Skip to main content

Ocolul Silvic Domnesti

CABANA BAHNA – Pensiune 2 flori

Descrierea zonei in care este amplasata cabana

Pe valea Raului Doamnei in sus, spre nord, unde domina culmea “Varfului Strungii”, la poalele muntilor Fagaras, intr-o ultima constelatie de asezari rurale, in nordul judetului Arges, se afla comuna Nucsoara.Comuna Nucsoara pe raza careia este amplasata cabana Bahna exceleaza prin frumusetiile sale naturale de exceptie, cat si prin trecutul sau istoric. Localitatea Nucsoara cunoscuta ca ultimul bastion al luptei anticomuniste, se afla intrun cadru natural de exceptie si ofera o imagine autentica despre viata muntenilor din judetul Arges .

Scurt istoric
Istoria acestui tinut de legenda de la poalele muntilor Fagaras este fascinanta, tulburatoare, avand in vedere rezistenta la agresiunile dictaturii, dar si acuratetea sufleteasca, priceperea si harnicia locuitorilor sai. Nimic nu a alterat demnitatea, iubirea de pamantul natal si de obiceiurile strabune, ale acestor locuitorilor ai Nucsoarei. Aici se identifica trecutul si prezentul: nucsorenii de astazi sunt aceiasi cu strabunii lor.
Comuna Nucsoara se compune din satele Nucsoara, Gruiu, Sboghitesti si Slatina. Sunt sate nu prea mari si distantate intre ele, cum sunt de regula localitatiie din zonele de trecere deal-munte ale tarii noastre, aceste vetre de civilizatie sateasca care au rezistat in timp vanturilor si istoriei.

 

Puncte de atracție

Printre punctele de atractie turistica ce pot fi vizitate cu plecare de la cabana Bahna amintim, biserica rupestra “ Corbii de Piatra”din comuna Corbi si “ Rapa Partizanilor”, satul Poienarei, zona cunoscuta ca ultim bastion anticommunist. De la cabana Bahna se pot face plimbari interesante pe traseele turistice Bahna – Malita –Scarisoara – Moldoveanu si Bahna – Papau – Iezar 

Posibilitati de agrement (existente si posibil de dezvoltat)

Turistii au posibilitatea sa faca drumetii pe jos si sa practice pescuitul sportiv. Se pot dezvolta servicii de turism calare si veloturism.

Informații cabana

Cabana Bahna este o cladire, ce imbina elementele de arhitectura traditionala cu cele moderne, formata din parter, etaj si mansarda. Constructia a fost data in folosinta la 1 ianuarie 1998 si a fost modernizata in anul 2002. Cabana are 22 de locuri de cazare repartizate in 8 camere duble, din care 5 cu baie proprie, 2 camere a cate 3 paturi , 2 bai cu grupuri sanitare comune, o sala de conferinte si o mare sufragerie pentru servirea mesei si relaxare , TV pentru fiecare camera ( anexa 1).

Locatie si cai de acces plecand de la un drum national

Cabana Bahna este situata pe drumul judetean Pitesti – Nucsoara , la 20 Km de drumul national Brasov – Campulung –Curtea de Arges – Ramnicu Valcea , la 3 Km de centrul comunei Nucsoara, judetul Arges.

Cabana se afla amplasata la poalele muntilor Fagaras, la altitudinea de 640 m , pe malul stang al raului Doamnei si este incadrata de varfurile Iezar si Moldoveanu.
 

Numar de locuri de cazare si repartizarea lor pe camere

22 locuri de cazare:

– 5 camere cu 2 paturi cu grupuri sanitare proprii

– 3 camere cu 2 paturi cu grup sanitar comun

– 2 camere cu 3 paturi cu grup sanitar comun

Servicii oferite turistilor si preturile practicate

– Cazare:

80 lei/zi/camera 2 paturi cu grup sanitar propriu;

70 lei/zi/camera 2 paturi cu grup sanitar comun;

75 lei/zi/camera 3 paturi cu grup sanitar comun;

– Acces la bucataria cabanei si gratar pentru pregatirea mesei;

– Cabana dispune de zona verde pentru agreement, parcare;

– Pescuit sportiv in lacul din incinta cabanei.

