Skip to main content

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șeini, Maramureș

str. Victoriei nr 15, Seini, Romania

Teritoriul orașului Seini se află situat în partea de vest a județului Maramureș, la o distanță de 26 km de municipiul Baia Mare și la 41 km de municipiul Satu Mare, la extremitatea estică a Câmpiei Someșului, pe linia de contact a câmpiei cu prelungirile vestice ale munților Gutîi, la o altitudine de 140 m. Apele care trec prin hotarul Someșului sunt:

• la sud râul Someș – care formează o câmpie întinsă, adesea ieșind din matcă și fertilizând solul;

• între Săbișa și Seini, în partea de est de Dealul Soarelui, curge un pârâu numit Valea Hotarului, care de altfel desparte cele două localități;

• înaintând pe direcția NV, Valea Seinelului, pe linia de prelungire a munților Gutîi, de sub poalele Dealului Comja (650 m), coboară la vale, traversând prin mijloc localitatea.

Toate aceste văi și pâraie care izvorăsc din aripa NV a munților Gutîi, se varsă în Someș, care marchează hotarul din partea de sud a localității Seini.

Datorita reliefului predominant de campie, clima Seiniului este una temperat continentala cu nuante mediteraneene datorita lantului muntos vulcanic din nordul Seiniului, situat in calea vanturilor reci de origine polara, ce creeaza un climat de adapost, remarcand astfel o temperatura medie anuala de 9,6 grade celsius.

Informații privind Obiectivele  turistice: Creasta Cocoșului, Mănăstirea Săpânța-PeriMocanita de pe Valea VaseruluiCascada CailorMănăstirea RohiaMănăstirea MoiseiCimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Bârsana.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top