Skip to main content

Info Schi de Week-end 20-22 Februarie 2015

Chiar dacă ne apropiem de sfârşitul lunii februarie, râmăn în continuare practicabile mare parte din pârtiile de schi de la noi din ţară. Avem zăpadă din belşug, pârtiile sunt pregătite, vom avea evenimente cu surprize, concursuri cu premii, deci suficiente motive să sperăm la un nou week-end de distracţie la maxim.

În multe staţiuni montane, în acest weekend se vor organiza o serie de evenimente, concursuri cu premii şi multe suprize. Pentru o corectă informare vă recomandăm să consultaţi secţiunea evenimente sau la raportul fiecărei staţiunii ve-ţi avea referire la evenimentul aflat în desfăşurare sau care va avea loc în acest weekend.

În zona montană chiar dacă nu a mai nins în cursul săptămânii, temeperaturile în cursul zilei, rar au trecut de 0 grade celsius, aspect încurajator pentru administratori de pârtii să menţină tunurile de zăpadă deschise şi să amenajeze corespunzător suprafaţa schiabilă. Aşadar toate pârtiile din zonele montane unde există instalaţii de producere a zăpeziii artificiale se menţin în condiţii perfecte.

 

Să vedem cum se prezintă starea şi situaţia pârtiilor de schi pentru weekend-ul 20-22 Februarie 2015.

 

Staţiunea Azuga

La Azuga avem din nou parte de condiţii perfecte pe pârtiile de schi Cazacu Începători cunoscută de iubitorii sporturilor de iarnaă rideri dar şi localnici Debreczy cât şi pe pârtia Cazacu Variantă, se schiază în condiţii excelente, pe ambele pârtii stratul de zăpadă este de peste 50 cm. Tot în Azuga pe pârtiile Cazacu, Cazacu Bretea şi Sorica administrate de Azuga Resort, stratul de zăpadă este între 60-80 cm, condiţii de schi excelente.

Detalii pârtii de schi Azuga

 

Staţiunea Sinaia

La Sinaia raportul rămâne neschimbat faţă de weekendul trecut, se schiază pe toate pârtiile situate pe Valea Soarelui şi Valea Dorului stratul de zăpadă este între 70-90 cm.

Începând din 24 februarie la Cota 2000 se va desfăşura o nouă ediţie a evenimentului WINTER AIR SPORTS, Sinaia, Cota 2000 m, iar weekendul viitor va avea loc evenimentul de tradiţie al sinăieniilorSinaia pe pârtie-Cupa oraşului Sinaia la Schi Alpin

Trebuie să aveţi în vedere că buna dvs dispoziţie este la voia naturii, vântul de pe Crestele Bucegilor suflă deseori în rafale puternice, aspect care vă poate provoca oricând neplăceri prin închiderea instalaţiilor de transport pe cablu sau spulberarea stratului de zăpadă, fâcând impracticabile porţiuni bune din pârtii, dar care vă poate îngreuna chiar şi accesul retur către staţiune.

Se schiază şi mai jos spre staţiune pe pârtiile Drumul de Vară şi Pârtia Nouă, stratul de zăpadă este între 40-60 cm.

Programul de funcţionare al skiliftului este acelaşi cu cel al Gondolei Sinaia.

Parcarea de peste 350 de locuri vă facilitează accesul la Gondola Sinaia! Tariful este de doar 5 lei/ zi.

Un autobuz modern asigură accesul facil al schiorilor şi turiştilor din centrul oraşului către staţia de îmbarcare a gondolei.

Detalii pârtii de schi Sinaia

 

Staţiunea Buşteni

La Buşteni, pârtiile din cadrul domeniului schiabil Kalinderu se prezintă în condiţii foarte bune, funcţionează ambele pârtii de schi şi este deschis fun-parkul, stratul de zăpadă este între 40-60 cm.

