Skip to main content

Important centru cultural si economic al Transilvaniei, Sibiu a fost capitala regiunii intre anii 1692-1791 si pentru aproape doua decenii in secolul XIX. Sibiul este unul dintre orasele cu cel mai mare nivel de investitii straine la nivel national, iar in ultimii ani a cunoscut o renastere economica si culturala importanta. De asemenea, Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana in 2007.

O vacanta in Sibiu nu poate fi decat dinamica pentru ca veti avea de ales spre vizitare atat obiective interesante din perimetrul orasului cst si zone pitoresti si pline de istorie din imediata vecinatate. Pentru inceput va propunem spre vizitare Sistemul de Fortificatii al orasului, adevarata žcoloana vertebrala a Sibiului, cat si Complexul Muzeal Astra sau statiunea Paltinis.

Sisteme de fortificatii

Primele actiuni de fortificare ale Sibiului au demarat in anul 1191 prin ridicarea zidurilor de aparare care inconjoara Biserica Sf. Maria. Treptat sunt ridicate centurile de fortificatii si turnurile de aparare, precum si bastioanelele din diferite zone ale urbei.

Turnul Sfatului

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Sibiului, Turnul Sfatului, construit intre anii 1224 – 1241 este rezultatul mai multor etape de constructii, in urma carora a fost fortificat, supainaltat si inglobat intr-un grup de cladiri. Turnul, care pazeste accesul in Piata Mica a Sibiului, are acum 7 etaje retrase si fatate cu deschideri inguste. De-a lungul secolelor a avut diverse utilizari, de la inchisoare de ordin temporar, la depozit de cereale sau muzeu.

Bastioane si ziduri de aparare

Vizibil din Bd. Coposu si Str. Pompeiu Onofreiu, bastionul Haller a inceput sa fie construit in anul 1551, fiind finalizat in anul 1553. Constructia cu o forma interesanta este realizata cu ziduri de caramida umplute cu pamant. Bastionul Soldisch, situat la convergenta strazilor Bastionului cu Alba Iulia, a fost ridicat intre anii 1622 – 1627 si gazduieste Gradina cu ruine, amenajata pe bastion de catre baronul Michael Brukenthal. Turnul Gros, o adevarata reduta de razboi a fost construit in pur scop devensiv, pe platforma sa fiind asezate in trecut tunurile.

Turnuri de aparare

Sapte turnuri de aparare principale, legate direct de cate o breasla, s-au pastrat pana in prezent din sistemul de aparare al Sibiului: Turnul Scarilor, construit in secolul XIII si printre cele mai vechi constructii din oras, Turnul de Poarta, Turnul Archebuzierilor (cu forma octogonala), Turnul Olarilor (construit in secolul XV), Turnul Dulgherilor, Turnul Pulberariei (construit ca depozit pentru praful de pusca) si cel al Pielarilor.

Complexul Muzeal Astra

O replica la scara a satului traditional romanesc, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra este destinatia perfecta din Sibiu unde puteti lua contact direct cu obiceiurile, stilul arhitectural si obiectele traditionale. Un exemplu de conservare a spiritului si traditiilor romanesti, Muzeul in aer liber este amplasat in cadrul rezervatiei naturale žDumbrava Sibiului.

Statiunea Paltinis

Pentru cei impatimiti de sporturile de iarna sugeram statiunea Paltinis, aflata la 32 de km de Sibiu. In cadrul Arenei Platos veti putea practica sporturile de iarna pe un domeniul schiabil bine intretinut. In afara sezonului de ski, puteti vizita rezervatia Iezerele Cindrelului si lacurile glaciare pe care le adaposteste, Casa Memoriala Constantin Noica, iar pentru cei in cautare de aventura sugeram Arka Park, aflat in imediata apropiere a statiunii Paltinis. In cadrul parcului puteti parcurge trasee de escalada in copaci, aceastea fiind clasificate in functie de gradul de dificultate.

Pentru a bifa obiectivele turistice din Sibiu si din imprejurimi veti avea nevoie si de un mojloc de transport.

Sixt Rent a Car va pune la dispozitie, prin biroul de inchirieri din cadrul Aeroportului International Sibiu, autovehiculul de care aveti nevoie, fie ca vizitati orasul doar pentru doua zile sau pentru o saptamana. Daca planificati o excursie catre aceasta destinatie, beneficiati de avantajele ofertei speciale SIXT Rent a Car in parteneriat cu Hotel Hilton Sibiu.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top