Skip to main content

Stand-up paddle este sportul nautic cu cea mai rapida crestere in popularitate din lume. Se poate practica pe orice suprafata de apa: oceane, mari, lacuri, rauri pana si chiar in piscina casei daca este indeajuns de intinsa. Efortul fizic depus in timpul unei sesiuni de stand-up paddling este foarte sustinut si echivaleaza cu un antrenament riguros la sala de forta. Oricine poate practica acest sport indiferent de varsta, experienta sau aptitudini speciale.

Ia-ti costumul de baie si vino in parcul acvatic din Mogosoaia pentru o tura de Stand Up Paddle, aka SUP! Nu e greu sa inveti sa-ti tii echilibrul si o data ce ai prins miscarea, nu vei vrea sa se mai opreasca distractia!

Stand-up paddling-ul a fost inventat de surferul, devenit legenda, Laird Hamilton. In timpul unei sesiuni de surfing, acesta cautand o solutie eficienta de a trece mai usor peste valuri, a luat o pagaie de la o canoe si cea mai mare placa de surf pe care a gasit-o si a dat nastere pentru prima data Stand-up paddling-ului. Surferul a fost foarte incantat de rezultat, realizand ca vaslitul din pozitie verticala are viitor.

Echipamentul folosit in Stand-up Paddling.

Iti prezentam mai jos toate elementele necesare pentru practicarea Stand-up Paddling-ului. Stai fara griji, Green Adventure iti ofera tot echipamentul necesar!

  1. Placa de stand-up paddling. Placile de stand-up paddling se gasesc in diferite forme si dimensiuni, marea lor majoritate fiind fabricate din fibra de sticla infasurata in jurul unui miez de spuma EPS, cu una sau mai multe aripioare pentru o manevrabilitate mai buna pe apa. Daca esti incepator, este bine sa alegi o placa mai mare si mai groasa, deoarece iti ofera o mai mare stabilitate pentru a invata elementele de baza. Odata ce vei progresa, vei putea incerca si placi de stand-up paddling mai mici.
  2. Pagaia. Pagaile sunt fabricate din plastic, aluminiu, lemn sau fibra de carbon. Manerul, pala si axul, vin si ele intr-o varietate de forme si materiale facand astfel gama foarte variata. Regula generala este ca pagaia pentru stand-up paddle sa fie intotdeauna cu 15- 20 de cm peste inaltimea ta.
  3. Curea. Cureaua face legatura dintre tine si placa de paddling, cu o legatura velcro in jurul gleznei. Astfel, daca te dezechilibrezi sau pur si simplu aluneci de pe placa, ea nu se va indeparta de tine. Cureaua ar trebui sa aiba aproximativ aceeasi lungime ca placa.
  4. Vesta de salvare. Viata are prioritate, astfel, in orice conditii sau oriunde ai practica stand-up paddlingul, foloseste vesta de salvare!

Cateva sfaturi in practicarea Stand-up paddling-ului.

  • Pana sa prinzi experienta este bine sa incepi practicarea acestui sport in ape linistite si drepte. Lacul Mogosoaia este locatia ideala pentru bucuresteni.
  • Placa trebuie sa fie prevazuta cu material anti-derapant EVA, pentru a nu aluneca.
  • Trebuie sa te simti confortabil si sa poti sa iti tii cu usurinta echilibrul atunci cand te sui pe o placa. Daca nu reusesti, nu te descuraja, foloseste o placa mai mare!
  • Prinde pagaia intotdeauna cu o mana de manerul superior si cu cealalta prinde axul de la jumatate. Tine pagaia in fata ta cu coatele indoite la 90 de grade. Acest lucru iti va da un spatiu confortabil pentru a naviga.
  • Pagaia pluteste, asa ca, daca te dezechilibrezi, nu ai de ce sa  iti faci griji, ea nu se va scufunda.
  • Pe placa este indicat sa pornesti in genunchi, ridicandu-te treptat cu cate un picior.
  • Tine picioarele putin indoite pe placa, pentru o mai buna fixare a centrului de greutate.

 

Trebuie neaparat sa incerci acest sport, este alternativa perfecta pentru fitness, cu un mare plus: te vei afla in natura, bucurandu-te de apa, soare si prieteni.

Green Adventure te asteapta la centrul de inchirieri Nautic Life de la Mogosoaia, sa incerci si tu stand-up paddling. Pentru siguranta ta, vei fi indrumat de instructori acreditati si promitem ca nu veti duce lipsa de adrenalina!

Green Adventure iubeste natura si sportul pe apa, incurajeaza activitatile in natura si viata sanatoasa. Oricine este binevenit indiferent de varsta, experienta si skill. Nu veti regreta!!

Pentru mai multe detalii si informatii ne puteti contacta prin:

E-mail: office [at] greenadventure.ro

Telefon: 021 460.00.26

Mobil:   0720.531.220

Site: http://www.greenadventure.ro/

Te asteptam!

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top