– Turistii pot juca in cabana carti, table, sah, rummy.

– Alte servicii ce pot fi oferite turistilor: TV Cablu in fiecare camera, si in mese, combina muzicala, utilizare masina de spalat automata.

– Servicii ce pot fi dezvoltate: organizare de drumetii in imprejurimi pe jos, cu mijloace auto, biciclete, hipo.

 

Ocolul silvic Curtea de Arges

CABANA VALEA IASULUI – Pensiune 2 flori

Descrierea zonei in care este amplasata cabana

 Cabana este amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Valea Iasului, sat Valea Iasului, jud. Arges, iar in ceace priveste localizarea in fondul forestier, al Ocolul Silvic Curtea de Arges, in U.P. III Burdimanu, u.a. 8C. Distanta la care este situata cabana fata de centrul orasului Curtea de Arges este de numai 4 km, ceace ofera posibilitatea vizitarii acestei asezari incarcate de istorie.

Scurt istoric

Printre cele mai vechi asezari de care vorbeste istoria noastra se numara si Curtea de Arges cu imprejurimile ei. Inca din secolul al XIII-lea, inalta cetate a Poenarilor, cu fortificatiile sale de piatra si putul care o lega direct cu albia riului de jos, facuse sa ajunga, pina departe, faima acestor locuri. Apoi, pe la jumatatea secolului urmator, curtea Basarabilor si biserica „Sfintul Nicolae Domnesc” rasfring aceasta faima asupra intregii asezari ce a devenit mai tirziu Curtea de Arges.

Dupa documente si inscriptii, ca si din marturiile sapaturilor arheologice, istoria acestui stravechi tinut voievodal, chiar daca nu consemneaza data precisa cind s-au grupat aici intiiele centre locuite, face insa dovada ca: “aceste centre s-au dezvoltat indeajuns de repede, pentru ca, pe la jumatatea veacului al XIV-lea, sa ateste existenta unui Scaun Domnesc, si pe aceea a unei insemnate organizari bisericesti. Astfel asociate, puterea statala si cea religioasa au impodobit, Valea Argesului, cu fapte de arme si locasuri de inchinare, ce ii pastreaza intacta si azi, functia spirituala.

Puncte de atractie

Manastirea Curtea de Arges, ctitorita de Neagoe Basarab, este unul din cele mai faimoase monumente istorice din Romania, ca urmare a frumusetii arhitecturale si a legendei mesterului Manole. Tot in orasul Curtea de Arges pot fi vizitate Biserica Domneasca, ruinele Bisericii Sinnicoara, biserica Olari si Biserica Sfintii Voievozi si Fantana Mesterului Manole.

La distante mici de Curtea de Arges se gaseste Cetatea Poienari, Barajul de la Vidraru ( cu o inaltime de 165 m), Cula din Valea Danului, pastravaria Oesti si alte puncte de atractie turistica.

Traseul turistic Transfagarasan, cea mai mare constructie de acest fel din Romania, (situat la 2.034 m deasupra nivelului marii, cu un tunel de 845 m care trece pe sub Varfurile Negoiu si Moldoveanu) ofera o vedere pitoreasca asupra Vaii Argesului.

Posibilitati de agrement

Pe lacul Vidraru se poate practica pescuitul sportiv, si se pot face plimbari cu vaporasul si drumetii pe traseele turistice in muntii Fagaras. In anotimpul rece se pot practica sporturi de iarna pe partia Valea Iasului, situata in aproprierea spatiului de cazare.

Pot fi dezvoltate si alte posibilitati de agrement cum ar fi: drumetii calare, veloturism, paintball.

