Skip to main content

Municipiul Câmpulung Moldovenesc

Împrejmuit de culmi împădurite, în centrul Bucovinei românești, municipiul Câmpulung Moldovenesc se întinde astăzi pe o distanță de 14 km, în depresiunea cu același nume de pe cursul mijlociu al râului Moldova.

Așezat la o altitudine de 620 m, municipiul  este situat în partea central-vestică a județului Suceava, la intersecția coordonatelor 47° 32′ latitudine nordică cu 25° 33′ longitudine estică.

Datorită poziției sale geografice extrem de favorabile, municipiul se află la intersecția principalelor căi de acces feroviare și rutiere, care conectează Moldova cu Transilvania și Maramureșul.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc are un climat temperat continental în care iernile sunt relativ lungi, bogate în zăpadă, însă nu excesiv de aspre, iar verile răcoroase, cu precipitații bogate. Ninsorile cad, în mod obișnuit, din luna octombrie până la sfârșitul lunii aprilie; durata medie a covorului de zăpadă este de circa 90 de zile.

În privința precipitațiilor, în medie se înregistrează peste 130 zile ploioase pe an, totalizând o cantitate de circa 700 mm.

Unul din factorii care explică puritatea remarcabilă a atmosferei urbane îl constituie brizele – un uriaș ventilator natural. Spre seară o adiere abia simțită coboară și aduce în oraș răcoarea înălțimilor și ozonul pădurilor: este briza de munte care dislocă aerul „uzat” în timpul zilei și-l primenește. În schimb dimineața, sub mângâierea razelor de soare, se pornește briza de vale, ce ridică ceața și o împrăștie încet lăsând ierburile grele de rouă.

Câmpulungul poate fi vizitat în orice anotimp, fiecare dintre ele oferind turistului, venit la odihnă sau amator de drumeție, o gamă variată de stări al

e vremii, care mai de care mai plăcute și mai pline de satisfacții.

 

Alege sa petreci momente de relaxare inconjurat de munti si peisaje inegalabile.

Orasul Campulung Moldovenesc este inconjurat de Masivul Rarau, Muntii Stanisoarei, Obcina Mestecanisului si Obcina Feredeului.

Locatia perfecta pentru un sejur de neuitat.

 

Adresa CNIPT

str. I. Hălăuceanu f.N.

Telefon: 0330 108455

Fax: 0330 108455

Program de funcţionare: luni-vineri : 09:00 – 17:00

E-mail: office@cnipt-raraul.ro

Facebook: https://www.facebook.com/PrimariaCampulung

Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc

str. 22 Decembrie, nr. 2, cod poştal 725100, judeţul Suceava, România

Telefon: 0230-314425

Fax: 0230-314725

E-mail: primaria[@]campulungmoldovenesc.ro

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top