Skip to main content

Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus

Trenuri speciale de Paşti pe Valea Vaserului – Vișeul de Sus, județul Maramureș. Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus
În perioada sărbătorilor Pascale, ale credincioșilor, în Vișeul de Sus la renumita ,,Mocăniță” se organizează trenuri speciale pe Valea Vaserului.
Turiștii aflați în această perioadă în județul Maramureș sunt așteptați să descopere această zonă minunată.

Sărbătoarea Ceangăilor, Săcele

Sarbatoarea Ceangailor, Sacele, Brasov. Locaţia: Săcele, Poiana Angelescu.
Municipiul Sacele gazduieste o serie de manifestari culturale dedicate aniversarii Sf. Mihail si Gavril.
Cu acest prilej sunt organizate ateliere de mestesuguri populare traditionale la sediul Asociatiei Ceangailor Satulung, concerte de orga la Biserica Evanghelica din Cernatu, Slujba Festiva dedicata Sf. Mihail la Biserica Romano Catolica din Turches, urmata de o Serbare Câmpeneasca.

Festivalul cântecului popular românesc Maria Lătăreţu, Târgu-Jiu

Festivalul cantecului popular romanesc Maria Lătărețu.
Concurs national al interpretilor vocali si instrumentisti. Organizează: Consiliul Județean Gorj, Ansamblul artistic ,,Doina Gorjului’. spectacol închinat memoriei Mariei Låtåretu.

Târgul de Turism al României, Ediția de Toamnă 2022

Targul de Turism al Romaniei. Editia de Toamnă 2022.
În perioada 10-13 noiembrie 2022 se va desfasura la Romexpo cea de-a XXXXV – a editie a TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI - TTR 2022, editia de toamna.

Festivalul Provocarea Talentelor 2022, Bacău

Festivalul Provocarea Talentelor, Bacău
Festivalul international de arta si artcamp - Provocarea Talentelor
Bacau, Casa de cultură,
Vor fi acordate trofee,medalii,diplome si premii speciale pentru fiecare sectiune, categorie si grupa de varsta, dupa cum urmeaza :

Târgul de Crăciun din Sibiu, 2022

Targul de Craciun din Sibiu, 2022, Editia a-XV-a, Editia 2022, Targul de Craciun Sibiu,
Loc de Desfasurare: Piata Mare, Sibiu,11 Noiembrie 2022 - 8 Ianuarie 2022.
Program Zilnic, Luni - Duminica: 11:00 - 21:00.
Lumânărar de Crăciun - Atelier de făcut lumânări, Biscuiți de Crăciun - Atelier de preparat biscuiți, - Decorațiuni Pixel Art - Atelier de creație folosind piese termoadezive, Pictură pe globuri Atelier de pictat globuri, Pictat turtă dulce, Atelier de pictat turtă dulce,
Cea de-a 14-a editie a Targului de Craciun din Sibiu va fi inaugurata în 11 noiembrie 2022, ora 19.
Aceasta editie reuneste peste 100 de expozanti din tara si strainatate, cel mai mare numar de până acum, dar și atracții numeroase pentru copii. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.
Târgul de Crăciun va aduce la sfârşitul lunii noiembrie în Piata Mare din oraşul Sibiu un strop din magia Craciunului, cu miresme de vin fiert şi scorţişoară, castane coapte, migdale pralinate și cu multe cadouri și decorațiuni de Crăciun.

Salonul de vinuri Rovinhud, Timișoara

Salonul de vinuri Rovinhud, Timișoara,
Salonul de vinuri “Rovinhud” este un eveniment de bun gust care promovează vinul de calitate, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială. Ediţia cu numărul sase, vine cu peste 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, fiind prezentate la standurile celor 26 de expozanți.

Danţ de Lăsare, Dumbrăviţa

Dumbrăvița, Maramureș-Dant de Lăsare. Dumincă, după masă, la Căminul Cultural, vin oamenii să joace ultima oară înaintea Postului Crăciunului.
Danţ de lăsare la Unguraş-Dumbrăviţa

Ziua Dobrogei 2022, Tulcea

Ziua Dobrogei, Tulcea,
Ziua Dobrogei sărbătorită în fiecare an prin cântec şi dans în data de 14 noiembrie este o zi memorabilă pentru istoria Dobrogei deoarece în 1878 această provincie s-a unit cu principatele româneşti

Festivalul Pană de Păun, Bistrița

Festivalul Pană de Păun, Bistrița. Festivalul ”Pană de Păun”, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud
Festivalul îşi propune descoperirea şi promovarea de noi talente în ceea ce priveşte interpretarea cântecului popular autentic.
Participanţii vor prezenta în concurs două cântece, un cântec fără acompaniament orchestral (doină, baladă, cântec doinit) şi un cântec cu acompaniament muzical, asigurat de Orchestra Profesionistă ”Dor Românesc” a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
Organizat într-o zonă folclorică cunoscută pentru valoroasa zestre spirituală moştenită de la înaintaşi, zona Bistriţei şi Năsăudului, cunoscută şi prin numărul mare de interpreţi valoroşi ce reprezintă acest ţinut. Festivalul se organizează sub formă de concurs de interpretare, la care sunt invitaţi tineri interpreţi vocali ai cântecului popular românesc din întreaga ţară.

Top