Skip to main content

Multi dintre noi suntem obisnuiti ca iarna sa fie un anotimp al hibernarii. Nimic mai departe de adevar; exista o sumedenie de sporturi de iarna din care poti alege pentru a-ti petrece vacantele intr-un mod distractiv si plin de adrenalina. Popularitatea sporturilor de iarna a crescut considerabil, in ultimii ani, in tara noastra, tot mai multi oameni cautand activitati ce implica exercitiu fizic si de care se pot bucura alaturi de prieteni sau familie.

Sporturi de iarna pe care le poti practica la noi in tara

Snow Rafting. Dupa cum arata si denumirea, acest sport este similar celui pe apa; zapada insa oferind un alt tip de experienta. Snow rafting-ul este practicat cu ajutorul unei barci din cauciuc si poate acomoda pana la sase persoane. Alegerea atenta a partiei este foarte importanta deoarece modalitatile de franare si mentinere a controlului sunt limitate, de asemeni, asigura-te ca esti echipat corespunzator. Poti gasi partii ideale pentru snow rafting in diverse locatii montane din Romania. Valea Prahovei, de exemplu, este ideala pentru Snow Rafting.

Snow Tubing. Un mod excelent  de a trai experienta sporturilor de iarna dintr-o noua perspectiva, fara restrictii de varsta sau nivel de experienta, nici macar in ceea ce priveste echipamentul. In tara noastra, Valea Prahovei, dar si alte locatii, ofera partii special amenajate. Acest sport este destul de similar saniusului. Materialul din care sunt fabricate tuburile, in contact cu zapada, permite atingerea unei viteze foarte mari.

Drumetii montane. Calatoriile pe munte sunt probabil cea mai cunoscuta activitate recreativa ce poate fi practicata in mediul montan, indiferent de anotimp. Aceste calatorii se fac in zone care ofera participantilor atat siguranta, cat si privelisti splendide, care pot transforma drumetia intr-o experienta de neuitat. Principalele locatii ce ofera trasee montane sunt in Muntii Fagaras, dar si in Muntii Bucegi sau Piatra Craiului.

Off road. Pentru pasionatii de automobile exista solutia ideala – off road. Mai multe locatii din tara ofera zone potrivite practicarii acestui sport:  Rasnov, Ranca sau padurile din jurul Bucurestiului. Frumusetea acestui sport este data atat de spiritul de aventura si senzatiile pline de adrenalina, cat si de contactul cu natura.

Acestea sunt doar cateva exempe dintr-o gama mai variata de sporturi si activitati recreationale de care te poti bucura in timpul vacantelor de iarna si nu doar.  

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top