Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Salonul de vinuri Rovinhud, Timișoara

noiembrie 12, 2022 @ 12:00 am

Salonul de vinuri Rovinhud, Timișoara

 

Salonul de vinuri “Rovinhud” este un eveniment de bun gust care promovează vinul de calitate, educația pentru un consum responsabil și responsabilitatea socială. Ediţia cu numărul sase, vine cu peste 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, fiind prezentate la standurile celor 36 de expozanți.  De asemenea, participanţii vor avea oportunitatea să înveţe de la experții internaționali din domeniul vinului, în cadrul celor 12 masterclass-uri organizate în cadrul evenimentului. 

Festivalul nostru micuț dar cochet, construit pe principii simple și clare – vinuri, crame și masterclassuri de calitate, responsabilitate socială și promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități – a ajuns la ediția a 7-a. 

Anul acesta vom avea 36 de expozanți de vin și 12 masterclassuri, ceea ce înseamnă că sâmbătă după-masă vizitatorii vor alege dintre masterclassurile organizate în paralel. Bineînțeles, aceasta se traduce în mai multă muncă pentru noi, însă dorim să oferim fiecăruia posibilitatea de a alege cele mai interesante subiecte, în funcție de interesele personale. 

Pentru prima dată în România vom decerna și premiul ”Vinificatorul anului”. 
 

ROVINHUD SPECIAL – SOIURI AUTOHTONE 2022

12 NOIEMBRIE 2022

Șarbă, Plăvaie, Mustoasă de Măderat, Frâncușă, Zghihară, Crâmpoșie selecționată, Novac, Băbească neagră vă spun ceva?

În cadrul acestei ediții speciale punem accentul pe soiuri autohtone pentru că trebuie să valorificăm bogățiile care nu se regăsesc în alte țări și care dau unicitatea României.

Și pentru că ROVINHUD este un pic și despre vinuri maghiare, va fi și o masă cu Furmint, Kékfrankos, Zenit și binecunoscutele vinuri de desert Szamorodni și Aszú, respectiv cupajul roșu tipic pentru regiunea Eger: Bikavér.

Bineînțeles veți putea degusta și cele 3 fetești și Negru de Drăgășani și Grasă de Cotnari, vom avea masterclassuri despre soiuri autohtone la care veți putea pune întrebări direct vinificatorilor, iar seara o vom încheia cu o cină gourmet la 4 mâini la care vom asocia doar soiuri autohtone din cele 2 țări.

Și pentru că ROVINHUD este despre vin și sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor, profitul acestui eveniment va fi folosit pentru un fond de urgență pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar în mod urgent și neprevăzut.

O zi dedicată soiurilor autohtone, pentru că asta ne deosebește de restul lumii, și copiilor cu dizabilități pentru că e mult mai fain să ajutăm în timp ce ne bucurăm de vinuri de calitate.

Detalii

Dată:
noiembrie 12, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top