Skip to main content

Pârtie!!!

Pe multe pârtii din ţară se deschide sezonul de schi  şi se dă start-ul la distracţie !

Raport despre starea domeniilor schiabile şi a pârtiilor de schi din România

Prin această rubrică ne propunem să vă prezentăm starea pârtiilor de schi din țară, la începutul fiecărui weekend, ca în funcție de distanță, condiții meteo, evenimente, competiții, promoții, să alegeți destinația dorită.

Saptămâna aceasta, nori au cernut ceva fulgi de nea în Bucovina, în staţiunile de pe Valea Prahovei dar şi în multe alte zone montane. E drept nu a nins mult, dar acolo unde există gospodari se va schia în acest weekend, fără probleme. Astfel s-au bătătorit pârtiile, acolo unde a fost cazul s-au turat motoarele la maxim pentru suplimentarea stratului de zăpadă, s-au ceruit schiurile, iar mai toate pârtiile promit că vor practica încă  tarifele din sezonul trecut.

Să vedem cum se prezintă starea pârtiilor de schi pentru acest weekend 12-14 Decembrie 2014.

Aşa cum am anunţat la începutul sezonului de schi, anul acesta vom oferi informaţii proaspete din staţiunile unde există rapoarte despre starea şi evoluţia vremii, dar şi sprijin din partea resorturilor de schi. Staţiunile care nu sunt listate în acest raport însemană că nu se poate schia sau nu există deschidere în privinţa informării şi mediatizării locaţiei.

 

Stațiunea Azuga, se va putea schia în continuare pe ambele pârtii administratate de Debreczy pe pârtia Cazacu Începători cunoscută de schiori şi localnici Debreczy dar şi pe Cazacu Variantă, pe ambele pârtii stratul de zăpadă este între 20-25 cm.

Detalii pârtii Azuga
 

Staţiunea Sinaia

Practicarea sporturilor de iarnă este posibilă doar pe pârtiile din Valea Soarelui si Valea Dorului. De la Cota 2000 m se poate coborî pe Drumul de Vară doar până la Cota 1500.

Prognoza meteo pentru acest weekend este încurajatoare. Se anunță soare, de vineri până duminică. În acest moment toate pârtiile de altitudine din Sinaia (Valea Soarelui și Valea Dorului) sunt bătute, marcate și pregătite pentru venirea pasionaților de sporturi alpine.

Detalii pârtii Sinaia
 

Stațiunea Predeal

La Predeal, stratul de zăpadă bătătorit este de aproximativ 25 cm. Se va putea schia pe pârtiile de la Complexul Clăbucet: Începători, Clăbucet Variantă şi Clăbucet

Pentru acces pe pârtiile de schi de la Predeal, Bușteni și Sinaia se poate achiziționa abonamentul skipass care dă dreptul utilizatorului să schieze pe oricare din pârtiile care le gestionează Teleferic Prahova. Deschiderea oficială a sezonului de schi 2014-2015 este programată pentru data de 27 decembrie, când se va organiza un program special presărat cu surprize. Vă vom ţine la curent cu informaţii în acest sens.

Detalii pârtii Predeal

 

Stațiunea Poiana Brașov

În Poiana Brașov vor fi practicabile pârtiile de schi Bradul, Kanzel, Sulinar și tronsoane din Lupului şi Drumul Roșu, stratul de zăpadă este  de aproximativ 30 cm, există porţiuni pe Postăvarul care ating grosimea de 40 cm. Pe pârtia de schi Bradul, stratul de nea este în mare parte artificial. Tarifele pentru acces la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi râmăn la nivelul anului trecut

Detalii pârtii Poiana Braşov

 

Stațiunea Păltiniș

Sâptămâna aceasta a nins binişor la Păltinis, strat de zăpadă proaspăt circa 25 cm. Astfel, la Arena Platoș va fi practicabilă pârtia Arena se fac eforturi să fie deschisă, sâmbătă, pârtia Platoş.

Imagini live cu starea pârtiilor pot fi văzute la noi pe site Arena – Platos și Panorama Sibiului-Poiana Poplăcii

Detalii Pârtii Arena Platoş

Sămbătă se va schia şi la pârtia Onceşti, strat de zăpadă 25 cm. S-a montat un webcam care reda imagini live cu starea partiei.

