Canionul 7 scari din Brasov
Muntii Piatra Mare, localizati in depresiunea Brasovului, pe langa frumusetea si maretia locurilor, oferă trasee montane catre obiective turistice. Un loc special, unde sapte cascade insiruite se impletesc pe sapte pante, mai mult sau mai putin abrupte, este Canionul 7 scari, situat in dreptul localitatii Timisul de Jos.
Desi in ultimii ani a devenit destul de cunoscut turistilor, totusi putem uita pentru cateva ore de aglomeratia din Valea Prahovei.
Canionul 7 scari este accesibil aproape tuturor, nefiind un traseu dificil. Poate doar teama de inaltime si de a urca pe o scara, sa provoace o oarecare senzatie de teama. Insa placerea vizuala a locurilor te face sa iti doresti sa ajungi la capatul celor 7 scari.
Renovat in anul 2013, cu 160 de metri lungime si o diferenta de nivel de 58 de metri, puteti ajunge spre Cascada si Canionul 7 scari in aproximativ 45 de minute. Traseul este destul de usor, marcat cu o banda galbena, din loc in loc fiind spatii amenajate pentru popas. Pentru a trece prin canion, au fost amenajate scari metalice alaturate celor sapte cascade, precum si numeroase pasarele. Siguranta celor care viziteaza acest loc este asigurata in proporție de 100%. Pentru copii se pot inchiria si echipamente de protectie, precum casca, ham sau cordelina.
Daca pana a fi modernizat nu se percepea nicio taxa de acces, in prezent tariful este de 10 lei pentru adult si 5 lei pentru copil. Aveti la dispozitie si o tiroliana, compusa din 21 de segmente, cu diferente de nivel si lungimi diferite: cel mai lung de 307 metri, iar cel mai scurt 60 de metri. Pe langa aceasta, la baza canionului s-a amenajat o terasa si locuri de picnic.
Cand vremea este nefavorabila, fie si pe timpul verii, din cauza eventualelor aluviuni, canionul este inchis. In prezent, acesta este inchis, cel putin pana la jumatatea lunii Februarie, din cauza cantitatilor mari de gheata si zapada, ce pot provoca avalanse in interiorul canionului.
Puteti ajunge aici cu trenul sau cu masina persoanala, distanta rutiera fiind in jur de 170 km, venind dinspre Bucuresti. Intrarea se face chiar in dreptul Hanului Dambu Morii. Daca doriti sa plecati la drum cu masina persoanala, va recomandam un tool simplu si util: distante rutiere. Acesta va indica exact numarul de kilometri de parcurs, durata, precum si consumul de carburant. Aveti la indemana si harta interactiva, care va arata traseul de urmat, precum si un altul ocolitor.