Skip to main content

Târgul de Ţară, Sibiu

Targul de Tara, Sibiu. Muzeul in aer liber Complexul Muzeal Astra,
Târgul de Ţară, va reveni în Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Sibienii sunt aşteptaţi, în fiecare weekend între orele 10:00 – 17:00, să achiziţioneze de la standurile producătorilor, produse tradiţionale precum: brânzeturi, miere și produse apicole, sucuri naturale, dulceţuri, plăcinte de casă, pâine şi produse de panificaţie, ţuică de Bistriţa şi vin din Dobrogea sau Recaş.

Ceremonialul Schimbului Gărzii Cetății Alba Carolina

Ceremonialul Schimbului Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii. Spectacole si demonstratii militare: Legiunea a XIII-a Gemina si Lupii Apoulonului. Retragerea cu torte a Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii cu Salve de Tun,

Schimbul de gardă, Timișoara

Schimbul de gardă in Timișoara, Regimentul de Gardă al Timișoarei, Asociația Eugeniu de Savoya.
Regimentul de Gardă al Timișoarei, va susține spectacolul schimbării de gardă în fiecare duminică între orele 18:00 și 19:00.
Plutonul condus de un ofițer ajunge în Piața Unirii, unde instalează santinelele în posturile de pază și pregătește tunul, după care se întoarce în marș la sediul regimentului.

Târgul Drăgaica, Buzău

Targul Dragaica, Buzau. Targul ”Drăgaica” are loc anual în perioada 08 – 24 iunie 2024.
Drăgaica este un târg, iarmaroc, mare bâlci atestat din secolul al XV-lea, care atunci avea un rol foarte important în comerţul cu lână, animale, cereale şi alte produse agricole şi care astăzi a devenit o mare atracţie pentru iubitorii de  distracţie şi comerţ.
Are loc anual în perioada 10-24 iunie, este cunoscut drept cel mai vechi târg din zona Munteniei (încă din vremea lui Dimitrie Cantemir). Acesta se desfăşoară în zona de sud a municipiului Buzău şi este o sărbătoare tradiţională închinată debutului strângerii recoltelor, un prilej de sărbătoare şi de bucurie pentru belşugul holdelor,  care se încheie în ziua de Sânziene, sau ziua Drăgăicii cum i se mai spune în zonă.

Zilele orașului Rovinari

Rovinari, Gorj-Zilele orasului Rovinari. Zilele orasului Rovinari, Complex de manifestări cultural-artistice.
Organizează: Primăria, Consiliul local, Casa de Cultură și Biblioteca publica la Rovinari.

Festivalul folcloric Vatra satului, Negomir, Gorj

Negomir, Gorj-Festivalul folcloric Vatra satului. Festivalul folcloric ,,Vatra satului”, editia a VIII-a• Organizeaza: Consiliul local, Primaria si Caminul Cultural, la Negomir.
Parteneri: Şcoala Populara de Arta, CJCPCT Gorj.

Festivalul Cireșelor, Urleta, Prahova

Urleta, Comuna Bănești, Prahova-Festivalul Cireşelor. Loc de desfășurare: sat Urleta, Comuna Bănești.
Concerte:
Recitaluri folclorice susținute de

Zilele orașului Luduș

Luduș, Mures-Zilele oraşului Luduş. Luduş - Festivalul folcloric judeţean La curţile dorului,
"ZILELE ORAŞULUI LUDUŞ" 14 - 16 iunie 2024
Program Zilele Oraşului Luduş 2024

Tomis Yacht, Constanța

Tomis Yacht & Salon Suv-uri, Constanța. Tomis Yacht & Salon Suv-uri, Portul Turistic Tomis Constanța.
Ambarcațiuni de agrement, sportive și de pescuit, Scule și accesorii pentru pescuit, Mobilier camping, terase și grădini de vară, Echipamente și accesorii pentru sport și timpul liber, Automobile și Companii de asigurări și leasing.

Festivalul International de Film Transilvania TIFF

Festivalul International de Film Transilvania TIFF,
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai important festival de film din România deschis competiţiei internationale.

Sărbătoarea cireșelor, Coruia, Maramureș

Coruia, Maramures-Sărbătoarea cireselor. Ansamblul Ciresșarii, păstrator al datinilor și obiceiurilor vechi, organizează îndrăgita Sărbătoarea Cireșelor.
O îndeletnicire transmisă din moşi strămoşi printre localnicii din satul Coruia este cultivarea cu multă dragoste și pricepere a pomilor fructiferi, în special a cireșilor, pomi care au adus faimă satului prin fructele lor fără seamăn pe lume ,,cireșele”, atât de iubite de săteni încât le sărbătoresc în fiecare an. În cinstea lor au creat un ansamblu folcloric cu numele ,,Cireșarii din Coruia” care promoveză portul, tradițiile și cântecele păstrate în inimile și sufletele localnicilor, numele așezării în care trăiesc și produsele locale.

Top