Skip to main content
Bucatarul de Aur al Bucurestiului – Program
  „Gastronomie romaneasca moderna – Regandim traditia!”
  • 4 noiembrie 2009 – Data limita pentru inscriere in competitie.
  • 11-12 noiembrie 2009 – Semifinale (Centrul de Excelenta AROMA, Corbeanca).
Bucatarii inscrisi in concurs se vor intrece, in finala ajungand doar cei care acumuleaza minim 60 de puncte.
Reprezentantii presei care vor sa participe sunt rugati sa confirme prezenta pana vineri, 6 noiembrie.
1 decembrie 2009
  • 20.00 – Primirea invitatilor – Grand Ball Room – Ramada Bucharest Parc, Bulevardul
Poligrafiei 3 – 5, sector 1
  • 20.30 – Finalistii isi prezinta meniurile in fata invitatilor.
  • 22.00 – Va fi anuntat castigatorul trofeului „Bucatarul de aur” si suma care a fost stransa pentru sectia de chirurgie a spitalului Marie Sklodovska Curie.
Atmosfera va fi intretinuta de chef-ul Antonio Pasarelli si de formatia „Circa 7”.
   Ziua Nationala a Romaniei este cel mai potrivit moment pentru alegerea „Bucatarului de aur” al Bucurestiului. De aceea, am provocat in competitie cei mai rafinati gastronomi ai Capitalei, care vor trebuie sa creeze preparate din gastronomia romaneasca moderna. Martori ai talentului si muncii lor vor fi ambasadori si reprezentanti ai misiunilor straine la Bucuresti.
  Acesta este prima competitie de asemenea amploare care are loc la nivelul Capitalei, beneficiind si de sprijinul autoritatilor centrale si locale. Manifestarea va avea un caracter permanent, dorindu-se sa devina un mod de ierarhizare a localurilor din Bucuresti, iar titlul de „Bucatar de aur” sa fie o recunoastere oficiala a talentului si capacitatii creatoare a celui care il castiga. Prin organizarea unei astfel de competitii se va stimula dorinta de imbunatatire a serviciilor turistice a localurilor din Capitala si se va castiga increderea consumatorilor in calitatea preparatelor romanesti servite in restaurante.
  Evenimentul, organizat de Centrul de Invatamant Turistic si Federatia Bucatarilor din Romania, cu sprijiul Ministerului Turismului si al Primariei Municipiului Bucuresti, isi propune mai mult decat alegerea celui mai fin gastronom din Capitala. Prin fondurile pe care le vom strange de la cei care participa la seara de gala la „Terra Grand Ball Room” (Ramada Bucharest Parc) vom ajuta Spitalul Maria Sklodowska Curie sa finalizeze lucrarile la Sectia de Chirurgie destinata copiilor cu probleme cardiace.
Invitam toti bucatarii din Bucuresti care doresc sa participe sa se inscrie in competitie sa completeze formularul aflat pe site-ul www.cit.org.ro, pana in data de 4 noiembrie.
Semifinala va avea loc in zilele de 11 si 12 noiembrie in cadrul Centrului de Exclenta Aroma, care va pune la dispozitia competitorilor toata baza logistica necesara. Concurentii vor fi jurizati de bucatari si specialisti si industria ospitalitatii cu experienta in acest domeniu, presedintele juriului fiind renumitul si experimentatul bucatar olandez Wynand Vogel.
Bucatarii care vor intra in finala isi vor prezenta preparatele in ziua de 1 decembrie, in cadrul unui dineu ce va avea loc in sala „Terra Grand Ball Room” din cadrul Ramada Bucharest Parc.
Fiecare dintre ei va fi insotit de 4 ospatari, care vor trebui sa asigure o servire de gala pentru ambasadorii si reprezentantii misiunilor straine in Romania. De asemenea, finalistii vor trebui sa aranjeze o masa in functie de specificul restaurantului pe care il reprezinta.
Preparatele vor fi „vandute” ambasadorilor si reprezentantilor misiunilor straine in Romania, iar banii stransi vor fi donati Spitalului Maria Sklodowska Curie, pentru finalizarea sectiei de Chirurgie Cardiaca.

Pentru inscrierii  si detalii amanuntite pe www.cit.org.ro

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top