Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Național al Păstrăvului, Ciocăneşti

august 11, 2022 @ 12:00 am - august 14, 2022 @ 12:00 am

Festivalul național al păstrăvului, Ciocăneşti, jud. Suceava

Ediţia a XVII-a.
Festivalul Naţional al Păstravului de la Ciocăneşti, organizat în fiecare an în luna august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, duce mai departe tradiţia bucovineană şi nu oricum, ci aşa cum a moştenit-o, scoţând din „lada de zestre” a localnicilor, evenimente de tot felul. Acest festival este recunoscut naţional, dar şi internaţional, fiind singurul festival al păstrăvului din Europa.
Festivalul National al Păstrăvului cuprinde o serie de manifestări complexe precum: momente religioase (corale creştine), spectacole omagiale, comemorări istorice, plutărit (ce aminteşte de ocupaţia tradiţională din această zonă), concursuri de pescuit sportiv, concursuri gastronomice şi un concurs de snoave şi glume pescăreşti, parada portului popular, spectacole folclorice şi de divertisment, expoziţii, degustări de vinuri, muzică de fanfară, baluri, mese câmpenesti şi cine traditionale.
Partea gastronomică a festivalului este una dintre cele mai captivante atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.
Începând cu anul 1993, de-a lungul celor 10 ediţii, realizările gastronomice au fost demne de record: o cobză din 1000 de păstrăvi afumaţi, o ciorbă cu 250 de litri de apă, 50 de kilograme de păstrăv, 5 kilograme de morcov, 5 kilograme de verdeaţă şi o mămăligă din 40 de kilograme de făină de mălai.

Organizator: Primăria Comunei Ciocăneşti

Detalii

Începe:
august 11, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
august 14, 2022 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top