Detalii pârtii de schi Buşteni

 

Staţiunea Predeal

La Predeal, sunt practicabile toate pârtiile de schi din cadrul complexului schiabil Clăbucet, stratul de zăpadă se menţine în parametri celor 45 cm. Deci în concluzie buna dispoziţie şi distracţia vor fi la baza pârtiei.

Teleferic Prahova Sinaia, operează mai multe pârtii de schi din cele mai importante staţiuni montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Bușteni şi Predeal. Operatorul de transport pe cablu gestionează 15 pârtii de schi şi exploatează 11 instalaţii de transport pe cablu.

Pentru acces pe pârtiile de schi de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova.

Detalii tarife şi pârtii de schi Predeal

 

Staţiunea Poiana Braşov

În Poiana Braşov, stratul de zăpadă face faţă cu brio razelor soarelui doar suntem în staţiunea suprannmită şi Poiana Soarelui, dar cu toate acestea temperaturile cu minus nu au afectat starea pârtiilor. Deci pentru acest weekend se anunţă vreme bună pentru ceva mişcare pe pârtii şi sedinţe de bronzat

Pe pârtia de schi Kanzel avem un strat de 70 cm de zăpadă, deci condiţiile de schi sunt excelente. Condiţii optime spre excelente avem pe pârtiile Lupului, Sulinar, Drumul Roşu, Stadion şi Bradul, stratul de zăpadă pe aceste pârtii este între 40 şi 70 cm.

Circulă Ski Bus-ul cursa specială 100 – Poiana Express care facilitează accesul turiştilor veniţi cu trenul din Gara Braşov spre Poiana Braşov. Astfel, în zilele de sâmbătă şi duminică, sunt realizate curse rapide, între Gara CFR Braşov şi staţia RAT Poiana Braşov, cu câte o singură oprire pe traseu, în staţiile „Sanitas”, la dus şi, respectiv, „Hidro A” (zona Camera de Comerţ), pe sensul de întors din staţiune. Plecările din capătul de linie Gara CFR Braşov au loc la orele: 10.05, 11.20, 12.05, 15.35, 16.20 şi 17.00. Plecările din Poiana Braşov vor fi efectuate după următorul orar: 11.20, 12.00, 12.45, 16.15, 17.00 şi 18.00. Un bilet pentru linia 100 costă 5,5 lei, tichetele putând fi achiziţionate de la cele două capete de linie şi de la casieria din staţia „Sanitas”. Autobuzele care vor circula pe traseul liniei 100 vor pleca din terminalul de la Gara CFR Braşov şi vor opri în staţia „Sanitas”, dar NU vor opri în capătul de linie Livada Poştei. Pe sensul spre Gara CFR, autobuzele vor pleca din capătul de linie Poiana Braşov şi apoi vor opri în staţiile „Hidro A” (zona Camera de Comerţ) şi Gara CFR Braşov. NU vor opri în Livada Poştei.

Streaming Live Webcam Live Poiana Braşov – Pârtia Lupului

Streaming Live Webcam Live Poiana Braşov – Pârtia Drumul Roşu

Detalii tarife şi pârtii de schi Poiana Braşov

 

Statiunea Bran

Pe pârtiile Zănoaga de la Bran avem un strat de zăpadă între 30-40 cm, condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă pe pârtiile Zănoaga Babyski şi Zănoaga-Subteleferic, iar pârtia se prezintă în condiţii bune.

Detalii partii de schi Bran

 

Staţiunea Băişoara

Pârtia Mare (Veche) din Muntele Băişorii se prezintă în condiţii excelente, stratul de zăpadă pe pârtie este între 30-35 cm, starea pârtiei

În acest weekend au loc Serbările Zăpezii 2015, Băişoara

Teleschiul funcţionează zilnic de la ora 10:00 până la ora 17:00.

O urcare cu teleschiul costă 5 lei, un ticket cu 5 urcări – 25 lei la care se acordă 1 urcare bonus, iar un ticket 10 urcări – 50 lei la care se adauga 2 urcari bonus.

