Skip to main content

  Frunzele cad rand pe rand, ruginite si vestejite, lasand in zborul lor leganat pastelul de toamna. Varfurile semete ale Carpatilor nostri au imbracat o mantie alba, lasandu-i manecile scuturate spre padurile ninse de bruma geroasa si acoperite de ceata neagra si rece.

Totusi, pasionatii de vanatoare si pescuit au si in aceasta luna numeroase preocupari, va aduceam la cunostinta ca se deschide sezonul de vanatoare la mistret, iepure, viezure, jder, pisica salbatica, lup, fiindu-va necesara autorizatia individuala la cerb comun, caprior, capra neagra, urs si ras.


Zeita Diana la vanatul cu pana deschide cerul, pentru a privi si ochi zveltele pasari care isi indreapta firavele aripi spre alte zari, mai calde si mai primitoare. Asa ca, puteti sa recoltati in continuare sitari, fazani, rate, gaste salbatice, cocosi de munte, prepelite, potarnichi, turturele si, nu de neglijat, porumbei salbatici.


Pasionatilor sportului cu undita, racirea accentuata a vremii in luna lui Brumar le stinge setea dupa zglobii pesti. Insa, cei mai impatimiti, cand iarna coboara si spre asezarile urbane, nu au tihna si se indreapta spre diferite lacuri, ape, macar pentru a-si potoli pofta intorcandu-se cu cativa pestisori pentru o mica saramura.


Pentru cei mai optimisti, brumar le ofera rezultate slabe la pestii pasnici, urmand a spera la palide capturi de pesti rapitori. Astfel, traditionalele scule de pescuit nu prea mai sunt eficiente, daca ochiul de apa a inghetat, ramanandu-va pescuitul la copca la stiuca, biban, salau cu momeala pestisorul viu. Celor care nu au astampar si se hotarasc sa plece la vanatoare sau la pescuit le urez: „Fir intins si captura cat cuprinde!”.
Mihai Danaila

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top