Skip to main content

Târgul de Ţară, Sibiu

Targul de Tara, Sibiu. Muzeul in aer liber Complexul Muzeal Astra,
Târgul de Ţară, va reveni în Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Sibienii sunt aşteptaţi, în fiecare weekend între orele 10:00 – 17:00, să achiziţioneze de la standurile producătorilor, produse tradiţionale precum: brânzeturi, miere și produse apicole, sucuri naturale, dulceţuri, plăcinte de casă, pâine şi produse de panificaţie, ţuică de Bistriţa şi vin din Dobrogea sau Recaş.

Ceremonialul Schimbului Gărzii Cetății Alba Carolina

Ceremonialul Schimbului Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii. Spectacole si demonstratii militare: Legiunea a XIII-a Gemina si Lupii Apoulonului. Retragerea cu torte a Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii cu Salve de Tun,

Schimbul de gardă, Timișoara

Schimbul de gardă in Timișoara, Regimentul de Gardă al Timișoarei, Asociația Eugeniu de Savoya.
Regimentul de Gardă al Timișoarei, va susține spectacolul schimbării de gardă în fiecare duminică între orele 18:00 și 19:00.
Plutonul condus de un ofițer ajunge în Piața Unirii, unde instalează santinelele în posturile de pază și pregătește tunul, după care se întoarce în marș la sediul regimentului.

Târgul Drăgaica, Buzău

Targul Dragaica, Buzau. Targul ”Drăgaica” are loc anual în perioada 08 – 24 iunie 2024.
Drăgaica este un târg, iarmaroc, mare bâlci atestat din secolul al XV-lea, care atunci avea un rol foarte important în comerţul cu lână, animale, cereale şi alte produse agricole şi care astăzi a devenit o mare atracţie pentru iubitorii de  distracţie şi comerţ.
Are loc anual în perioada 10-24 iunie, este cunoscut drept cel mai vechi târg din zona Munteniei (încă din vremea lui Dimitrie Cantemir). Acesta se desfăşoară în zona de sud a municipiului Buzău şi este o sărbătoare tradiţională închinată debutului strângerii recoltelor, un prilej de sărbătoare şi de bucurie pentru belşugul holdelor,  care se încheie în ziua de Sânziene, sau ziua Drăgăicii cum i se mai spune în zonă.

Festivalul International de Film Transilvania TIFF

Festivalul International de Film Transilvania TIFF,
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai important festival de film din România deschis competiţiei internationale.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Festivalul, International, Teatru, Sibiu, Teatrul „Radu Stanca”
Acum 19 de ani, un grup de iniţiativă condus de Constantin Chiriac, actor la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, s-a hotărât să-i redea oraşului strălucirea pierdută prin organizarea unui festival de teatru.

Ridicarea Armindenului, Cupșeni, Maramureș

Cupseni, Maramures-Ridicarea Armindenului. Primaria comunei Cupseni a anunta ca sarbatoarea traditionala din Tara Lapusului, Ridicarea Armindenului, va avea loc in 2024 pe data de 22 iunie. Obiceiul stravechi al localitatii maramuresene aduna tinerii din sat in fata bisericii, pentru impodobirea unui lemn inalt cu cruci, cununi de flori, stergare si icoane.

Festivalul Cetăților Dacice, Săsciori, județul Alba

Festivalul Cetatilor Dacice, Sasciori judetul Alba.
23-25 iunie 2024,
Asediul Cetății Singidava, lupte între daci și romani
Participa Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu și Săsciori

Festivalul Național de Muzică Ușoară “Glasul Speranțelor”, Techirghiol

Festivalul National de Muzica usoara, Glasul Sperantelor, Techirghiol, 22-23 iunie 2024.
Teatrul de Vara, Casa de Cultura - Constantin Tanase Techirghiol. Centrul Cultural Constantin Tanase Techirghiol
Festivalul național de muzică ușoară pentru copii și tineret „Glasul Speranțelor” Techirghiol, județul Constanța.

Festivalul Bistrița Medievală

Festivalul Bistrita Medievala. Serbările Bistritei Medievale 2023
În perioada 23 – 25 iunie, Centrul Istoric al Bistritei va prinde din nou viață, invadat de domnițe și cavaleri, de meșteri și calfe, urmași ai vechilor bresle, dar și de menestreli.

Sărbătoarea Sânzienelor, Sliminic, Sibiu

Sliminic, Sibiu, Sarbatoarea Sanzienelor
Noaptea de 23 spre 24 iunie, cunoscută drept „Sărbătoarea Sânzienelor”, este cea mai mare sărbătoare păgână a anului şi singura admisă, chiar cu numele ei, în calendarul creştin-ortodox.

Jocul Vălenarilor, Văleni

Văleni, Maramures-Jocul Vălenarilor. Sărbătoarea Rusaliilor e prilej de joc și sărbătoare în satul de pe Valea Cosăului.
Obicei folcloric.

Top