Streaming Live Webcam Live Pârtia Mare Băişoara

Detalii tarife şi pârtii de schi Băişoara

 

La Buscat, se schiază în continuare pe toate cele 3 pârtii din cadrul complexului Buscat. Grosimea stratului de zăpadă este între 40-50 cm. În weekend are loc a saptea ediţie a Cupei GCsoft la ski alpin, Buscat-Băişoara

Detalii tarife şi pârtii de schi Buscat

 

Staţiunea Şureanu

În Munţii Şureanu şi Sebeşului, zăpada măsoară între 60-80 cm. Sunt practicabile în condiţii bune spre excelente pârtiile de schi Şureanu 1 şi 2; Auşel 1, 2, 3 şi pârtiile Curmătura 1, 3.

AccesSebeş – Şugag – Lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – Mânăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704).

Distanţa rutieră faţă de Sebeş este de 82 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeş şi Lacul Oaşa (Transalpina): drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepţie făcând o serie de mici porţiuni între lacul Tău şi lacul Oaşa) şi este practicabil de către orice tip de autovehicul. Practicabilitatea drumului este acceptabilă, însă condiţiile de iarnă impun pe anumite tronsoane montarea lanţurilor de zăpadă.

Detalii pârtii de schi Şureanu

Administratorul domeniului schiabil Şureanu a montant un număr de 3 camere pentru a oferi posibilitatea turiştilor şi schiorilor, să vadă în timp real condiţiile meteo, practicabilitatea pârtiilor de schi cât şi existenţa zăpezii.

Streaming Live Live Webcam Pârtia de Schi Şureanu

Streaming Live Live Webcam Telescaun Auşel – Şureanu

Streaming Live Cabana Şureanu-Live Webcam

 

Staţiunea Arieşeni-Vârtop

În inima Apusenilor la Arieşeni există 2 pârtii de schi administrate de operatori privaţi. Se schiază în condiţii bune pe ambele pârtii Vârtop de la Arieşeni, stratul de zăpadă este între 40-50 cm.

În imediata apropiere a staţiuni Arieşeni se află satul de vacanţă Băiţa-Vârtop, aflat în administrarea Primăriei Nucet, aici pe Piatra Grăitoare se schiază în condiţii bune, stratul de zăpadă este între 30-40 cm.

În acest weekend la Vârtop vor avea loc Serbările Zăpezii la Satul de Vacanţă Vârtop. Evenimentul cheie al acestei ediţii a Serbărilor Zăpezii va fi concursul demonstrativ de freestyle snowboard „Vârtop FreeStyle Invitational 2015” – cu participarea riderilor de snowboard din Campionatul Naţional „Slope-Style din Profesional World Snowboard Tour TTR – World Snowboard Federation, organizat sâmbătă de la ora 14.30 pe pârtia Piatra Grăitoare.

Streaming Live Webcam Live Arieşeni – Pârtia de schi Vartop 1

Streaming Live Webcam Live Arieşeni – Pârtia de schi Vârtop 1 sosire

Detalii pârtii de schi Arieşeni

 

Staţiunea Păltiniş

Complexul Arena Platoş

La Păltiniş sunt practicabile toate pârtiile de schi din staţiune atât cele de la Resortul de schi şi snowboard Arena Platoş cât şi cele de la Onceşti, stratul de zăpadă este între 50-90 cm.

În acest weekend, la Arena Platoş se desfăşoară Cupa Energeticianului, Arena Platoş Păltiniș iar duminica se va desfăşura o nouă etapă în cadrul programului competiţional Cupa Speranțelor Sibiene – Arena Platoș Păltiniș

Dacă vă aflaţi în staţiune nu ar trebui să omiteţi o mare petrecere a montaniarzilor Clopul Turistului, Păltiniș

Imagini live cu atmosfera de distracţie, condiţiile meteo şi starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site la legăturile de mai jos

Streaming Live Arena – Platoş

Streaming Live Panorama Sibiului – Poiana Poplăcii

Detalii Pârtii de schi Arena Platoş

Pârtiile Onceşti Păltiniş

Pe pârtiile de schi Onceşti avem un strat de zăpadă de aproximativ de 60-70 cm, iar tarifele la transport pe cablu sunt printre cele mai mici din ţară. Astfel o urcare pentru schiori cu telescaunul costă doar 6 lei, iar o plimbare de agrement dus-întors costă 8 lei.

