Skip to main content

Orașul Anina a fost reprezentat între 4 și 7 noiembrie la World Travel Market – Târgul mondial de turism – Londra, pentru promovarea activităților turistice din zona Munților Aninei, fiind înscris la acest târg împreună cu Primăria Oravița, Primăria Sasca, Primăria Prigor, Primăria Ciudanovița și Primăria Sichevița sub denumirea Zona Oravița.

Despre acest târg se poate spune că este dedicat pentru tour-operatorii și agențiile de turism din întreaga lume, interesați de zone atractive pentru turism. Zona Oravița va fi denumită cât mai curând Asociația de Promovare a Turismului din Zona Caraș – Almăj, iar această asociație va fi direct responsabilă cu inventarierea, centralizarea și mai ales promovarea turistică. Fiind timpul foarte scurt, acest lucru nu a fost posibil și pentru prezentarea de la Londra, dar la viitoarele expoziții și târguri vom avea deja organizată activitatea. Standul de prezentare la WTM Londra al Zonei Oravița se întinde pe o suprafață de aproximativ 3mp delimitată de două panouri, unul cu Herculane și cel de al doilea o reclamă la spa în România. În colț este un dulăpior pentru pliante pe care este așezat un ștergar brodat, pe el un coșuleț în care se găsesc știuleți de porumb alb, mere, sâmburi de nucă, o pâine împletită, ceaiuri. Pe aceeași comodă se găsesc și două săpunuri de la Mânăstirea Nera și un borcan cu gem de afine, iar lângă se mai găsește o masă cu patru scaune. Pliantele au fost așezate pe raftul din apropiere Standul României are aproximativ 250mp, în centru este o constructie verde pe care sunt asezate ecrane mari pe care apar în permanență imagini din România. În jurul constructiei centrale sunt asezate alveolele delegaților, cum este si cea pentru Oravița. Standul României se gaseste langa cel al Israelului, Bulgariei, Germaniei.

Vizibilitatea standului Romaniei este mare și oferă un plus pentru numărul de vizitatori, concluzia fiind că este un stand reușit și modern. În stand se găsesc pliante, material documentar dupa cum urmează: – mapele de prezentare cu cascada Bigăr; – pliantele de tur 7 zile in Caraș; – harta zonei, editată și tipărită; – pliante Manastirea Nera – pliante mobilier rustic Ciudanovita – pliante programe in zona (raftig, parapantă, rachie la cazan, etc) – pliante cazare în zonă – flyere cu viitoarele campinguri și zone de agrement În afară de aceasta sunt două mape de lucru, pentru discuție și negociere pentru programele turistice speciale: 1. Sport aviatic (parapantă, zbor ușor, etc) în zona Anina, Oravița, Băile Herculane și Sasca 2. Răchie la cazan 3. Ciclism 4. Viața rustică, bio 5. Biserici 6. Turism de afaceri, conferințe Specificul acestei expoziții face posibile întâlnirile de afaceri doar dacă sunt aranjate din timp sau dacă se fac vizite direct.

Doamna ministru Grapini a vizitat standul nostru, a fost încântată de brânză, au fost discutate detalii generale de promovarea turismului in zona, modalități de sprijin. Întrucât există deja multe opinii pozitive și au fost stabilite întâlniri cu mai multe asociații și touroperatori, putem considera că toată munca depusă este un succes al echipei care se ocupă cu promovarea Aninei: primarul Gheorghe Românu, viceprimarul Dorinel Ungureanu și aparatul de specialitate al administrației locale.

În a doua zi a târgului (05.11.2013) a fost permis și accesul publicului, alții decât expozanți si ziariști acreditați. Standul "Oravița" a fost vizitat, s-au oferit informații despre zonă. Standul a fost vizitat de dl. Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism. În cursul întâlnirii au fost discutate următoarele probleme: – eficiența unei asocieri între primării și efectul in promovare, atragerea de fonduri prin această asociație – părerea dânsului despre reprezentarea zonei – situatia liniei de cale ferată Oravița- Anina – alte detalii centrate pe temele de mai sus – situația din Băile Herculane De asemenea a fost o placută surpriză vizita Doamnei Ministru Maria Grapini însoțită de ministrul turismului din Malaysia. Au fost distribuite dosare de ofertă către diverse agenții expozante. A avut loc astăzi o întâlnire importantă, și anume un foarte posibil partener pentru asociația „A. Hendrich” a domnului Dunaroaia Aurel de la Anina pentru zbor cu parapanta și alte activități similare. Tot în 05.11.2013 a mai avut loc o întâlnire cu domnișoara Magda Ursu de la ziarul românilor din Regatul Unit, tiraj 10.000 de exemplare bilunar, a fost încântată de ofertă și deosebit de interesată.

În a treia zi a Târgului de Turism de la Londra s-a reușit a contacta, stabili și negocia: – vanzarea de pachete turistice in UK pt tot ceea ce înseamnă camping, turism de aventură, programul cu răchia la cazan, măsuratul oilor, spa, wellness – reclama zonei Caraș-Almăj, respectiv Băile Herculane, va fi distribuita in mașinile unei companii de taxi din zona de vest a Londrei, aproximativ 80 mașini – existența a cel putin doi reprezentanți/promoteri pe deplin calificați care pot promova, în numele zonei, pot purta discuțiile inițiale în cazul în care este necesar cu touroperatori britanici în viitor – prezentarea în viitor a ofertei zonale în catalogul altor touroperatori români Standul a fost vizitat de ambasadorul României și de Președintele Asociației Mondiale a Turismului. Întrucât există deja multe opinii pozitive și au fost stabilite întâlniri cu mai multe asociații și touroperatori, putem considera că toată munca depusă este un succes al echipei care se ocupă cu promovarea Aninei: primarul Gheorghe Românu, viceprimarul Dorinel Ungureanu și aparatul de specialitate al administrației locale.

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top