OBELISCUL, este simbolul stațiunii Costinești, a fost ridicat în anul 1969 de către arhitectul Wilhelm Demeter, pe plaja centrală care mai târziu a fost redenumită ca Plaja Obelisc. Obeliscul ridicat la acea vreme avea o înălțime de 12 metri.
Datorită poziționării sale chiar în centrul fâșiei de nisip care se întinde paralel cu marea, Obeliscul de-a lungul timpului, a devenit punctul de întălnire al tinerilor și locul în care sunt organizate pe timp de vară, majoritatea concursurilor, concertelor și evenimentelor estivale din stațiune.
La 23 Septembrie 2005, Obeliscul a fost distrus de inundațiile care au provocat pagube majore în stațiune. Deoarece vechiul monument nu mai putea fi recuperat din valul de nisip care l-a acoperit, autoritățile locale au hotărât să păstreze simbolul stațiunii prin ridicarea unui nou Obelisc pe plaja din Costinești, mult mai mare decât cel inițial și cu o bază mult mai solidă pentru a rezista viitoarelor ”vitregii” ale naturii.
Astfel ca la câteva luni după prăpadul care s-a năpustit asupra stațiunii, la insistențele primarului, Traian Cristea, a fost înălțat un nou Obelisc. Noul monument a fost inaugurat în 3 iunie 2006, este mult mai solid și mai impunător, masurând în înălțime 18.5 metri și căntârind aproximativ 200 de tone și este format din 6 piese care sugerează catargul unei nave cu pânzele în vânt. Autorul monumentului este același arhitect care a proiectat și obeliscul din 69, Wilhelm Demeter.
Obeliscul din Costinești este unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în vacanță la malul mării.