Detalii pârtii de schi Onceşti Păltiniş

Streaming Live Pârtia de schi & Telescaunul Onceşti

 

Gura Râului

In judeţul Sibiu, avem un domeniu schiabil şi în zonăa Mărginimii, se schiază pe pârtia Trecătoarea Lupilor din comuna Gura Râului, stratul de zăpadă este în medie 20 cm, starea pârtiei este bună, iar condiţiile de schi satisfăcătoare.

Detalii pârtia de schi Trecătoarea Lupilor

Streaming Live Webcam Live Gura Râului – Pârtia de schi Trecătoarea Lupilor

 

Staţiunea Rânca

La Rânca condiţiile de schi se mentin perfecte, stratul de zăpadă oscilează între 50-90 cm. Sunt practicabile toate pârtiile de schi din sţaţiunea gorjeană: partiile M1, M2, Teleschi M3, Teleschi M4, Păpuşa şi Junior (Plopu).

Tarife Telescaun Păpuşa – 1 urcarea – 6 lei/adulti, 1 urcare – 4 lei/copii, cartele: 10 urcări – 50 lei/adulţi, 10 urcări – 35 lei/copii, 20 urcări – 100 lei/adulţi, 20 urcări – 60 lei/copii. Programul Telescaunului este între orele 09:00:-18:00

Detalii pârtii de schi Rânca

Topliţa

Se schiază în condiţii excelente pe ambele pârtii de la Topliţa, iar stratul de zăpadă este de minim 50 cm. Practicarea sporturilor de iarnă la Topliţa rămâne printre cele mai ieftin din ţară. Astfel 1 urcare pentru adulti costă 2 lei, iar pentru copii sub 14 ani, doar 1,5 lei, iar dacă optaţi pentru un abonament pe zi 35 lei pentru copii şi 45 lei/zi pentru adulţi. Schiori începători pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard prezenţi la baza pârtiei, iar pentu echipare completă şi corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv. La baza pârtiei se pot găsi şi monitori şi instructori de schi care îşi oferă servicii la tarife cuprinse între 30-50 lei/oră.

Detalii pârtii de schi Topliţa

Streaming Live Toplita – Pârtia de schi Bradul (Bază)

Streaming Live Topliţa – Pârtia de schi Bradul (Vârf)

Streaming Live Toplița – Pârtia de schi Măgheruș (Bază

Streaming Live Toplița – Pârtia de schi Măgheruș (Vârf)

 

Borsec

Pârtiile de schi Speranţa şi Prichindel sunt bătătorite şi pregătite pentru afluxul de turişti şi schiori. Grosimea stratului de zăpadă pe pârtia Speranţa se menţine la cota de 40 cm, iar pe pârtia Prichindel este 30 cm.

Pentru weekendul viitor vă anunţăm ca vă puteţi pregăti schiurile şi forţele, pentru că va avea loc o nouă ediţie aCupei Veteranilor, Borsec

Staţiunea Borsec vă oferă în sezonul de iarnă un peisaj deosebit, cu zăpadă din belşug. La o distanţă de 200 m de staţiune, iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziţie cel mai modern complex de schi din zonă (trei pârtii alăturate – pârtia principală cu o lungime de 680 m şi grad de dificultate mediu, două pârtii alăturate, prima cu o lungime de 726 m şi grad de dificultate uşor, cea de a doua cu o lungime de 814 m şi grad de dificultate uşor), practicabil şi seara, fiind dotat cu instalaţie nocturnă. Pârtia principală beneficiază de instalaţie de teleschi şi de instalaţie pentru producerea zăpezii artificiale. În incinta complexului funcţionează un centru de închiriat echipamente sportive specifice, restaurant cu terasă, staţie salvamont. Locuitorii vă pun la dispoziţie sănii trase de cai pentru plimbări pe traseele înconjurate de brazi seculari. O atracţie deosebită reprezintă şi concursul internaţional de atelaje canine, care se organizează de 5 ani consecutiv şi care se bucură de un mare succes în rândul vizitatorilor.

