Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Zilele Sadoveanu la Hanul Ancuţei

noiembrie 5, 2022 @ 12:00 am

Zilele Sadoveanu la Hanul Ancuţei

 

Într-o toamna aurie, în vremuri de poveste, ospătând cu carne friptă și vin adus de Ancuța în cofaiel plin, am luat obiceiul să ascultăm întămplari care au fost….

“Am auzit multe povești la Hanul Ancușei și socot că nu se mai găseşte alt han ca acesta cât ai umbla drumurile pământului…. Aşa ziduri de cetate, aşa zăbrele la ferestre, aşa pivniţă, aşa vin, nici aşa dulceaţă de hangiţă, cu asemenea ochi negri şi aşa voie bună în alt loc nu se poate „.

Mihail Sadoveanu

 

Sezătoarea literară

La Hanul Ancutei, in cinstea marelui povestitor Mihail Sadoveanu se organizeaza anual sezatoarea literara „SADOVENIANA”, in prezenta unui numeros public. La realizarea sezatorii, contribuie de la cei mai mici locuitori ai comunei ( copii de gradinita, care prezinta fragmente dramatizate din „Dumbrava minunata”), pana la cei ma in varsta, povestitori, fluierasi, dansatori, care recreeaza atmosfera descrisa de MIhail Sadoveanu in capodopera sa „Hanul Ancutei”.

Dupa cum e obceiul la Hanul Ancutei, la ceas de seara, obicei de demult si consemnat de Sadoveanu, si acum ca si pe vremea marelui scriitor, dupa decernarea premiilor, cei prezenti se aseaza la o ulcica de vin si de vorba, depanand amintiri despre editiile precedente ale SADOVENIENEI dar, mai ales, pun la cale planuri pentru viitoarele editii.

SADOVENIANA este o manifestare culturala – artistica si turistica de interes national.

Detalii

Dată:
noiembrie 5, 2022
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top