Skip to main content
1. CABANA GURA TOPLITEI
a. DESCRIERE GENERALA
 
Cabana silvica Gura Toplitei se afla in localitatea Comandau din judetul Covasna, situata in zona muntoasa interna a Carpatilor de Curbura, la contactul dintre Muntii Buzaului si Muntii Vrancei.
Lucrarile de modernizare au fost incepute in anul 1996 si finalizate in anul 2000 de catre Directia Silvica Covasna, prin Ocolul Silvic Comandau, an in care s-a si dat in folosinta cu scopul cazarii vanatorilor si turistilor.
In zona se gaseste si Varful Lacauti (1777 m), care este cel mai inalt punct de pe teritoriul judetului Covasna – aici se afla si Statia Meteorologica Lacauti.
Distanta de la cabana la acest obiectiv este de 15 km, care se poate parcurge in totalitate cu masini de tren, fie cu autoturisme pe o distanta de 9 km, iar 6 km pe jos unde exista traseu turistic delimitat si marcat.
Planul este inclinat in durmul de acces intre statiunea Covasna si Comandau, iar zona de padure este intensa si linistita.
Posibilitati de agrement: turism montan, turism cinegetic, pescuit, practicarea sporturilorr de iarna si observarea florei si faunei din zona.
 
b. LOCATIE SI CAI DE ACCES
Cabana Gura Toplitei se afla la o distanta de 20 km de orasul Covasna, in localitatea Comandau- la o distanta de 300 m de Biserica Ortodoxa, pe teritoriul Ocolul Silvic Comandau, U.P. III-Comandau, u.a. 174C., din cadrul Directiei Silvice Covasna.
Cale de acces cu masina: trebuie sa va abateti de pe DN 11 intre localitatile Santionlunca si Moacsa in dreptul localitatii Reci pana in statiunea Covasna. Tot cu abatere de pe DN 11 se poate ajunge in statiunea Covasna si dinspre Targu Secuiesc.
Mentionam ca drumul intre localitatile Covasna – Comandau este neasfaltat dar se afla in conditie foarte buna, inclusiv pe timp de iarna.
Cale de acces cu trenul: trebuie sa ajungeti mai intai la Sf. Gheorghe de unde porneste linia feroviara de interes local 404 care trece si prin statiune. De la gara Covasna exista autobuze spre centrul statiunii.
Cale de acces cu avionul: prin aeroporturile din Sibiu, Targu Mures sau Bucuresti si de acolo cu mijloace auto sau feroviare.
Coordonate GPS: l latitudine= 45.7603
 
c. SERVICII OFERITE
Capacitate de cazare: 14 locuri; 7 camere duble; 3 sufragerii (2 la parter, 1 la etaj); 1 living (la parter cu semineu); 4 bai ( 2 la parter, 2 la etaj); 1 bucatarie (dotata corespunzator).
Nu se asigura servirea mesei.
Pescuit se poate face pe fondul piscicol nr. 17 – Basca Mare, administrat de Directia Silvica Covasna, la un tarif de 23.00 lei RON / zi (cu T.V.A.), sau 42.00 lei RON / 10 zile (cu T.V.A.) in apele curgatoare (conform Ord. R.N.P. nr. 12024/16.04.2007).
 
Notă: Galerie foto Cabana Gura Toplitei – Imagini  nr  1-8
 
2.  CASA DE VANATOARE OJDULA
a. DESCRIERE GENERALA
 
Ojdula este situata intr-o zona cu munti si paduri fara de sfarsit, o oaza de liniste, aer curat, care poate sa va elibereze din stresul de zi cu zi, atat iarna, cat si vara.
Cabana de vanatoare Ojdula a fost construita in anul 1994 de catre Directia Silvica Covasna, prin Ocolul Silvic Bretcu in vederea cazarii vanatorilor si turistilor.
Posibilitati de agrement: turism montan, turism cinegetic, observarea florei si faunei din zona, pescuit sportiv, vizitarea cheilor Oituzului si a pastravariei ,,Oituzul Ardelean”.
 