Tradiţionala Serbare a Zăpezii şi diferitele concursuri de schi vă aşteaptă pe parcursul sezonului de iarnă. Experienţa dobândită de-a lungul anilor anteriori demonstrează că, Borsecul prin microclimatul său, este un loc ideal pentru menţinerea sănătăţii dar şi pentru recreere.

Detalii pârtii de schi Borsec

 

Staţiunea Harghita Băi

Se schiază în continuare, în condiţii foarte bune pe pârtiile de schi Ciskipe, Kossuth şi Mikloş. Stratul de zăpadă pe pârtii osciliează între 45 si 70 cm. Starea pârtiilor se prezintă în condiţii optime spre excelente. Funcţionează instalaţia de tubing (gogoaşa) şi patinoarul.

1 urcare cu teleschiul este 2 lei, iar un abonament la schi valabil toată ziua este 40 Ron.

Oferta bogată şi diversă în staţiune, iată câteva din facilităţile oferite:

Snowmobile

Se pot închiria snowmobile la cerere, la Hotel Ozon şi Cabana Harghita – 100 lei/30 minute.

Pationar

În staţiune din iarna anului 2010 s-a amenajat un patinoar natural, în stil candian.

Închirierea patinelor – 10 lei/2 ore.

Preţul închirierii patinoarului/persoană- 10 lei pentru 2 ore/ziua (9-11, 11,30 -13,30 , 14-16)

Preţul închirierii patinoarului/persoană -20 lei pentru 2 ore seara (16:30-18:30)

Preţul închirierii patinoarului/persoan -20 lei pentru 2 ore noaptea (19:00-21:00).

Intervalele de jumătăţi de ore între sesiuni- sunt rezervate pentru mentenanţă/amenajarea suprafeţei de gheaţă.

Gogoaşa de zăpadă – lungime 140 m, grosime strat de zapada peste 40 cm.

Program 10:00-17:00, 19:00-21:00

Tarife 1 urcare- 2, 5 lei

5 urcări – 10 lei

Pistă de biciclete montan, cu o lungime de aproximativ 7 km este bătută, se poate practica schi fond pe aceasta.

Detalii pârtii de Harghita Băi

 

Staţiunea Harghita-Mădăraşi

Toate pârtiile de schi din staţiunea harghiteană Mădăraş sunt practicabile, stratul de zăpadă este între 70-110 cm, se schiază în condiţii excelente, pârtiia se prezintă în condiţii optime.

Detalii pârtii de schi Harghita – Mădăraşi

 

Ciceu-Pârtia Piricske

O nouă staţiune de schi în judeţul Harghita, la doar 15 km de Miercurea Ciuc în direcţia Odorheiu Secuiesc veţi observa indicatorul către Piricske, viraţi dreapta şi după un kilometru şi jumătate aţi ajuns la noua destinaţie de schi Piricske, localitatea Ciceu.

Pârtia de schi se adresează începătorilor dar şi famililor, are o lungime de 270 metri, dificultate uşoară.

Pârtia deţine certificat de omologare, este prevăzută cu tunuri de zăpadă dar şi nocturnă – instalaţie de iluminat.

Pentru acest weekend pârtia se prezintă în continuare în condiţii bune, iar stratul de zăpadă este 25 cm.

Programul de funcţionare al pârtiei este de Luni-Vineri între orele 13:00 – 17:00 şi 18:00 – 21:00, iar în zilele de Sâmbătă şi Duminică între orele 18:00-21:00. Un abonament pentru 1 zi valabil în intervalul 09:00- 17:00 costă 40 Ron/pers, în schimb un abonament pentru 1/2 zi, valabil în intervalul 09:00 -13:00, sau 13:00 – 17:00 – costă 25 Ron/pers, iar un abonament de seară valabil între orele 18:00 – 21:00 – costă 25 Ron/pers.

