Skip to main content
FOTE 2013 a fost un SUCCES !!!
Avem confirmarea mult așteptată, România a intrat în circuitul european şi mondial al competiţiilor pentru sporturile de iarnă.
România va organzia în 2014, o etapă de cupă mondială la sărituri cu schiurile, iar lista de competiții va fi completată.
E un lucru sigur, Râșnov a primit girul din partea FIS pentru organizarea unei etape de Cupa Mondială pentru sărituri cu schiurile la fete. Etapa se va organiza imediat după Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.
Sunt mari sanșe să primim o etapă de Cupa Mondială de juniori la biatlon şi o etapă de Cupă Europeană la schi fond.
Jacques Rogge, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), s-a declarat mulțumit de calitatea bazelor sportive din Romania.  Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, ca România l-a impresionat prin calitatea bazelor sportive pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).
„Am avut ocazia să văd câteva dintre locurile unde se desfășoară Festivalul Olimpic al Tineretului European și pot să spun că România m-a impresionat prin calitatea bazelor sportive”, a spus Jacuqes Rogge.
„Din ce vedem seară de seară, ne dăm seama că sportivii sunt mulțumiți, antrenorii și oficialii sunt mulțumiți, așa că și noi suntem mulțumiți“, a declarat Guido de Bondt, președintele Comisiei FOTE din cadrul Asociației Comitetelor Olimpice Europene.
În incheiere, Octavian Morariu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a concluzionat ”Din moment ce toți invitații s-au declarat încăntații de festival, FOTE poate fi considerat un succes: „Sunt mulțumit că toți invitații au fost mulțumiți de ce au văzut aici. Au rămas uimiți de pârtiile pe care le-au văzut și au spus că acestea sunt perfecte pentru competițiile de nivel mondial. Am demonstrat că putem organiza competiții majore”.

24.02.2013, ora 22:00

Agenția România Turistică

Author Agenția România Turistică

More posts by Agenția România Turistică

Leave a Reply

Top