b. LOCATIE SI CAI DE ACCES
Casa de vanatoare Ojdula se afla la o distanta de 15 km de orasul Tg-Secuiesc, la o distanta de 2 km de Biserica Ortodoxa, pe teritoriul administrativ al Ocolului Silvic Bretcu, U.P. I-Ojdula u.a.116C, din cadrul Directiei Silvice Covasna.
Cale de acces cu masina: trebuie sa va abateti de pe DN 11 la intrarea in loalitatea Tinoasa, situata la 3 km dupa orasul Tg. Secuiesc in directia Bacau, dupa care urmati traseul pe DN 2D in directia Focsani si dupa parcurgerea distantei de 12 km se ajunge in comuna Ojdula.
Cale de acces cu trenul: trebuie sa ajungeti mai intai la Sf. Gheorghe, de unde porneste linia ferviara de interes local 404 care trece si prin orasul Tg. Secuiesc, de unde exista autobuze spre comuna Ojdula.
Cale de acces cu avionul: prin aeroporturile din Sibiu, Targu-Mures sau Bucuresti si de acolo cu mijloace auto sau feroviare.
 
c. SERVICII OFERITE
Cazare in: 2 camere cu un pat, cu baie; 1 camere cu 2 locuri, cu baie. Toate camerele au curent electric si televizor.
Notă: Galerie foto Casa de Vanatoare  Ojdula – Imagini  nr.  9-14
 
3. CABANA KÉTÁG
a. DESCRIERE GENERALA
      Covasna se prezinta ca un loc de atractie turistica, localitatea fiind inconjurata de munti cu paduri si aer curat, conditii prielnice pentru un weekend sau un concediu linistit, pentru a se rupe de problemele si stresul cotidian. Nu departe de localitatea Covasna in mijlocul naturii se afla cabana KÉTÁG.
    Primele lucrari de infiintare al acestei cabane s-au demarat in anul 2000, acestea finalizandu-se in anul 2002, cand s-a efectuat darea in folosinta a cabanei. Principala atributie al cabanei era cazarea vanatorilor care efectuau activitati vanatoresti la Directia Silvica Covasna, cabana fiind situata in incinta fondului vanatoresti administrat de Ocolul Silvic Covasna, dar in lipsa vanatorilor straini era ocupata si de turisti.
Ca puncte de atractie putem sa mentionam urmatoarele: localitatea Comandau (aflat la 11 km distanta de cabana); statiunea Covasna (aflat la 7 km distanta de cabana); planul inclinat (aflat in imediata vecinatate al cabanei la 400 m de acesta).
Posibilitatile de agrement sunt: turism montan; turism cinegetic; pescuit; practicarea sporturilor de iarna; observarea florei si faunei din zona.
 
b. LOCATIE SI CAI DE ACCES
 
Cabana Ketag este amplasata la o distanta de 1 km de la Hotelul Clermont si Spitalul de recuperare si cardiovascular Valea Zanelor pe langa drumul judetean Covasna- Comandau, in U.P. IV, u.a. 44 Ad, deasupra intersectiei paraielor Poianca si Lo”rincz.
Cale de acces cu masina: trebuie sa va abateti de pe DN 11 intre localitatiile Santionlunca si Moacsa in dreptul localitatii Reci pana in statiunea Covasna. Tot cu abatere de pe DN 11 se poate ajunge in statiunea Covasna si dinspre Tg. Secuiesc. De la statiunea Covasna continuati drumul catre localitatea Comandau, iar de la tabla indicatoare care marcheza capatul orasului Covasna la distanta de 400 m se afla cabana susmentionata.
Cale de acces cu trenul: trebuie sa ajungeti mai intai la Sf. Gheorghe de unde porneste linia feroviara de interes local 404 care trece prin statiunea Covasna. De la gara Covasna exista autobuze spre centrul statiunii.
Cale de acces cu avionul: prin aeroporturile din Sibiu, Targu Mures sau Bucuresti si de acolo cu mijloace auto sau feroviare.
 
c. SERVICII OFERITE
 
Capacitate de cazare 8 locuri in 4 camere cu doua paturi cu baie.
 
Notă: Galerie foto Cabana  Ketag – Imagini  nr.  15-20
 
DIRECȚIA SILVICĂ COVASNA
Adresa: str. Kos Karoly nr.5, Sf. Gheorghe
Telefon: 0267-351890
Fax: 0267-314097
Email: office@sfgh.rosilva.ro
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top