Detalii pârtia de schi Piricske

În curând vom transmite streaming live de la pârtia de schi Piricske.

 

Băile Homorod

La Băile Homorod, pârtia Lobogo se prezintă în stare foarte bună, strat de zăpadă 40 cm, starea partiei bună.

Detalii pârtia de schi Homorod

 

Joseni

Toate pârtiile din Depresiunea Giurgeului sunt practicabile.

Pârtiile Havas Bucsin şi Bujdosu au zăpadă de 70 cm, condiţiile de schi excelente, stare partie optimă.

Detalii pârtii de schi Joseni

 

Praid

Ambele pârtii de schi Bogdan de la Praid au un strat de 50 cm de zăpadă bătătorită. Starea pârtiei este foarte bună, se schiază în condiţii optime.

Detalii pârtii de schi Praid

Streaming live Webcam Live Praid – Pârtia de schi Bogdan

 

Staţiunea Covasna

La Covasna se schiază pe pârtia Lőrincz Zsigmond 2, condiţii de schi optime, starea partiei buna.

Dacă doriţi să vedeţi live condiţiile meteorologice şi starea pârtiei puteţi accesa unul din streamingurile existente de la legăturile de mai jos.

Detalii pârtii de schi Lőrincz Zsigmond – Covasna

Streaming Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond (sosire)

Streaming Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond 2

Streaming Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond 2 (sosire

Streaming Live Webcam Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond Plecare

Streaming Live Webcam Live Covasna: Pârtia de schi Lorincz Zsigmond 1-vârf

 

Staţiunea Sugaş Băi

În weekend se va schia pe ambele pârtii de la Sugaş. Stratul de zăpadă pe pârtii este de 20 cm, iar starea pârtiilor se prezintă în condiţii bune, condiţiile de schi se menţin în condiţii optime.

Sâmbătă, Duminică precum şi în timpul vacanţei şcolare pârtiile sunt deschise între orele 09-21. În afara vacanţei şcolare, teleschiurile funcţionează de luni până joi în intervalul orar 15–20, iar vineri orarul se prelungeşte cu o oră.

Schi Bus-ul circulă de marţi până duminică, porneşte din Sfântu Gheorghe spre Sugaş Băi la ora 10, respectiv 16 din staţia Casa cu Arcade şi opreşte la Piaţa Kalvin. Autobuzele cu schiorii efectuează curse retur de la Sugaş Băi spre Sfântu Gheorghe la orele 13 şi 19. Vă informăm că staţiunea nu prea dispune de unităţi turistice care să ofere masă şi cazare, conform informaţiilor publice ale ANT dar şi promovării existente în mediul online, în staţiune există doar 2 pensiuni turistice (Gorgo şi Phoenix) clasificate care însumează 13 camere cu o capacitate de 26 de locuri.

Detalii pârtii de schi Sugaş

Streaming Live Băile Sugaş – Pârtia de schi 1

Streaming Live Băile Sugaş – Pârtia de schi 2

 

Staţiunea Sovata

Pe pârtiile Aluniş din micuţa localitate mureşeană, avem zăpadă bătătorită, într-un strat de 40 cm. Ambele pârtii sunt practicabile, condiţii de schi, bune spre optime.

Detalii pârtii de Schi Sovata

Streaming live Webcam Live Sovata – Pârtia de schi Aluniş Începători

Streaming live Webcam Live Sovata – Pârtia Aluniş

 

Staţiunea Straja

La Straja se poate schia în condiţii foarte bune pe toate pârtiile din staţiune. Media stratului de zăpadă este între 50- 70 cm. În acest week-end are loc Cupa Energeticianului la Schi Alpin, Straja

Detalii pârtii de schi Straja

Streamig live Webcam Live Straja – Pârtia de schi Platoul Soarelui

 

Răuşor

În Munţii Retezat avem zăpadă peste jumătate de metru, iar pârtia de schi oferă un loc perfect pasionaţilor de munte dar şi schiorilor care pot schia în voie pe o pârtie amenajată într-un cadru natural de excepţie. Stratul de zăpadă este de 50 cm, iar pârtia se prezintă în condiţii excelente, condiţii de schi bune.

