Skip to main content

Daca ideea de a sari in apa spumoasa sau coborarea in rapel a cascadelor te incanta, atunci trebuie sa practici canyoningul. Aceasta este o activitate destul de noua la noi in tara, dar care se bucura de o bogata popularitate in randul tinerilor dar si a celor care vor sa incerce activitati pline de adrenalina la orice varsta. In Romania, se gasesc foarte multe locatii potrivite pentru practicarea canyoningului, apa reusind sa creeze, de-a lungul timpului, adevarate canioane in stanci. Avem, astfel, posibilitatea sa admiram natura in splendoarea ei si sa ne bucuram din plin de viata.

Inainte sa pornesti la drum, inainte sa dai frau liber adrenalinei, trebuie sa arunci o privire peste acest mic ghid de initiere.

Ce este canyoningul?

Canyoningul este o activitate cu totul speciala ce foloseste o varietate mare de tehnici, inclusiv sarituri, alpinism, rapel si chiar inot. Practicantul poate urca pana in locul unde incepe sa curga cascada prin metoda clasica sau cu ajutorul unui lift special, amplasat paralel cu cascada. Indiferent de varianta aleasa, un lucru e sigur, canyoningul necesita multa energie.

Care este durata unei excursii de canyoning?

O excursie de canyoning poate dura de la cateva ore pana la o zi intreaga, in functie de lungimea traseului.

Primul lucru pe care ar trebui sa il stii, este ca odata ajuns in canion, singura cale de iesire este coborarea pe traseul raului care a format canionul.

De ce ehipament ai nevoie pentru a practica canyoningul?

Pentru a fi in siguranta  este nevoie de un echipament special:

  • Casca de protectie
  • Corzi pentru rapel – atunci cand zona nu este propice pentru sarituri sau coborari.
  • Costum de neopren pentru confort termic.
  • Pantofi speciali pentru confortul in deplasarea pe pietre.

Cum te pregatesti pentru un canyoning de nota 10?

  • Alege un instructor sau o echipa cu experienta care sa te ajute si sa te incurajeze pe toata durata excursiei.
  • Echipeaza-te adecvat pentru siguranta si confortul tau alegand o firma care ofera echipament de calitate.
  • Daca esti incepator alege un traseu mai scurt sau unul care se poate face in mai multe etape. Cu siguranta vei vrea trasee din ce in ce mai lungi.

 

Coborarea in rapel si folosirea liniilor de tiroliana este cel mai simplu si mai distractiv mod de a cobori de pe munte. Cu toate acestea, uneori, nu le poti folosi la toate nivelurile, astfel, fiind necesar, sa iti faci curaj si sa sari! Va fi super!

Lasand la o parte ineditul acestuia, canyoningul este o activitate superba. Este cel mai distractiv mod de a vedea cele mai frumoase cascade din Romania.

Echipa Green Adventure se ocupa de organizarea de excursii sau ture de canyoning in Romania. Experienta anterioara nu este necesara. Green Adventure se ocupa de initierea ta in canyoning. Pret: de la 150 Ron/persoana. Pentru mai multe informatii contactati-i aici.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top