăpadă. Sunt deschise și practicabile în condiții bune următoarele pârtii: Canal, Lupului, Începători, Platoul Soarelui, Baloo și Constantinescu. Stratul de zăpadă este în medie de 40 cm. Tarifele până la sfârșitul anului, râmăn la valoarea practicată în sezonul trecut. În stațiune s-a deschis o nouă pârtie de schi destinată începătorilor, îndeosebi copiilor, este o pârtie ușoară are o lungime de 100 metri, lățime 40 m și este deservită de un baby lift. Mai multe găsiți aici

Detalii pârtii Straja

Webcam Live starea pârtiei Soarelui Straja

Webcam Live starea pârtiei Constantinescu Straja

 

6. Stațiunea Arieșeni

La Arieșeni, vor fi în continuare practicabile cele 2 pârtii de la Arieșeni. Stratul de zăpadă pe pârtiile de la Arieșeni este de 30 cm

Detalii pârtii Arieșeni

Webcam Live starea pârtiei Vârtop – Arieșeni

 

7. Șureanu

Stratul de zăpadă depus aici se păstrează intact fiind ajutat de climatul montan perfect, după care tânjesc multe resorturi de schi. Domeniul de la Șureanu este deschis momentan doar în weekend-uri, vacanța de iarnă, sâmbătă și duminică. Se poate schia pe pârtiile de schi Curmătura 1, Curmătura 3 și Cumătura 4. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 cm, dar există porțiuni de iarbă și pământ.

De miercuri, 23 decembrie 2015 a intrat în funcțiune și instalația de telescaun.  

Atenție la drum, prezintă serioase denivelări, obligatoriu echipați-vă de iarnă, cu ”tact și multă răbdare”.

Situație disperată la Șureanu cei 18 km de la Barajul Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu – DJ 704 reprezintă o adevărată probă de îndemânare, drumul este plin de gropi, denivelări iar drumul este îngust, unde două mașini care merg paralel nu pot avea loc. Recent a avut loc în zona o întâlnire a investitorilor din zonă cu factori decizionali, dar rezultatele sunt dezamagitoare.  

Detalii pârtii de schi Șureanu

Webcam Live starea pârtiilor Șureanu

 

8. Cavnic

Domeniul Roata – În weekend vor fi funcționale cele 2 pârtii Roata. Pe Roata 1 stratul de zăpadă este de aproximativ 50 cm, pe Roata 2 – 45 cm, iar pe Pârtia Albastră doar 15 cm, celelalte pârtii din cadrul domeniului Roata au 10 cm de zăpadă.

Detalii pârtii de schi Roata

Domeniul Icoana – Se schiază pe pârtiile de schi Icoana 2, Icoana 3 și funcționează tubingul. Stratul de zăpadă pe pârtiile de la Icoana este între 20 – 40 cm.

Detalii pârtii de schi Icoana

 

9. Stațiunea Rânca

La Rânca situația se prezintă în continuare foarte bine, se schiază pe pârtiile de schi M1 și Junior. Stratul de zăpadă naturală este 40 cm .

Detalii partii de schi Rânca

 

10. Păltiniș

La Păltiniș sunt funcționale pârtiile Arena și Platoș din cadrul domeniului schiabil de la Arena Platoș, stratul de zăpadă este de aproximativ 25 cm.

Cu eforturi și cheltuieli considerabile, complexul de schi si agrement Arena Platoș Păltiniș a reușit să deschidă 2 dintre cele 5 pârtii pentru perioada de sărbători, deși majoritatea resorturilor din țară au anunțat deja că nu vor deschide în perioada următoare din cauza lipsei zăpezii.

Tunurile de zăpadă au funcționat la capacitate maximă în ultimele zile, când temperaturile au scăzut iar în acest moment, pârtia Arena funcționează la capacitate maximă iar pârtia principală a complexului va fi deschisă complet în următoarele zile, imediat după amenajarea trasei de teleschi. Pârtia este utilizată și în acest moment de cei care urcă cu telescaunul.