Detalii pârtia de schi Răuşor

 

Staţiunea Şuior – Mogoşa

În staţiunea maramureşeană, Şuior sunt practicabile aproape toate pârtiile din cadrul domeniului schiabil Şuior – Mogoşa, stratul de zăpadă pe toate cele cinci pârtii este între 60-80 cm., starea pârtiilor este foarte bună, iar condiţiile de schi sunt excelente.

Detalii pârtii de schi Şuior

 

Staţiunea Cavnic

În Maramureş, la Cavnic, în cadrul resortului de schi Icoana sunt funcţionale toate pârtiile de schi Icoana 1, 2 şi 3 dar şi tubingul, stratul de zăpadă este între 60-80 cm. La Complexul Roata sunt funcţionale toate pârtiile de schi, stratul de zăpadă este între 35-90 cm.

Detalii pârtii de schi Icoana Cavnic

 

Staţiunea Borşa

În nordul ţării, la Borşa, stratul de zăpadă este de aproximativ 30 cm. Sunt practicabile pârtiile Poiana Ştiol şi Vârful Ştiol, se schiază în condiţii bune.

Detalii pârtii de schi Borşa

 

Slănic Moldova

Pârtia de schi Nemira din staţiunea moldavă, Slănic Moldova se prezintă în condiţii foarte bune, stratul de zăpadă are grosimea de 25 cm, iar condiţiille de schi sunt excelente.

Programul Telescaunului pentru sezonul de schi 2014 – 2015 este de Luni, Miercuri, Joi între orele 09.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.00; pentru ziua de Marţi între orele 09.00 – 13.00, telescaunul are program de revizie, iar pârtia este deschisă pentru public între orele 14.00 – 18.00; iar în zilele de Vineri – Duminică între orele 09.00 – 13.00 şi 14.00 – 20.00. Zilnic între orele 13.00 – 14.00 există o pauză tehnică pentru refacerea stratului de zăpadă.

Tarife urcări telescaun

 

Tarife abonamente

 

 

1 urcare

anuleaza

2 puncte

6 urcări anuleaza

12 puncte

12 urcări

anuleaza

24 puncte

 

Ski pass 1 zi

 

Ski pass 2 zile

Adult

5 lei

25 lei

50 lei

 

60 lei

 

100 lei

Copil, elev, student

3 lei

15 lei

30 lei

 

40 lei

 

60 lei

Notă: Pentru instalaţia de telescaun, preţul tichetelor/cartelelor este în funcţie de numărul de puncte, 1 urcare fiind cotată cu 2 puncte. Valoarea punctelor nefolosite nu se poate recupera.

Detalii pârtia de schi Nemira

 

Staţiunea Gura Humorului

La Gura Humorului se schiază pe amble pârtii de schi Şoimul, stratul de zăpadă măsoară între 50-60 cm. Programul pentru pârtiile Şoimul I şi II este de Luni până Vineri între orele 12.00-20.00, iar Sâmbătă şi Duminică: pârtia este deschisă între orele 10.00 – 20:00.

Detalii pârtii de schi Gura Humorului

 

Staţiunea Vatra Dornei

La Vatra Dornei, se poate schia în condiţii bune pe pârtia Parc, iar pe pârtiile de schi Poienţa şi Veveriţa, condiţiile sunt acceptabile, stratul de zăpadă măsoară între 15-20 cm.

