Skip to main content
Ongoing

Târgul de Crăciun 2024, Craiova

Târgul de Crăciun 2024, Craiova. Targ Piața Mihai Viteazul, Targ Piața Frații Buzești, zona Doljana, esplanada Teatrului Național - zona William Shakespeare.
 Targul de Craciun va fi deschis din 15 noiembrie 2024 pana pe 5 ianuarie 2025, si are ca tema povestea "Frumoasa și Bestia", desfasurandu-se in Piata Mihai Viteazul, Piata Fratii Buzesti, zona Doljana, esplanada Teatrului National.

Târgul de Crăciun din Timişoara

Targul de Craciun din Timişoara. Timisoara Christmas Market.
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, organizează cea de - a XVI- a ediţie a Târgului de Crăciun,
Târgul de Crăciun se va desfășura în Piaţa Victoriei, în parcarea Modex și, pentru prima dată, în Piața Libertății. Vizitatorii vor avea de ales între o zonă gastronomică variată, cu produse cu specific românesc, un târg de meşteşuguri cu produse tradiţionale, peste 100 de căsuţe care sunt pregătite să îşi primească vizitatorii, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte şi activităţi interactive pentru întreaga familie: carusel, ateliere creative şi o inedită pădure de brazi.

Crăciun în Bucovina 2024, Suceava

Program Craciun in Bucovina 2024, Suceava.
Festivalul Obiceiurilor de Iarna, program evenimente, manifestari Craciun in Bucovina
Târgul de Crăciun - Târg cu Produse Tradiţionale, Colindați muzeele! Concert de Crăciun , „Asta-i sara lui Crăciun, Noaptea cea mai lungă, „După datina străbună” - Festival de datini și obiceiuri de Anul Nou, Malanca bucovineana, Parada Mastilor, Concerte de colinde,

Feerie de Iarnă, Galați

Orășelul lui Mos Crăciun, Targul de Craciun “Poveste de Iarna” Galati,
Spectacol de Mos Nicoale, Sosirea lui Mos Nicoale, Sosirea lui Mos Craciun.
Cel mai INEDIT PATINOAR, UNIC în România, în formă de cerc, va fi amplasat anul acesta în gradina Publică din Galati, la Orășelul lui Moș Crăciun, eveniment ce își deschide porțile  începând cu 30 noiembrie!
 CARUSEL și ROATĂ PANORAMICĂ Pregătiți-vă pentru o călătorie în jurul lumii în “stil”… carusel! O roată panoramică care vă va ridica în nori de bucurie și entuziasm.

Braşov, Oraş din Poveste

Brasov, Oras din Poveste 2024, Piata Sfatului, Brasov. 29 noiembrie 2024 -7 ianuarie 2025,
Aprinderea bradului si inaugurarea Târgului de Crăciun Sf. Nicolae. Aprinderea Bradului de Craciun din Piaţa Sfatului şi inaugurarea Târgului de Crăciun este un eveniment spectaculos care are loc de Sf. Nicolae, respectiv în seara de 6 decembrie a fiecărui an, în Piaţa Sfatului. Aprinderea bradului din Piaţa Sfatului constă într-o ceremonie îndeplinită de primarul oraşului alături de un copil, în cadrul unei festivitati speciale. Concerte.
Odată cu aprinderea bradului se aprind toate luminile festive din oraş. Totodată, are loc inaugurarea Târgului de Crăciun, care este organizat chiar lângă brad şi unde se găsesc decoraţiuni, mâncăruri tradiţionale, vin fiert, ceai cald, castane, patiserii şi alte mărfuri specifice sărbătorilor de iarnă.

Sărbătorile de Iarnă ale Iașului

Târgul de Crăciun din Iași, Târgul de Crăciun de la Iași, Sărbătorile de Iarnă ale Iașului.
Târgul de Iarnă al Iașului și Orășelul Copiilor vor fi organizate în perioada 30 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024, pe axa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – str. Lăpușneanu.
Evenimentul reprezintă un cadru dedicat prezentării și promovării produselor agroalimentare autentice locale, tradiționale și a celor obținute în gospodăriile micilor producători, păstrând specificul sărbătorilor de iarnă.

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Rădăuți

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Radauti. Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Municipiul Rădăuți, judeţul Suceava. La acest eveniment vor participa formații artistice și grupuri de urători din tot județul. Vor fi prezentate datini și obiceiuri de iarnă.

Bucharest Christmas Market

Targul de Craciun Bucuresti, Bucharest Christmas Market 2024, Piața Constituției, 30 noiembrie – 26 decembrie 2024. Programul Complet Târgul de Crăciun 2024, Bucuresti.
Târgul de Crăciun București transformă centrul orașului într-un loc de poveste al sărbătorilor de iarnă, unde vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole de Crăciun, un târg tradițional cu produse de sezon, obiecte realizate manual, decorațiuni și o zonă gastronomică unde oamenii pot gusta preparate cu specific românesc.
Casa lui Moș Crăciun este atracția preferată a copiilor, un loc magic, unde Moșul sosește alături de spiridușii săi, așteptându-i pe cei mici să își lase scrisorile cu dorințe.

