Skip to main content

Eşti pasionat să descoperi tainele schiului de tură în zone mai puţin cunoscute din munţii României.????

Vrei ceva mai special decît o tură lejeră pe schiul de tură????

Iubeşti mişcarea şi efortul susţinut dozat cu puţină adrenalină????

Însă nu ai găsit cu cine să descoperi zonele deosebite din munţii României pentru practicarea schiului de tura în deplină siguranţă???

Atunci vino şi nu ezita, vei cunoaşte un nou prieten: “Ghidul Montan”

Organizăm ture de iarnă în vederea familiarizării cu schiul de tură sau pentru turişti foarte buni cunoscători ai acestui sport……totul este organizat în deplină siguranţă, asistaţi fiind de ghizi montani profesionişti autorizaţi de Asociaţia Ghizilor Montani din România……….

Ai nevoie de mai multe informaţii pentru a te decide???? Ok!!!

Schiul de tură este mijlocul de deplasare a unui schior pe zăpadă cu ajutorul unor schiuri a căror legături sunt fixe şi prinse pe bocanc, dar mobile la călcâi. Schiurile de tură combină, într-un mod fericit, toate avantajele schiurilor de pârtie şi anume : lăţimea şi rezistenţa mai mare decât a schiurilor de fond, legăturile securit diferite decât cele pentru schiul de alpin, posibilitatea de a coborî în viraje.

Unde organizam ture!!!!!!!!

Turele pe care le organizam sunt în Munţi Făgăraşului( Alpi Transilvaniei) şi cei mai impozanţi munţi de pe teritoriul României, Munţi Cindrel, înalţi şi primitori, pretaţi foarte mult pentru practicarea schiului de tură şi munţi Lotrului, puţin sălbatici însă cu o diversificată arie de practicare a turelor în siguranţă.

Detalii de organizare a turei.

  • Numărul minim de participare la tură este de minim 6 persoane şi de maxim 15.

  • Perioada optimă pentru parcurgerea turei este 15 ianuarie – 1 aprilie, însă totul depinde de condiţiile climaterice şi de starea zăpezii..

  • Pe tot parcursul turei veţi fi însoţiţi de către ghid montan autorizat ( A.G.M.R).

  • Cazarea se va face în cabane turistice, pensiuni şi hoteluri.

  • Condiţie fizică bună.

  • Asigurare medicală / Asigurare de accidente.

Programul turei;

Ziua 1:

Sosirea în Sibiu şi transfer spre Pensiunea Rubin( ***), Vizitarea Sibiului .

Servirea mesei în cadrul pensiunii sau prin opţiunea dumneavoastră la un restaurant tradiţional cu specific românesc, cazarea se va face în camere de 2-3 paturi..

. Ziua 2;

Prima zi în munte…După servirea micului dejun la pensiune, ne deplasăm spre Staţiunea Păltiniş( Munţi Cindrel), prima noastră destinaţie..Prima tură o desfăşurăm pe traseul Păltiniş( 1450 m alt) – Poiana Onceşti – Vf Bătrâna – Vf Rozdeşti – Şaua Bătrâna şi retur la Păltiniş prin Poiana Găujoara, cazare la Hotel Casa Turiştilor(***), în camere de 2-4 paturi, servirea cinei….

Ziua 3.

Servire Mic Dejun la hotel după care ne pregătim de o coborâre spre Comuna Răşinari printr-un traseu deosebit de frumos,care pleacă din Poiana Onceşti( 1715 m alt ), în coborâre spre Poiana Tomnatec…de unde pe o poteca frumoasă ajungem în Şaua Apa Cumpănită..De aici putem admira peisajul superb al Munţilor Cindrel, împânziţi cu multe stâni de oi, în care ciobanii îşi pregătesc preparatele din brânză. Ne continuăm coborârea peste vârful Fraga şi ajungem în Coasta Boacii , de unde în 15 minute suntem în comuna Răşinari..Aici suntem asteptaţi pentru transferul spre zona turistică Sâmbăta de Sus….Cazarea şi servirea cinei se va face la Pensiunea Miruna.

Ziua 4:

Mic dejun la pensiunea Miruna, apoi urcare pe Valea Sâmbetei, pana ajungem la Cabana Valea Sâmbetei..Servirea prânzului şi apoi o tură mică de acomodare cu zona şi cu abrupturile Făgăraşilor, cazarea se va face la Refugiul Salvamont .

Ziua 5:

După servirea micului dejun , continuam tura noastra tot pe Valea Sambetei cu alegerea unei ture.. spre înălţimile de 2000 de metri din masiv, pe traseul Cabana Valea Sâmbetei (1401 m alt) – Crucea Ciobanului -Fereastra Mare a Sâmbetei( 2188 m alt) şi retur pintr-o coborâre foarte plăcută, sau dacă timpul şi condiţia fizică ne permite, ocolire din Ferestra Mare a Sâmbetei ( 2188 m alt) spre Vf Cheia Bândei (2383 m alt.) şi coborare la cabană….

Ziua 6:

Mic dejun la cabana Valea Sâmbetei şi apoi coborâre pe Valea Sâmbetei şi transfer spre Zona Turistică Bâlea Lac….cu urcare pe Valea Bâlii până la Cabana Bâlea Lac ( 2034 m alt) sau cabana Paltinu ( 2044 m alt )..unde ne vom caza …..

Ziua 7:

După servirea micului dejun plecăm într-o tură solicitantă cu urcare până la aproximativ 2250 m alt în Curmătura Bâlii, cu coborâre pe placul dumneavoastră pe valea alăturată văi Bâlii şi anume Valea Doamnei cu retur prin urcare cu telecabina până la cabană…

Ziua 8:

Micul dejun la cabana, apoi coborâre pe Valea Bâlii până jos de unde suntem preluaţi pentru transferul la Sibiu….În funcţie de timpul rămas până la plecarea dumneavoastră din ţară putem vizita diverse obiective culturale ale Sibiului…..

Sfârşit de tură.

Echipament necesar:

– Schiuri de tură – Bocanci tură – Piei de focă,

– Beţe schi –Colţari pentru schiuri – Ochelari soare

– Echipament de detecţie în avalanşe omologat ( Pieps sau Ortovox )

– Sondă de avalanşă – Lopată de avalanşă – Rucsac 30 l

– Cască schi –Cagulă – Jachetă Windstopper sau Gore- Tex,

– Pantaloni Gore-Tex – Mănuşi – Căciulă – Lanternă

– Cremă solară – Termos

Excludem asumarea oricărei responsabilităţi privind pierderea, distrugerea proprietăţii, pagube materiale sau răniri personale (inclusiv decesul), pe care le poate suferi clientul, ca rezultat al:

– nepregătirii sale fizice;

– forţelor naturii;

– consumului de băuturi alcoolice/droguri;

– defecţiunilor de fabrică ale echipamentului folosit;

– accesului limitat la serviciul medical.

Preţuri

700 Euro / 1 persoană

Pretul include:

– cazarea la cabane, pensiuni, hotel, în camere de 2-4-6 locuri.

– mic dejun

– cina, desert.

– sandwish, gustare.

– cina de sarbatorire a terminarii turei intr-un restaurant cu specific românesc.

– transport cu microbuz( Opel Vivaro, Mercedes Vito sau Wolksvagen Carravelle)

– taxa ghid auntorizat, membru A.G.M.R..

Preţul nu include.

– asigurare medicală sau de accident.

– echipament ski

bilet avion.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top