Skip to main content

Centrul de informare turistica Piatra Neamt 

CIT este sursa principala de informare turistica cu privire la municipiul Piatra Neamt si sta la dispozitia tuturor turistilor romani si straini.

Centrul de Informare Turistica asigura promovarea si dezvoltarea produsului turistic local prin valorificarea la maxim a potentialului natural si antropic si a infrastructurii turistice.

SCOP:

CIT stabileste legatura orasului cu turistii prin informarea corecta in ceea ce priveste patrimoniul turistic al orasului.

CUI MA ADRESEZ?

Turistilor din tara cat si celor veniti din strainatate care vor sa cunoasca orasul.

Localnicilor care vor sa invete mai multe despre oras

CE SERVICII OFER?

INFORMARE

 • Patrimoniu turistic

 • Oprtunitati de petrecere a timpului liber

 • Informatii practice locale pentru orientare

 • Calendarul evenuimentelor locale

 • Oferte pentru vacante si sejururi in Piatra Neamt

PROMOVARE

 • Imaginea orasului Piatra Neamt ca destinatie turistica

 • Potentialul turistic al orasului

 • Atractii turistice

CONSILIERE & RECOMANDARI

 • Trasee turistice locale

 • Unitati de cazare si masa

 • Locatii pentru sport si agrement

DISTRIBUIRE

 • Cu titlu gratuit: harta orasului, pliante, calendar de evenimente, ghid turistic

UNDE SI CAND MA GASESTI?

LOCALIZARE

Piaţa Petrodava Nr. 1, Piatra Neamţ

CONTACT

PROGRAM

 10:00-17:00

Centrul functioneaza in cadrul Compartimentului Turism al Serviciului Comunicare din Primaria Municipiului Piatra Neamt, avand ca principale atributii:

– intocmirea si distribuirea unui calendar de evenimente care sa cuprinda data si locul manifestarilor cultural-sportive, politice, religioase, turistice etc. la nivelul municipiului si al imprejurimilor sale;

– participarea la manifestari turistice si culturale care vizeaza promovarea orasului, a relatiilor municipiului cu orasele infratite, la targuri de turism nationale si internationale, la alte evenimente in cadrul carora se poate promova imaginea orasului si turismul local;

– realizarea si distribuirea de materiale promotionale si informative pe diverse suporturi (tiparituri, dvd-uri etc.)

Prin centrul de informare turistica de desfaspara o serie de proiecte initaite de municipalitate sau in parteneriat cu alte institutii, asociatii sau fundati in domeniul promovarii turismului, protejarii naturii, educatiei civice si sigurantei turistilor.

In prezent, CIT Piatra Neamt este partener al Inspectoratului de Politiei al Judetului Neamt in cadrul Programului local de prevenire si combatere a criminalitatii in zonele turistice – TURISM IN SIGURANTA. Proiectul are ca obiect initierea si derubare de campanii si actiuni punctuale de prevenire a criminalitatii, cu cetatenii judetului Neamt si turistii care ne tranziteaza orasul si zona. Se urmareste astefl cresterea gradului de siguranta a turistilor printr-o mai buna interinstitutionala cu organizatii is institutii care au atributii si abilitati in domeniu.

Web-site: www.cniptpiatraneamt.ro

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top