Pentru prima dată după 70 ani, Constanţa redevine port de îmbarcare pentru navele de croazieră,
prima plecare într-o croazieră ce porneşte din Constanţa urmând să aibă loc mâine 27 septembrie, cu nava MSC Musica. Croaziera, ce va dura 11 zile, va include porturi din Turcia, Grecia, Italia şi Ucraina.
Nava MSC Musica, ce se remarcă prin stilul, eleganţa şi rafinamentul italian, a fost inaugurată de MSC Crociere pe 29 iunie 2006, are o lungime de 294 metri, 13 punţi şi poate atinge o viteză de aproximativ 43 km/h. Echipajul navei este format din aproape 1000 de marinari şi poate transporta maxim 2550 de pasageri. Printre itinerariile acoperite de MSC Musica se numără: Caraibe, Marea Mediterana, Marea Neagra, Capitalele Baltice, Fiordurile norvegiene.
Pasagerii navei MSC Musica se vor afla în Constanţa în intervalul orar 8:00 – 17:00, ocazie cu care vor vizita muzeele constănţene şi vestigiile antice ale oraşului, vor face degustări de vinuri la Murfatlar, vor vizita cetatea Histria, precum şi alte obiective turistice din judeţ.
Cu prilejul primei îmbarcări din Portul Constanţa, la eveniment vor participa oficialităţi ale MSC Crociere şi ale judeţului Constanţa, agenţi de turism revânzători de croaziere, precum şi jurnalişti din întreaga mass-media, care vor trasmite în direct din Portul Constanţa.
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: ”Din 27 septembrie, turiştii români au posibilitatea de a se îmbarca direct din Constanţa pentru a pleca într-o croazieră, fără costuri suplimentare de transport la Genova, Veneţia, Barcelona sau alte porturi tradiţionale. Portul Constanţa intră astfel oficial pe harta porturilor europene alese ca port de îmbarcare. În ultimii doi ani, turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanţa s-a dezvoltat semnificativ, fiind o nişă cu un potenţial foarte important pe care Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Portul Constanţa şi autorităţile locale şi-au concentrat atenţia în ultimii ani, având în acest moment rezultate excelente. Anul trecut, acest segment a înregistrat o creştere exponenţială, de 43% faţă de 2011, cu un total de 34.000 turişti, tendinţa de creştere păstrându-se şi în 2013. Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa susţin în continuare importanţa unei strategii de dezvoltare şi promovare a turismului de croazieră în România.”