 

Bălea Lac

În Munții Făgăraș, la Bălea Lac a nins peste 70 cm, urmare căreia există risc însemnat de avalanşe, prin urmare practicarea sporturilor de irana nu este recomandată sau mai bine zis pe înţelesul tuturor este interzisă.

Detalii Pârtii Bălea

 

Staţiunea Băişoara

Pe Pârtia Mare din Muntele Băişorii vă aşteaptă 30 cm de nea albă şi pufoasă: tarife vechi, o plapumă groasă de nea, sezon plin de surprize, concursuri şi distracţie la maxim!
Măine, 13.12.2014 se deschide sezonul de schi la Băişoara
În câteva zile se va da drumul şi webcamul din staţiune, Numa’;;;;; bun să vedeţi ce frumos şi mult ninge , ninge.

Detalii pârtie Băişoara
 

Stațiunea Rânca

La Rânca condiţiile de schi s-au îmbunătăţit îndeajuns, încât să permită practicarea sporturilor de iarnă, se va putea schia pe majoritatea pârtiilor de schi, media stratului de zăpadă depăşte 50 cm.

Detalii partii Rânca

 

Staţiunea Topliţa

Se schiază în condiţii optime pe ambele pârtii de la Topliţa. Pe pârtia de schi Bradul există zăpadă naturală de 20-25 cm, iar pe pârtia de schi Măgheruş, cu ajutorul tunurilor, s-a depus un strat de zăpadă de 25-30 cm

Detalii partii de schi Topliţa

 

Staţiunea Harghita Băi

Se va putea schia doar pe pârtia Ciskipe, strat de zăpadă estimat 25 cm.

Detalii partii Harghita Bai

 

Staţiunea Harghita-Mădăraşi

La Harghita Madăraşi a nins suficient, motiv pentru care partiile vor fi functionale, pe partie s-a aşternut un strat de zăpadă de vre-o 20 cm.

Detalii partii Harghita – Mădăraşi
 

Staţiunea Straja

Se poate schi în condiţii excelente la Straja, pe Pârtiile Platoul Constantinescu, Mutu, Canal, Lupului, Începători şi Platoul Soarelui, strat de zăpadă bătătorit peste 30 cm

Detalii partii Straja

 

Staţiunea Pasul Vâlcan, zăpadă bătătorită peste 40 cm, se va schi pe pârtia mică

Detalii partie Pasul Vâlcan
 

Staţiunea Cavnic

În Maramureş, singura staţiune unde se va schia în acest weekend râmăne Cavnic. Chiar dacă nu erau preconizate ninsori, acestea au adus un strat nesperat de consistent de nea de minim 30 cm. La resortul Icoana vor fi funcţionale toate pârtiile de schi dar şi tubingul, stratul de zăpadă este între 30-40 cm. La Complexul Roata, s-a acoperit cu ajutorul tunurilor de zăpadă prima pârtie. Se preconizează ca vineri să fie funcţională pârtia de schi Roata 1, dar sunt sanşe să fie deschise în weekend şi pârtiile de schi Roata 2 dar şi Rainer.

Detalii partii si tarife Icoana Cavnic

 

Staţiunea Transalpina-Voineasa

La Voineasa, iarna adevărată se lasă încă aşteptată. Ninsoarea aşternută nu a produs decât dezamăgire, pe un sol cald dar şi cu temperaturi osiclante, zăpadă căzută a favorizat crearea unei pături de nea apoasă.

În weekendul 19-21  Decembrie 2014 se va deschide sezonul de schi la Voineasa-Transalpina

Detalii pârtii Transalpina

 

Bucovina

În Bucovina se va schia pe pârtia Parc din Vatra Dornei, stratul de zăpadă este mic dar bătătorit, se fac eforturi pentru înzăpezirea pârtiei Şoimuleţ din Gura Humorului. În schimb la cel mai nou domeniu schiabil din Suceava, la Pojorăta sunt condiţii optime pentru practicarea schiului.

 

*** Informațiile pot suferi modificări , actualizări, în funcție de condițiile meteo și rapoartele care le primim din țară.

Recomandarea noastră este să accesati periodic acest link

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top