Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tradiții pascale la Castelul Bran

aprilie 2, 2017 @ 12:00 am - aprilie 23, 2017 @ 12:00 am

Tradiții pascale la Castelul Bran

Castelul Bran îmbracă haine de sărbătoare, pentru a vesti Învierea.

Sărbătorile pascale debutează pe 2 aprilie și se vor desfășura până pe 23 aprilie. Timp în care, în câteva încăperi, se vor reconstitui interioare țărănești din satul Mateiaș, vor fi prezentate costume populare din colecția etnografică Gabriel Boriceanu, dar și o expoziție de fotografii vechi care înfățișează datini și tradiții locale. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, la ora 12.00.

În prima zi de Paște, ansamblul din localitatea Mateiaș va reconstitui �?Jocu’ mare�?, un obicei străvechi, care marchează Învierea Domnului și renașterea naturii.

Locuitorii din satul Mateiaș, aflat la confluența dintre trei zone etnografice – Țara Oltului, Țara Bârsei și zona Rupea – cunosc o bogăție de tradiții și obiceiuri, atât în ornamente și straie, cât și în joc.

Copiii vor avea un loc special în cadrul acestor manifestări având posibilitatea, pe toată durata expoziției, să învețe de la meșteri populari cum să încondeieze ouă. Și cum acestea sunt ouă speciale, din lemn, le vor putea păstra, ca amintire. De asemenea, în prima zi de Paște, iepurașul le va împărți ouă de ciocolată în Sala de muzică, iar la Casa de ceai se va organiza o vânătoare de ouă în Parcul Regal.

Organizator: Castelul Bran

Detalii

Începe:
aprilie 2, 2017 @ 12:00 am
Se termină:
aprilie 23, 2017 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top