Festivalul de dans şi cântec popular Szureti Gyongykoszoru, Miercurea Nirajului
Festivalul de dans si cantec popular -Szureti Gyongykoszoru. Miercurea Nirajului, Mureș.
Festivalul de dans şi cântec popular ,,Szureti Gyongykoszoru.
Festivalul de dans si cantec popular -Szureti Gyongykoszoru. Miercurea Nirajului, Mureș.
Festivalul de dans şi cântec popular ,,Szureti Gyongykoszoru.
Coboratul oilor de la munte, Rastolita, Mures.
Organizator: Primăria comunei Răstoliţa
Culesul Strugurilor-Alunis, Mures. Culesul Strugurilor/ Szüreti bal - program cultural-artistic
Primăria comunei Aluniş
Târg și degustare de mere din soiuri tradiționale vechi, Fântănele. Târg și degustare de mere din soiuri tradiționale vechi de 200 de ani, Fântânele, Cacova.
participați la o degustare de mere din soiuri vechi și astfel să vă amintiți sau să descoperiți soiul sau soiurile care vă plac;
achiziționați soiuri de mere și pere pe care nu le mai găsiți în comerțul actual, dar și nuci, must de mere, oțet de mere etc.;
Hramul Bisericii de lemn din Bârsana.
Biserica de lemn de aici, care poartă hramul „Intrarea in Biserică a Maicii Domnului” a fost iniţial construită într-un loc numit “Podurile Mănăstirii”, ulterior, în anul 1720 şi mutată in (1806) pe locul în care se află azi, adică pe dealul Jbârului. Legenda spune că pe acest deal a existat un cimitir de ciumaţi. Vicitimele ciumei au fost înmormântate în grabă, fără vreun serviciu religios, pentru cei decedaţi este de o foarte mare importanţă, aceștia pot dormi somnul de veci doar dacă li se face o slujbă religioasă. Chiar și in ziua de azi, mulți din locuitorii Bârsanei cred că o dată cu biserica, s-au mutat pe sub pământ și mortii de la Podurile Mănăstirii, pentru a-și continua odihna la umbra bisericii.
Festivalul Cartofului. Frătăuții Vechi, Suceava - Festivalul Cartofului și Zilele comunei
Sarbatoarea Marului-Tigveni, Arges. Tigveni, Argeș-Sărbătoarea Mărului
Festivalul Măceșelor, Comuna Sâncraiu, județul Cluj
Măceşul este planta caracteristică a zonelor deluroase aflate la poalele Munţiilor Vlădeasa. Fructul acestei plante se poate folosi la prepararea ceaiului medicinal, sau a gemului de măceşe după căderea brumei. La concurs participă mai multe echipe, fiind stabilite diferite criterii de întrecere. Turiştii pot urmări fazele preparării gemului, iar la sfărşit pot degusta produsul finit şi asista la decernarea premiilor.
Comemorarea Revolutiei din 1956 in Miercurea Ciuc si Cristuru Secuiesc. Comemorarea revoluţiei şi luptei pentru libertatea maghiară din 1956 are loc în toate localitățile din Harghita:
- Mun. Miercurea Ciuc, Piata Revoluției 1956.
- Loc. Cristuru Secuiesc - Piaţa Libertăţii.
Comemorarea a 60 de ani de la izbucnirea revoluţiei maghiare din anul 1956.
Agnita, Sibiu-Cant si joc pe Hartibaci, Tel. 0269510465, Primaria Agnita.
Consiliul Județean Sibiu prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, Consiliul Local și Primăria Orașului Agnita prin Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” Agnita organizează, în perioada 3-4 noiembrie 2022, cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului , Concurs Național al Interpretilor Cantecului Popular Romanesc „CÂNT ȘI JOC PE HÂRTIBACI”.
Targul de Craciun Cluj-Napoca va fi deschis anul acesta în perioada 24 noiembrie 2024 - 31 decembrie 2024.
Vă așteptăm în “format complet de familion” la deschiderea Târgului de Crăciun și la evenimentele din 24 noiembrie până în 31 decembrie. Am pregătit evenimente pentru întreaga familie: ateliere la Căsuța lui Moș Crăciun, concerte de muzică ușoară și colinde, teatru, spectacol de tango interactiv, concerte de muzică clasică, folk, spectacolul pentru cei mici FROZEN - Tărâmul de Gheață.
Târgul de Crăciun, Brașov. Targul de Craciun din Brasov, perioada 30 noiembrie 2024 - 7 ianuarie 2025.
Cu Crăciunul la orizont, Târgul de Crăciun din Brașov devine un loc de întâlnire al magiei și al tradițiilor de iarnă.
30 nov (ora 10:00) – deschiderea oficială a târgului + (ora 17:00) evenimentul de aprindere luminițe, 7 ianuarie (ora 20:00) – închiderea Târgului.