Skip to main content
      Pentru iubitorii sporturilor de iarnă din Bucovina, așteptarea pare că e aproape la final.  Inaugurarea pârtiei de schi din Gura Humorului este preconizată a avea loc în data de 6 februarie a.c.

     Festivitatea de inaugurare a domeniului schiabil este programată să aibă loc, în prezența ministrului turismului, Elena Udrea dar și a oficialităților județene și bineînțeles a iubitorilor sporturilor de iarnă.
 Începând cu ora 14.00 şi până la orele 24.00 va avea loc primirea invitaţilor în sănii trase de cai, urmată de muzică de fanfară, slujbă religioasă de inaugurare a pârtiei, demonstraţie de schi alpin, prezentarea ofertei locale de turism de către Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Gura Humorului, spectacole folclorice, concerte rock şi seară electro – house.

  De asemenea administrația locală lucrează la Programul „Serbările Zăpezii”, care se va ține în perioada 12-14 februarie 2010.  
    Sperăm că dotările de care dispune și suprafața schiabilă generoasă , va aduce mulți  ”îndrăgostiți de schi”, că doar,  în acel weekend o să fie Ziua îndrăgostiților. 
   Pârtia Șoimul are o lungime de 1462 m, cu  grad de dificultate medie, diferență de nivel 283 m. Pârtia reprezintă o etapă a proiectului ”Popas” din Ariniș si este considerată cea mai modernă pârtie de schi din Moldova .
   Autoritățile locale speră că pârtia să devină în scurt timp, una de referință iar profitul rezultat să ajute la promovarea și dezvoltarea stațiunii bucovinene.
– Capacitatea de utilizare a pârtiei de  schi “Şoimul” va fi crescută de  utilizarea a 5 tunuri  de zăpadă  amplasate pe pârtie.
– Tot traseul pârtiei beneficiază de  instalaţie nocturnă de iluminat cu  stâlpi ce posedă câte două reflectoare  a câte 400W fiecare.

Parcare auto – 360 locuri autoturisme;
                     – 10 locuri autocare/microbuse.

Detalii tehnice complete:

http://www.romaniaturistica.ro/info-schi-detalii-ski-stare-partie-Şoimul-ORAS-GURA-HUMORULUI-SUCEAVA-112.html

De interes: Programul manifestăriilor

http://www.romaniaturistica.ro/evenimente-manifestari-turistice-Gura-Humorului-Suceava-Evenimente-Pârtia-Soimul-283.html

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top