Skip to main content

Comunicat de presă

“Săptamâna numărului unic de urgenţă 112 în judeţul Braşov”

Bucuresti, 9 ianuarie 2013:  În perioada 7 – 11 ianuarie, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) împreună cu Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului prin Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) desfăşoară campania de informare “Săptamâna numărului unic de urgenţă 112 în judeţul Braşov”.

Acţiunea are loc în perspectiva apropiatului Festival Olimpic al Tineretului European – FOTE din luna februarie. În 11 mari hoteluri din Poiana Braşov, în care vor fi cazaţi sportivii, oficialii, membrii delegaţiilor şi alţi participanţi, la cabinele de teleferic, telescaun şi telegondolă, dar şi în locurile de desfăşurare a competiţiilor (Predeal, Râşnov, Fundata, Cheile Grădiştei), sunt postate afişe şi autocolante, în trei limbi de circulaţie internaţională, despre Numărul unic european de urgenţă 112.

Ofiţerii de relaţii publice de la STS, inspectorii de la Direcţia Generală Control şi Autorizare pentru Turism şi de la ISU Braşov îi informează pe hotelieri despre importanţa şi modul corect de folosire a serviciului 112. La recepţiile spaţiilor de cazare şi în camere vor fi puse pliante cu date despre Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi despre funcţionarea numărului european 112. Autorităţile locale, împreună cu centrele de informare turistică şi Salvamont, vor posta materiale de promovare în spaţii publice din localităţile Predeal şi Râşnov.

La Comandamentul FOTE, au loc discuţii pentru a fi găsite cele mai bune metode de promovare a serviciului 112 prin postarea logo-ului pe materialele de informare ale festivalului, în maşinile şi autocarele care vor transporta delegaţiile şi sportivii, în alte spaţii publice. La posturile de televiziune şi de radio din Braşov, vor fi transmise informaţii despre 112 şi un spot de promovare.  

Având în vedere afluxul mare de turişti în această zonă, activităţile vizează informarea şi a altor categorii de cetăţeni: tineri, vârstnici, turişti ocazionali.

Această colaborare dintre Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Directia Generala Control si Autorizare pentru Turism din cadrul Ministerului IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului şi IGSU este o continuare a unor acţiuni comune de educare-informare 112 desfăşurate în staţiuni turistice montane şi de pe litoral, în anii trecuţi, activităţi ale căror rezultate au fost recunoscute prin aprecieri ale Comisiei Europene şi premii internaţionale.

Biroul de presă al Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri si Turismului

09.01.2013, ora 16:50

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top