Un eveniment unic în România – Forumul Internațional Pentru Turismul Responsabil
Fundația Amfiteatru organizează a VI-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil.
Ediția a VI-a a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil va avea loc la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în perioada 10-11 mai 2018.
diția a VI-a a Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil, care va avea loc între 10 și 11 mai 2018 la Muzeul Național de Istorie a României, aduce noi nume de speakeri – personalități care contribuie prin activitatea lor la dezvoltarea unui turism responsabil.
Dr. Harold Goodwin este directorul fondator al Centrului Internațional pentru Turismul Responsabil, profesor emerit și director al Institute of Place Management din cadrul Universității Metropolitane din Manchester, director general al Parteneriatului pentru Turism Responsabil și consultant al World Travel Market. Este personalitatea care a definit și teoretizat conceptul de turism responsabil și care, totodată a ajutat la popularizarea și înțelegerea lui la nivel mondial. El nu va fi doar speaker, ci va ține și un curs cu tema „Managementul în turismul responsabil” pe 12 și 13 mai 2018.
Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României, s-a remarcat prin preocupările, dar și rezultatele deosebite obținute în domeniul managementului patrimoniului cultural și al muzeelor, precum și prin proiecte culturale și de cercetare. Doctor în istorie și expert arheolog atestat, deține și funcția de Președinte al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor.
Cristian Lascu, primul redactor șef al National Geographic România, este totodată unul din fondatorii Parcului Natural Văcărești. Militant pentru conservarea și promovarea patrimoniului național, Cristian Lascu este și cercetător speolog, autor al unei descoperiri absolute în lumea științifică mondială, și anume Peștera Movile din Dobrogea, unde există un ecosistem unic, independent de lumina soarelui. Printre distincțiile sale se numără „Premiul Ford pentru protecția mediului” și „Premiul «Rhone Poulenc»” oferit de Ambasada Franţei pentru „Cel mai bun jurnalist de mediu” în anul 2000.
Dr. Maria Stoian, președinte fondator al Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din România (ANTREC), Conferențiar Doctor în cadrul USAMV și director al revistei „Vacanțe la țară”, a înființat ANTREC, în anul 1994 din dorința de a conserva identitatea culturală românească prin organizarea de manifestări ce tind să împletească tradiţia cu inovaţia. În cadrul proiectelor întreprinse, Dr. Maria Stoian, încurajează susţinerea tradiţiilor şi a produselor locale prin organizarea de evenimente specifice turismului rural și agroturismului