Pentru al doilea weekend la rând la Vatra Dornei se desfăşoarăSerbările Zăpezii 2015, Vatra Dornei

Detalii pârtii de schi Vatra Dornei

 

Pasul Mestecăniş Valea Putnei

În Pasul Mestecăniş, cei 3 km de pârtii care formează domeniul schiabil de la Valea Putnei se prezintă în condiţii foarte bune. Într-un peisaj de basm şi plin de tradiţii, turiştii au deja o nouă atracţie turistică şi sportivă, patru pârtii de schi cu diferite grade de dificultate sunt pregătite să fie testate. Stratul de zăpadă este de 30 cm, iar condiţiile de schi sunt foarte bune.

Spre corecta informare va spunem că tariful la teleschiul mic este 2 lei, iar teleschiul mare costă 3 lei.

Detalii pârtii de schi Pasul Mestecăniş

 

Piatra Neamţ-Cozla

Pe pârtia Cozla din Piatra Neamţ, condiţiile de schi se prezintă satisfăcătoare se va putea schia pe pârtia principală.

În acest weekend se desfăşoară un nou concurs de schi alpin – Cupa Piatra Neamţ

Detalii partii de schi Piatra Neamţ

 

Staţiunea Transalpina-Voineasa

La Domeniul schiabil Transalpina sunt deschise toate pârtiile de schi Transalpina, stratul de zăpadă are grosimea medie cuprinsă între 50 şi 60 cm., condiţiile de schi sunt excelente, iar pârtia se prezintă în condiţii foarte bune.

În acest weekend la TransAlpina se va desfăşura o nouă ediţie a Cupei Allianz-Tiriac – Auto Schunn la Ski Resort Transalpina

Domeniul schiabil din Munţii Latoriţei cuprinde 9 km de pârtii de schi cu grade diverse de dificultate, dotate cu lănci şi tunuri pentru zăpadă artificială. Pârtiile de schi sunt deservite de mai multe instalaţii moderne de transport pe cablu două telegondole interconectate, două teleski-uri şi un telescaun.

Schiori pot apela la sprijinul instructorilor de ski şi snowboard, iar pentu echipare corespunzătoare există un centru de închiriere echipament sportiv. După o tură de schi se poate servi un ceai fiebinte, o ciocolată caldă la après-ski-ul situat la cota 1850, dar există şi două restaurante, unul la staţia de îmbarcare şi un alt restaurant la staţia intermediară de interconectare a telegondolelor. Accesul pe timp de iarnă la Ski Resort Transalpina se poate face dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi, Mălaia, Voineasa, Vidra), sau dinspre Petroşani.

Câteva repere în ceea ce priveşte distanţele rutiere: Dinspre Râmnicu Vâlcea spre Ski Resort Transalpina – 107 km Dinspre Sibiu – Ski Resort Transalpina – 138 km Dinspre Petroşani – Ski Resort Transalpina – 36 km.

Detalii pârtii de schi Transalpina

Streaming Live pârtii de schi

Streaming Live Webcam Live Ski Resort Transalpina-Plecare Telegondola TransAlpina 1

Streaming Live Webcam Live Ski Resort Transalpina: Plecare Teleschi TransAlpina 1 şi 2

Streaming Live Webcam Live Ski Resort Transalpina: Sosire Telegondola TransAlpina 2

Streaming Live Webcam Live Ski Resort Transalpina: Plecare Telegondola TransAlpina 2

 

Notă

* Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din ţară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcţie de distaţă, condiţii meteo, evenimente, competiţii, promoţii, să alegeţi destinaţia dorită.

**Aşa cum am anunţat la începutul sezonului de schi, anul acesta vom oferi informaţii proaspete din staţiunile unde există rapoarte despre starea şi evoluţia vremii, dar şi sprijin din partea resorturilor de schi. Staţiunile care nu sunt listate în acest raport înseamnă că nu se poate schia sau nu există deschidere în privinţa informării şi mediatizării locaţiei.

*** Informaţiile pot suferi modificări, actualizări, în funcţie de condiţiile meteo şi rapoartele care le primim din ţară.

**** Recomandarea noastră este să accesaţi periodic acest link-articol.

Pârtieee…!

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top