Danț la Șură, Baia Mare
Dant la Sura, Baia Mare, Maramureș, Joc la şură.
De Sfântu Gheorghe, biserica din Muzeul Satului îşi sărbătoreşte hramul. Slujba religioasă, dansul şi obiceiurile recreează atmosfera unui vechi sat maramureşean.
Dant la Sura, Baia Mare, Maramureș, Joc la şură.
De Sfântu Gheorghe, biserica din Muzeul Satului îşi sărbătoreşte hramul. Slujba religioasă, dansul şi obiceiurile recreează atmosfera unui vechi sat maramureşean.
Sugatag, Maramures-Spalatul fetelor. De Sânjorz, în satul de pe Valea Marei, fetele, asemuite cu florile, sunt stropite de feciori cu o "videre" (găleată) cu apă, ca să fie frumoase şi sa nu se ofilească şi pentru ca anul să fie „vlăstos” (rodnic).
Singeorgiu de Mureş, Mures, Zilele Sângeorzene.
Primăria comunei Sîngeorgiu de Mureş,
Sîngeorgiu de Mures,
tel. 0265 318026
Logodna Vinului cu ulcica, Runcu. Logodna vinului cu ulcica.
Sărbătoare comunitară, Organizează: Fundația D. V. F. Târgu-Jiu, la Bota, Runcu
Romania-Independenta Romaniei. BUCOV, 9 mai Independenţa României – visul de veacuri al românilor .
Pelerinaj şi depuneri de coroane la Monumentele Eroilor din localitate
BUŞTENI
9 Mai, de trei ori istorie
Evocări, cântece patriotice, depunere de flori. Monumentul Muşat, Cimitirul Eroilor
Nedeea de Sfintii Constantin si Elena, Slivlesti, Gorj, . Nedeea de Sfintii Constantin si Elena.
Organizeaza: Primaria si Caminul cultural, la Slivilesti.
Nedeia de Sf.Constantin și Elena”
Festivalul interjudeţean de Sanziene, Iclanzel, Mures,
Primaria Iclanzel în colaborare cu Asociaţia Sanziana.
Căpuşu de Câmpie, Tel. 026 715421
Maramures-Adormirea Maicii Domnului. Se sărbătorește hramul in mănăstirile și bisericiile din Maramureș.
Sibiul de odinioară, Sibiu. Sibiul de odinioară, Sibiu
Evenimentul aduce în prim plan generaţia de aur a muzicii româneşti.
Cei mai îndrăgiți soliști de muzică de petrecere, romanţe, melodii de neuitat și rock autentic românesc vor recrea, timp de două zile, atmosfera petrecerilor în aer liber de altă dată, din Pădurea Dumbrava. Pe lângă concertele din aer liber, spectatorii vor avea la dispozitie zone de activități și de distracție amenajate în spațiul de eveniment sau vor putea opta pentru plimbări în Pădurea Dumbrava și in împrejurimi. Conceptul evenimentului va fi dezvoltat în acest an. Toate activitățile organizate în ediția pilot a evenimentului vor fi menținute și în acest an!
Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Radauti. Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Municipiul Rădăuți, judeţul Suceava. La acest eveniment vor participa formații artistice și grupuri de urători din tot județul. Vor fi prezentate datini și obiceiuri de iarnă.
Crăciun în Bistrița-Năsăud.
De Crăciun în Bistrița-Năsăud. Evenimentul se va desfăşura în curtea Complexului Muzeal din Bistrița, urmărindu-se promovarea, tradițiilor și obiceiurilor autentice de Crăciun din zona Bistriței – Năsăud, a colindelor și preparatelor specifice acestor locuri.
Timp de două zile, Complexul Muzeal vă propune să vă aplecați cu fior și emoție asupra unor repere fundamentale din ființa națională românească: obiceiul colindei, care este perpetuarea peste arcul istoriei a tradiției apostolice a răspândirii veștii Sfintei Nașteri, ateliere de creație dedicate podoabelor care dau lumină sărbătorilor de iarnă, proiecție de film, recitaluri extraordinare ale unor artiști excepționali, târg de produse tradiționale, dar și întoarcerea la valorile unui trecut comun tuturor, în jurul casei țărănești din curtea Muzeului, unde vom împodobi pomul și ne vom bucura de sosirea lui Moș Crăciun și a micuților colindători.
World Snowboard Day la Arena Platoş, Păltiniş. A 9-a ediție a evenimentului World Snowboard Day va fi sărbătorită la Arena Platoș Păltiniș prin concursuri de snowboard freestyle-jibbing atât pentru copii cu vârste de până la 14 ani, juniori cu vârste de până la 18 ani cât și de adulți. Așa cum v-ați obișnuit vor avea loc întâlniri și discuții cu snowboarderi profesioniști, muzică, grill și voie bună.