Târgul de Crăciun din Oradea

Târgul de Crăciun din Oradea,
Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, organizează în perioada 30 noiembrie 2024 - 26 decembrie 2024, o nouă ediție a Târgului de Crăciun Oradea.

Târg de Crăciun, Resiţa

Resita, Caras-Severin, Targ de Craciun, Resita, Concert de Colinde.
Intâlnire cu Moş Crăciun, Parcul Tricolorului, MOŞ NICOLAE,

Târgul de Iarnă, Deva

Targul de iarna, Deva. Targul de iarna Deva, judetul Hunedoara.
Primăria Municipiului Deva, vă invită, în perioada 1 decembrie 2024 - 08 ianuarie 2025, la o nouă ediție a Târgului de Iarnă.
Timp de 31 de zile, între orele 09.00-22.00, Piața Unirii și Bulevardul 1 Decembrie 1918 din centrul Devei vor fi transformate într-un veritabil spațiu de distracție și relaxare, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Târgul de Iarnă din Arad

Targul de Iarna din Arad,
Târgul de Iarnă, ediția 2023, va avea loc în perioada 1 decembrie 2023 până în 08 ianuarie 2024, și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, unde vor fi pregătite, ca și în anii trecuți, căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, brazi de Crăciun și programe artistice diverse.

Advent în Familie, Miercurea Ciuc

Advent in familie, Miercurea Ciuc, Patru duminici – Patru lumânări.
Perioada de Advent, pregătirea pentru sărbători, așteptarea comemorării nașterii lui Isus Cristos este propice pentru îngrijirea sufletului, pentru renașterea speranțelor de mai bine. Ca și în anii anteriori, locuitorii și turiștii din Miercurea Ciuc sunt așteptați la ora 17, în cele 4 duminici, în jurul coroanei simbolice de Advent, la aprinerea lumânărilor, ce simbolizează credința, bucuria, speranța și iubirea.

Târg de Crăciun, Sfântu Gheorghe

Targ de Craciun, Sfantu Gheorghe, Covasna, Piața Centrală.
Casa de Cultură Kónya Ádám organizează Târgul de Crăciun în perioada 03-23 decembrie 2024 în municipiul Sfântu Gheorghe, Piața Centrală.

Miracolul Crăciunului, Târgu-Jiu

Targu-Jiu, Gorj-Miracolul Craciunului. Complex de manifestari artistice inchinate sarbatorilor de iarna.
Organizeaza: Consiliul local si Primaria Tg-Jiu, Targul cadourilor de Craciun,

Imagini de iarnă surprinse din Mocăniţă, Vişeu de Sus

Viseu de Sus, Maramures-Imagini de iarna surprinse din mocanita. Ocazie excelenta pentru cei pasionati de fotografii: o locomotiva cu abur porneste de la Viseu spre Paltin (km. 21,6)* facand mai multe popasuri.
Trenul va fi încălzit, iar ţuica, mica gustare şi cafeaua le-am inclus în preţ pentru ca dumneavoastră să aveţi o călătorie cât mai plăcută.

Imagini de iarnă surprinse din Mocăniţă, Valea Vaserului

Prin zapada cu Mocăniţa! Imagini de iarnă surprinse din Mocăniţă, Valea Vaserului.
Ocazie excelentă pentru cei care doresc să cunoască Valea Vaserului în “hainele” ei de iarnă: o locomotivă cu abur vă va purta domol de la Vişeu spre Paltin (km. 21,6)* prin minunatul peisaj ce se dezvăluie ochiului.
Trenul va fi încălzit, iar ţuica, mica gustare şi cafeaua le-am inclus în preţ pentru ca dumneavoastră să aveţi o călătorie cât mai plăcută.
Vă aşteptăm cu drag!

Datini de Crăciun împreună cu Mocănița, Vișeu de Sus

Datini de Crăciun împreună cu Mocăniţa, Vişeu de Sus. Prin zapadă cu Mocăniţa 2024!
Trenuri cu datini de Crăciun.
Datini de Craciun impreuna cu Mocanita. Un tren special cu abur si un teatru popular numit Viflaimul, cu ale sale personaje costumate vor oferi un prilej unic de a cunoaste traditiile maramuresene.

Datini de iarnă la Borşa

Festivalul Datini de iarnă la Borsa. Festivalul „Datini de iarnă la Borşa” – Borșa, județul Maramureș.
Concert de colinde cu participarea cetelor de colindători din localitățile situate în Ţara Maramureșului.

