Skip to main content
Râşnovul, tinde la statutul de staţiune turistică şi sportivă de rang european.

Recent,  oficialităţile locale râşnovene şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Schi şi Biatlon au participat la adunarea FIS, ocazie cu care sa stabilit calendarul competiţional pentru sezonul 2013- 2014.
România, prin baza sportivă de sărituri cu schiurile de la Valea Cărbunarii, Râşnov a obţinut cardul pentru organizarea mai multor competiţii sportive de anvergură.

Potrivit programului prima competiţie care va avea loc la Râşnov este „Carpat Cup”, programată  să se desfăsoare în perioada 21-22 septembrie 2013.
Râşnovul va fi gazda primei etape de vară a „Carpat Cup”, competiţie ce se va desfăşura sub egida FIS şi la care vor participa săritori din ţările carpatice dar şi sportivi din Rusia, Kazakstan, Turcia, Coreea de Sud şi China.
„Carpat Cup” se va desfăşura atât  la fete cât şi la băieţi şi va avea patru etape într-un sezon, două de vară şi două de iarnă.
Râşnovul va găzdui două etape, una de vară în perioada 21-22 septembrie 2013 şi una de iarnă în perioada februarie-martie 2014.
 „Această competiţie, care se vrea a fi o copie a celebrei „Alpen Cup” va fi foarte puternică. Aceste competiţii care se vor desfăşura la Râşnov îi obligă pe sportivii români şi pe antrenorii lor la rezultate din cele mai bune. Noi avem un program de antrenamente care are finalitate în 2017 şi sperăm ca la acea dată să reuşim să ne îndeplinim obiectivele”, a declarat Florin Spulber, care este antrenorul lotului de sărituri cu schiurile al României.
Râşnovul a mai primit organizarea a două cupe FIS, care vor avea loc în perioadele 28-29 septembrie 2013 şi 22-23 februarie 2014, atât la fete cât și la băieți dar şi a primei ediţii a Cupei Mondiale la Sărituri cu Schiurile la feminin (1-2 martie 2014).
România şi-a depus şi candidatura pentru organizarea ediţiilor din 2015 şi 2016 ale Campionatului Mondial de schi nordic rezervat juniorilor. Competiţiile de schi nordic sunt compuse din probele de sărituri cu schiurile, combinată nordică şi schi fond.
Râşnovul se află in comptetiţie directă cu Almaty din Kazakstan pentru organizarea mondialului din 2015 şi cu Sapporo din Japonia pentru cel din 2016.
„Sunt convins că Râşnovul poate organiza Campionatul Mondial de Schi Nordic. Trebuie să demonstrăm că organizarea FOTE nu a fost un simplu foc de paie şi că suntem în stare să facem pasul următor şi să organizăm Campionate Mondiale şi Europene”, a declarat secretarul general la Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, Puiu Gaspar.

18.04.2013, ora 21:15
Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top