Informatii cabana

Cabana a fost data in folosinta in anul 2000 si renovata in anul 2008. Este construita din beton si caramida cu peretii tencuiti si zugraviti, cu plafon betonat, paviment gresiat si mozaicat in holuri si sala de mese. Camerele au parchet. Acoperisul cabanei este din tigla. Cladirea este o constructie P + I .

Locatie si cai de acces plecand de la un drum national

La cabana Valea Iasului se ajunge din drumul national Curtea de Arges – Campulung Muscel (D.N.73C), dupa ce se parcurge o distanta de 0,5 Km pe drumul ce duce spre Sanatoriul Valea Iasului.

Numar de locuri de cazare si repartizarea lor pe camere: 10 locuri de cazare: 5 camere cu 2 paturi cu grup sanitar propriu

Servicii oferite turistilor si preturile practicate

Cazare: 500 lei zi intreaga cabana (100 lei/camera)

Conditie pentru inchiriere – cabana integral pentru minim 2 zile

Acces la bucataria cabanei si gratar pentru pregatirea mesei.

 

Cabana Mozacu

Zona in care este amplasata cabana Mozacu se afla cuprinsa intre Campia piemontana a Pitestiului si Campia Gavanu-Burdea. Suprafetele mari de fond forestier, pentru zona de campie,ce inconjoara cabana au o importanta deosebita pentru mentinerea echilibrului ecologic, asigurand mentinerea biodiversitatii si a habitatului natural pentru numeroase specii.

Cabana Mozacu este amplasata pe raza comunei Negrasi,  judetul Arges si se afla in administrarea Ocolului Silvic Costesti, facand parte din complexul cinegetic Mozacu.

Cabana Mozacu a fost construita intre anii 2002-2004, pe amplasamentul unei vechii case de vanatoare. Cabana este compusa dintr-un corp de cazare modern, parter si etaj, si un corp de cladire neetajat ce cuprinde sala de mese si bucataria. Cabana are in incinta un parc cu fanatana arteziana, teren pentru practicarea tenisului de camp, gratar, heliport.

Capacitatea de cazare a cabanei este de 22 locuri, dispuse in 9 camere si 2 apartamente, cu grupuri sanitare proprii. Cabana dispune de  sala de mese, sala de conferinte, holuri generoase pentru primirea oaspetilor. Toate camerele sunt dotate cu telefoane, minibar si televizoare si mobilier de buna calitate.
Cabana Mozacu se afla integrata intr-un  cadru natural deosebit, in vecinatate aflandu-se complexul de crestere intensiva a mistretului si lopatarului, care se intinde pe o suprafata de padure de 430 ha.

 

Cabana Poienile Valsanului

Teritoriul comunei Bradulet, este amplasat in nordul judetului Arges, preponderent in spatiul Subcarpatilor argeseni, la contactul cu structurile de tip carpatic, beneficiind de „adapostul” Carpatilor Meridionali. Amplasarea teritoriului valorifica un compartiment important al bazinului hidrografic Vilsan, extinzandu-se mai mult pe versantul drept, dar si pe cel stang, pe care gospodariile urca pana spre limita administrativa a comunelor invecinate. 

Zonele locuibile din zona de munte a judetului Arges s-au dezvoltat adaptat configuratiei generale a reliefului, elongate, orientate nord-sud, fiind dispuse fie pe Valea Riului Doamnei (la nord-est si est – comunele Nucsoara si Corbi) , fie pe Valea Raului  Vilsan (la sud, comuna Musatesti) sau pe riul Arges, colectorul principal regional, ca in cazul comunelor Albestii de Arges si Corbeni, situate la vest, si Arefu, situata la nord-nord-vest.

Cabana a fost data in folosinta in anul 2005, in perioada 2000-2005 realizandu-se mai multe lucrari de constructii, amenajare interioara si modernizare. Constructia este de de tip parter si etaj mansardat si este realizata din caramida, finisajele interioare fiind de buna calitate.

Notă:  Imaginiile 1-4: Cabana Bahna

            Imaginiile 5-9: Cabana Valea Iasiului

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top