Ceata Junilor, Mărginimea Sibiului

Ceata Junilor, Marginimea Sibiului. CEATA JUNILOR – obicei folcloric.
Ceata Junilor-se constituie pe durata Sărbătorilor de iarnă (6 decembrie-7 ianuarie), dând practic suflu vieţii comunităţii în această perioadă. Ceata mare (formată din tineri scăpaţi de armată) şi Ceata Mică (formată din tineri fără stagiul militar satisfăcut) sunt conduse de câte un “jude”, având în componenţă şi câte un “vornic”, doi “pristavi”(cu rol de convocatori) şi doi “crâşmaşi”.

Sărbători de iarnă în Bucovina de Munte, Câmpulung Moldovenesc

Sarbatori de iarna in Bucovina de Munte - Festival de datini si obiceiuri de iarna la Campulung Moldovenesc, Campulung Moldovenesc. Centrul municipiului Campulung Moldovenesc, Sarbatori de iarna in Bucovina de munte, Artiști ai folclorului românesc. Aprinderea iluminatului, decorativ, de Craciun, Vine, vine Mos Craciun, Revelion 2024.

Crăciun în Bucovina, Şaru Dornei

Craciun in Bucovina, Saru Dornei. Festival de colinde, Festival de Datini şi obiceiuri de iarnă în Şaru Dornei.
6 decembrie 2024, ora 13:00 - Căminul Cultural Neagra Șarului,
Festival de colinde
Grupuri de colindători din localitate şi din afara localităţii
19 decembrie 2024, ora 11:00 - Căminul Cultural Neagra Șarului
Festival de Datini şi obiceiuri de iarnă în Şaru Dornei - Festivalul urmărește promovarea tradiţiilor locale și a obiceiurilor populare de Anul Nou.
Grupuri de colindători din şi urători din zonă.

Crăciun în Bucovina, Putna

Craciun in Bucovina, Putna. Colinde de Craciun, Concert de colinde, Datini și obiceiuri de iarnă - Urături și malancă tradițională, Colind Sfântului Ştefan cel Mare - Teatrul popular „Ștefan cel Mare”
„Pe la noi de Sărbători”. Spectacol de datini și obiceiuri de iarnă - Spectacole itinerante, dedicate sărbătorilor de iarnă. Colind Sfântului Ştefan cel Mare - Teatrul popular „Ștefan cel Mare”
Piesă de teatru popular cu călăreți, personaje costumate de epocă, buciume și obiceiuri de iarnă, prezentate de grupuri de amatori din Vicovu de Sus și din Putna, de formații artistice din Corlata, Dolheştii Mici, Preuteşti, Ostra, Botești – Horodniceni, Botoşana.
Datini și obiceiuri de iarnă - Urături și malancă tradițională

Tradiții și Obiceiuri de iarnă în Ţara Făgăraşului, Comana de Jos

Tradiții și Obiceiuri de iarnă în Ţara Făgăraşului,
Turca sau Ceata este unul dintre cele mai spectaculoase și complexe obiceiuri legate de Crăciun, s-a păstrat până astăzi în satele din Țara Făgărașului. Numele obiceiului provine de la ceata de feciori care merge cu colindul prin sat.
În Comăna de Jos, ceata este constituită din cinci feciori din sat, numărul lor fiind respectat cu strictețe. Fiecare flăcău are un rol bine definit. Ceata are rolul de a colinda familiile de gospodari din sat, odată cu venirea Crăciunului. Membrii cetei se adună în seara de Sfântul Nicolae. În trecut intrau în ceată feciorii trecuți de 18 ani care urmau să plece în armată în anul următor. În prezent, din lipsă de feciori, regula a devenit extrem de elastică.

Sărbătoarea Moșoaielor, Luncavița

Sărbătoarea Moșoaielor, Luncavița. Moșoiul este marcă înregistrată a Comunei Luncavița și un simbol al județului Tulcea. 
Decembrie vine la Luncavița din cele mai vechi timpuri, lăsând o amprentă intrată în genele și sângele fiecărui cetățean fie el adult sau copil.
Luncavița trezește în decembrie tradiția, prezentul și viitorul, alături de simbolurile ei cele mai de preț, care renasc mereu, în casele ei, pline de freamăt, bucurie, rude, miros de sarmale și plăcinte.
Pregătirea măștilor, a colindelor, a dansului ritualic, a paradei de ajun, reprezintă etapele acestei mari sărbători. Ansamblul de colindători ”Moșoaiele” al Comunei Luncavița participă anual la cele mai mari evenimente, spectacole de radio și televiziune ale țării, reprezentând România la numeroase manifestări internaționale, Consiliul Europei, expoziții internaționale, au cunoscut frumusețea acestui obicei unic în Dobrogea.
Zgomotul produs de talanga moșoaielor pregătește noul an care se apropie, îl curăță de rele, îl primenește. Moșoiul este marcă înregistrată a Comunei Luncavița și un simbol al județului Tulcea. Organizator: Primăria Luncavița

Târgul Piatra lui Crăciun

Târgul de Crăciun la Neamț, 1 decembrie 2024 și 7 ianuarie 2025, în inima municipiului Piatra-Neamț - Curtea Domnească. Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului,

Top