Skip to main content
Noutăți la Târgul de Paști din Sibiu

Editia din acest an a Târgului de Paști din Sibiu va aduce sibienilor o serie de noutăți atât în ceea ce priveste programul cultural-artistic conturat în jurul evenimentului cât și în oferta expozanților.
Cei mici pot învăta care este semnificația Sărbătorilor Pascale și care sunt obiceiurile de Paști ale diferitelor confesiuni religioase în cadrul unui program educativ denumit Biblia Copiilor sau se pot bucura de un carusel amplasat în Piața Mare, iar cei mari vor putea admira oferta diversificată a celor 45 de expozanți din Sibiu, Arad, Brașov, București, Bihor, Harghita, Vrancea, Timiș, Giurgiu, Baia Mare, Sălaj, Constanța, Alba, Argeș, Covasna, Mureș.
Din programul cultural-artistic al acestei ediții nu vor lipsi acțiunile îndrăgite de copii: Vânătoarea Ouălor de Paști, un program educativ și foarte antrenant care îi va purta pe participanți într-o aventură urbană în centrul Sibiului și atelierele de cretivitate din Căsuța Iepurașului unde, sub îndrumarea unui artist educator, copiii vor deprinde tehnica încondeierii ouălor.
Cei mari se pot înscrie la una dintre probele distractive ale Olimpiadei de Paști.
Suflatul ouălor, rostogolirea lor pe plan drept sau înclinat, mini-golf cu ouă, sunt doar câteva “discipline” din cadrul acestei acțiuni care a devenit deja tradiție, anul acesta fiind al doilea în care se organizează.
Cei care optează pentru o plimbarea liniștită în centrul Sibiului, se pot opri și în Centrul de Informații pentru Turiști din Piața Mare care va găzdui o expoziție de icoane realizată de artista Lucia Nica.
Paleta de produse oferite de expozanți la Târgul de Paști s-a diversificat. Anul acesta se vor găsi în principal: lumânări decorative sculptate manual, ouă încondeiate după tehnici tradiționale, decorațiuni de ciocolată și alte delicatese asemănătoare, păpuși de colecție din porțelan, flori decorative și decorațiuni din plante uscate, obiecte artizanale din lemn și din sticlă gravată și multe alte produse.
Târgul de Paști din Sibiu va avea loc în Piața Mare din Sibiu, în perioada 26 aprilie – 7 mai și este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events.
Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Mai multe informații pe site-ul http://www.targuldepasti.ro sau pe pagina de https://www.facebook.com/targuldepasti.

Publicat: 17.04.2013, ora 13:20

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top