„A fost un început de sezon foarte, foarte prost. Nu a nins aproape deloc iar temperaturile au fost neobișnuit de mari. Nu am pățit niciodată ca în această perioadă a anului să nu putem produce zăpadă. Întreaga echipă a lucrat însă la capacitate maximă și suntem mândri să putem oferi o zăpadă de calitate tuturor celor care doresc să vină la ski”, a declarat administratorul complexului – Ioana Chitea.

Școala de ski a complexului funcționează, de asemenea, la capacitate maximă. În perioada de pauză s-au făcut investiții atât în echipament cât și în condiții pentru începători. O nouă bandă cauciucată a fost montată pentru școala de ski, ceea ce face mult mai simplu și mai rapid procesul de învățare pentru cei care se urcă prima dată pe schiuri.

Detalii pârtii de schi Arena Platoș Păltiniș

Webcam live starea pârtiilor Arena Platoș

 

11. Harghita Mădăraș

Se schiază în continuare pe pârtiile din stațiune dar nu în condiții grozave. Noutatea sezonului o reprezintă noul sistem de acces pe pârtii.

Detalii pârtii de schi Mădăraș

 

12. Toplița

Se schiază pe amble pârtii de la Toplița. Stratul de zăpadă este de 20-25 cm de nea. Pârtiile de schi de la Toplița rămân în continuare printre cele mai ieftine destinații de schi din țară.

Detalii pârtii de schi Toplița

Webcam Live starea pârtiilor Toplița

 

13. Băile Harghita

Se va putea schia în continuare doar pe pârtia Csipike, stratul de zăpadă naturală este de peste 20 cm.

Detalii pârtii de schi Băile Harghita

 

14.  Bucin

Dacă unii tânjesc după zăpadă naturală, altor nu le stă gândul la muncă și fericirea împătimiților sporturilor de irană, chiar dacă stratul de zăpadă este unul consistent, administratorii pârtiei Havas Bucin, au preferat să țină închis până pe 26 decembrie.

Detalii pârtia de schi Havas

 

15. Borsec

La Borsec este funcțională pârtia de schi Speranța, stratul de zăpadă este de 25 cm de zăpadă artificalăp se schiază în condiții acceptabile. 

Detalii pârtii de schi Borsec

 

În curs de amenajare: Vatra Dornei, Băișoara, Șuior, Praid și Voineasa

Trans Alpina

Din păcate deschiderea pârtiilor de la Voineasa se lasă așteptată.

Stratul de zăpadă este între 20-60 cm. La cota 1 300 m stratul de zăpadă este intre 20-25 cm, iar la cota 1 900 m, stratul de zăpadă atinge si 60 cm.

Detalii partii de schi Transalpina

Webcam Live  starea pârtiilor Transalpina

 

Băișoara

La Băișoara, pe pârtia Băișoara Mare stratul de zăpadă măsoară aproximativ 15 cm, iar la Buscat s-a lucrat cu tunurile de zăpadă artificală dar temperaturile au dat peste cap pregătirile, din păcate zăpada naturală se lasă așteptată.

Detalii pârtii de schi Băișoara

Webcam Live starea pârtiilor Băișoara

 

Praid

Din 26 decembrie se deschid ambele pârtii de schi Bogdan de la Praid. strat de zăpadă aproximativ 20 cm, condițiile vor fi bune.

Detalii stare pârtii de schi Praid

Webcam Live starea pârtiilor Praid

 

Șuior

Continuă să se lucreze susținut cu tunurile de producere a zăpezii artificiale, deocamdată pe pârtii este un strat de 5 cm de zăpadă, spre Cota 1 000, aproximativ 12-15 cm. Temperaturile din timpul zilei au dat peste cap plaurile administratorii complexului Șuior.

Detalii pârtii de schi Șuior

Webcam live starea pârtiilor Șuior

 

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți stațiunea de schi dorită.

***Informațiile pot suferi modificări, actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top