Skip to main content
Ongoing

Ceremonialul Schimbului Gărzii Cetății Alba Carolina

Ceremonialul Schimbului Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii. Spectacole si demonstratii militare: Legiunea a XIII-a Gemina si Lupii Apoulonului. Retragerea cu torte a Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii cu Salve de Tun,

“Schimbul de gardă”, Timișoara

Schimbul de gardă in Timișoara, Regimentul de Gardă al Timișoarei, Asociația Eugeniu de Savoya.
Regimentul de Gardă al Timișoarei, va susține spectacolul schimbării de gardă în fiecare duminică între orele 18:00 și 19:00.
Plutonul condus de un ofițer ajunge în Piața Unirii, unde instalează santinelele în posturile de pază și pregătește tunul, după care se întoarce în marș la sediul regimentului.

Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus

Trenuri speciale de Paşti pe Valea Vaserului – Vișeul de Sus, județul Maramureș. Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus
În perioada sărbătorilor Pascale, ale credincioșilor, în Vișeul de Sus la renumita ,,Mocăniță” se organizează trenuri speciale pe Valea Vaserului.
Turiștii aflați în această perioadă în județul Maramureș sunt așteptați să descopere această zonă minunată.

Ghioroc Summer Fest, Arad

Ghioroc Summer Fest 2022, Arad. Mută litoralul mai aproape de tine ! Plaja lacului Ghioroc îi aşteaptă şi în acest an în fiecare weekend pe cei cu pofta de distracţie şi bună dispoziţie.
Organizatorii pregătesc pentru toată vara distracţie, concursuri cu premii, competiţii sportive, muzică şi multe alte surprize pentru tinerii şi nu numai.

Seri de Vară, Mamaia

Seri de Vară cu muzică live Mamaia, Hotel VegaMamaia, Restaurantul Akolade Mamaia
Intre 1 iulie si 31 august formatia hotelului, Vega Band, va sustine un concert in fiecare seara pe terasa restaurantului Akolade al hotelului Vega. Mai multe astfel de seri vor avea un specific deosebit:

Târg de artă și antichități, Constanta

Târg de artă și antichități Constanța Revival,, Constanta, Piața Ovidiu,
Targ de antichitati: arta, colectii vintage & antiques.
Targ de antichitati - Constanta - Piata Ovidiu - editia estivala 2021.
În cadrul acestui eveniment, artiști și colecționari din toată țara, vor oferi spre vânzare o gamă foarte variată de obiecte de artă, bijuterii de epocă, bijuterii și decorațiuni handmade, viniluri, colecționabile și antichități din toate colțurile lumii. 

Târgul de Vară, Eforie Nord

Targul de Vara, Eforie Nord. Targul de Vara”, Eforie Nord,
13 iulie - 12 august 2022, Str. Panselelor, Aleea Cristal

Ziua Marinei, România

Ziua Marinei: serbata in porturile Constanta, Mangalia, Tulcea, Galati, Braila, Bicaz si Sulina
Manifestări dedicate sărbătorii marinarilor prin sosirea în porturi a zeului Neptun.
Forţele Navale Române.

Festivalul Național al Păstrăvului, Ciocăneşti

Festivalul Național al Păstrăvului, Ciocăneşti. Festivalul național al păstrăvului, Ciocăneşti, jud. Suceava.
Festivalul Naţional al Păstravului de la Ciocăneşti, organizat în fiecare an în luna august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, duce mai departe tradiţia bucovineană şi nu oricum, ci aşa cum a moştenit-o, scoţând din „lada de zestre” a localnicilor, evenimente de tot felul. Acest festival este recunoscut naţional, dar şi internaţional, fiind singurul festival al păstrăvului din Europa., Ediţia a XVII-a.

Brasov Jazz and Blues Festival, Brașov

Brasov Jazz and Blues, Festival Brașov.  Brasov Jazz and Blues Festival, Brașov, județul Brașov
Acest eveniment face parte din seria de evenimente organizate de Primaria Brasov – "Brasov Oras de Poveste" Jazzul e un stil muzical care apare la începutul secolului al XX-lea în partea sudică a Statelor Unite. În muzica de jazz se recunosc în special influențe și tonalitați de blues și ragtime, la care s-au adăugat elemente din muzica europeană. Mai târziu se vor prelua în jazz și ritmurile de proveniență latino-americană. De peste 100 de ani de când "dateaza", jazz-ul a suferit numeroase modificări și transformări, divizându-se astfel intr-un mare număr de stiluri specifice.

Festivalul Roman Apulum

Festivalul Roman, Apulum, Alba Iulia, 12-15 august 2022,
Alba Iulia-Legiunea a XIII-a Gemina s-a întors acasă. Victorioasă, garda ce reuneste cei mai vajnici centurioni romani îsi invită prietenii si chiar rivalii în satul roman din Cetatea Apulum. Gladiatorii vor face spectacol în arenă, soldatii romani vor înfrunta barbari, iar parada militară va fi cea care va marca triumful Legiunii.

Top